FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Metronome festival představí unikátní české i slovenské hudební projekty

Metronome festival představí unikátní české i slovenské hudební projekty
02. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nový hudební festival Metronome, který proběhne 25. a 26. června na pražském Výstavišti, přinese vedle koncertů světových hvězd Iggyho Popa, Foals a The Kooks také několik neopakovatelných vystoupení.
Prvním z nich je spojení dvou českých hudebních legend Ivana Krále a Jiřího Suchého, kteří spolu na prknech festivalu METRONOME zahrají v historické premiéře. Během koncertu zazní jejich společné písně z 90. let. Unikátní fúze legendární skupiny J.A.R. s šedesátičlenným gospelovým sborem Maranatha je druhým vystoupením, které vzniklo exkluzivně pro METRONOME festival. Během koncertu zazní skladby J.A.R. s originálními texty, avšak v nových aranžích upravených pro sbor. Na festivalu vystoupí také Richard Müller se speciální „Best of“ show, zpěvačka a herečka Bára Poláková s oceňovaným debutovým albem a speciální premiérové vystoupení Pražského filmového orchestru s názvem Bang Zoom Up to the Moon!, během kterého zazní filmové skladby sci-fi snímků. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v sítích TicketPro a GoOut. Kompletní program na www.metronomefestival.cz.

Richard Müller

METRONOME festival přichystá svým návštěvníkům poslední červnový víkend nezapomenutelné hudební zážitky. Mezi ty nejlákavější bezpochyby patří spojení dvou českých hudebních legend Ivana Krále a Jiřího Suchého. „Konečně s Jiřím můžeme představit písně, které jsme společně napsali v devadesátých letech. Pořád máme nějaké nedokončené skladby, které nikdy nebyly zveřejněny, a ty jsou úžasné. Tohle bude poprvé, kdy spolu budeme hrát naživo,“ vysvětluje Ivan Král, který žije od roku 1966 v New Yorku. Zde své první větší angažmá získal u legendární Patti Smith, v jejíž kapele hrál na kytaru, a stal se autorem několika slavných hitů. V osmdesátých letech vystupoval v doprovodné skupině Iggyho Popa a byl spoluautorem osmi jeho písní. Od začátku devadesátých let se s pauzami vrací do Čech, kde pracuje jako hudební producent a vydal několik sólových alb.  „Během koncertu v Praze budu také hrát vybrané rockové skladby z mého posledního alba “Always”, ale o nic nepřipravím ani milovníky balad, takže to bude mix žánrů s několika hity, jako například “Winner Takes All”,“ dodává Ivan Král. S Jiřím Suchým, divadelníkem, textařem a hudebníkem, který se proslavil zejména jako zakladatel a dlouholetý autor a herec divadla Semafor, se Ivan Král v Praze setká téměř po 20 letech a úplně poprvé s ním také zahraje na jednom podiu.

 


Legendární J. A. R. (Jednotka Akademického Rapu) spojí své síly s gospelovým sborem Maranatha a dají tak vzniknout jedinečnému hudebnímu vystoupení.  „Spolupracovat v nějaké formě s gospelovým sborem je myšlenka, která nás vždy lákala, ale nikdy se nám ji nepodařilo zrealizovat. Během koncertu zazní naše písničky s originálními texty, jen aranže budou upravené pro gospelový sbor, což bude velká legrace,“ vysvětluje Oto Klempíř, zpěvák kapely. Skupina J.A.R. vznikla symbolicky 17. listopadu 1989, její základní sestavu vytvořili autor hudby Roman Holý a rappeři Ota Klempíř a Michael Viktořík. Po rockovém začátku předvedla kapela svou plnou sílu na revolučním albu Meinkampfunk. Na druhém albu Homo Fonkianz se představila už ve stabilním desetičlenném složení. Kromě svého originálního a nadmíru živého pojetí funky hudby obarvené mnoha vlivy ze všech možných hudebních stylů a žánrů je kapela známá i vtipnými surreálně hravými texty. Gospelový sbor Maranatha, který vystoupí po jejich boku, je pěvecké sdružení, jež vzniklo v roce 2005. „Myslím, že vystoupíme v rozmístění 10 plus 60, protože nás je rovná desítka a lidí ve sboru je opravu hodně! Opakovat koncert nehodláme, bude to spíš takový unikát, tak se přijďte pomodlit s J.A.R.,“ dodává Klempíř.

Kompletní program prvního ročníku festivalu METRONOME najdete na www.metronomefestival.cz

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
METRONOME PRAGUE

METRONOME PRAGUE

Sobota 25. 6. 2016 až Neděle 26. 6. 2016
od 1600 Kč
Vystupují:
Iggy Pop, Foals, The Kooks, Crystal Fighters, J.A.R., Richard Muller, Ivan Král, Jiří Suchý
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |