FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Colours of Ostrava přidávají australské psychedeliky Tame Impala

Colours of Ostrava přidávají australské psychedeliky Tame Impala
20. 01. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava přidává do programu letošního ročníku další velká a různorodá jména současné světové hudby - australské psychedeliky Tame Impala, čtveřici předních afrických kapel a hudebníků.
Rocky Dawuni z Ghany, Songhoy Blues z Mali, Joel Sebunjo & Sundiata z Ugandy a Mbongwana Star z Demokratické republiky Kongo - i rockové Nothing But Thieves, jeden z největších britských objevů loňského roku, který přiváží tým Colours of Ostrava z holandského showcase festivalu Eurosonic. “Nová jména svým žánrovým rozsahem dokazují velkou šíři nabídky, která se návštěvníkům každý rok v industriálním areálu Dolních Vítkovic dostává - od psychedelického rocku, přes world music až po alternativní rock. Společné jim je ale to, že nabídnou návštěvníkům výjimečný koncertní zážitek,” zdůrazňuje ředitelka festivalu Zlata Holušová. 

Tame Impala

Největší hvězdou z nově oznámených jmen je australská kapela Tame Impala, pětičlenný projekt okolo zpěváka, hudebníka a skladatele Kevina Parkera. Hudba “surfující” na hladině psychedelického rocku a popu vydobyla kapele nominace na Grammy i Brit Awards, uhranula hudební kritiky, prodejní žebříčky i diváky největších festivalů po celém světě. Návod k poslechu Tame Impala vystihla jedna z recenzí: “Je to psychedelická hudba ne jako pojmenování hudebního žánru, ale spíše jako skutečný popis toho, jak se rozšiřuje vaše vědomí, když Tame Impala posloucháte.”

Nothing But Thieves z Velké Británie se stali jedním z největších britských objevů roku 2015. Jejich hudba založená na naléhavém hlasu frontmana Conora Masona, řízných rockových kytarách a silných refrénech zazněla na koncertech před Arcade Fire, Muse, Young Guns i Georgem Ezrou, umístila se vysoko v ostrovní hitparádě a na iTunes. Mezi vinyly se debutové album stalo dokonce nejprodávanějším.

Seznam nových jmen v tuto chvíli uzavírají čtyři hudebníci a kapely, které patří k tomu nejlepšímu ze současné africké hudby: Rocky Dawuni, hvězdný zpěvák reggae z Ghany aktuálně nominovaný na Grammy, malijská rocková kapela Songhoy Blues, mistrovský hráč na upravenou jednadvacetistrunnou koru Joel Sebunjo z Ugandy, hrající s kapelou Sundiata afrofunk, a elektronicko-rockoví Mbongwana Star z Demokratické republiky Kongo s dvěma frontmany na vozíčku z formace Staff Benda Bilili.

Patnáctý ročník Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července 2016 opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. První oznámenými jmény jsou například Of Monsters and Men, Passenger, ANOHNI, Slowdive, Caro Emerald, Mariachi El Bronx, CC Smugglers, The Unthanks, Freeborn Brothers nebo My Baby. V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní vstupenky za 1.990 Kč, k dispozici za tuto cenu je limitovaná edice 5.000 kusů a jsou k dostání na eshopu Colours of Ostrava - http://eshop.colours.cz - nebo v síti Eventim. Colours of Ostrava 2015 navštívilo přes 43.000 návštěvníků a festival nabídl přes 300 programových bodů na 16 otevřených i krytých scénách. 

Festival kromě samotné letní akce pořádá samostatný koncert britského zpěváka Miky 25. května v pražském Foru Karlín. I vstupenky na toto vystoupení jsou již v prodeji - v eshopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz) a v sítích Goout.cz, Ticketpro a Eventim. 

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Čtvrtek 14. 7. 2016 až Neděle 17. 7. 2016
od 1590 Kč
Vystupují:
Underworld, Thievery Corporation, MH83, Tame Impala, Of Monsters and Men, Antony and the Johnsons alias ANOHNI, Slowdive, Caro Emerald, Passenger, Victoria Hanna, Aurora Aksnes, Kovacs, Susanne Sundfør, Maria Peszeka další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |