FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kašpárkohraní bude v Letenských sadech se vstupem zdarma

Kašpárkohraní bude v Letenských sadech se vstupem zdarma
17. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Osmý ročník největšího rodinného festivalu v ČR Kašpárkohraní rozezní pražské Letenské sady v neděli 12. června od 12 do 19 hodin. Letošní Kašpárkohraní roztančí bejbypunková partička Kašpárek v rohlíku, své největší hity jako „Když se zamiluje kůň“ nebo „Vadí, nevadí“ zahraje Jaroslav Uhlíř a těšit se můžete na „Jožina z bažin“ v podání Ivana Mládka a Banjo Bandu.
Každý rok Kašpárkohraní pro své velké i malé návštěvníky chystá přehlídku profesionálních divadelních souborů. Na osmém ročníku se můžete těšit na interaktivní a jedinečný pouliční průvod Long Vehicle Circus, který propojuje umění chůze na vysokých chůdách s bravurním zvládnutím tance, akrobacie, pantomimy a nového klaunství, dále uvidíte klauniády pod taktovkou Circus Sacra, těšit se můžete na představení Divadla Mimos a Divadla Tondy Novotného. Ani letos nebudete ochuzeni o bublinovou show Václava Strassera, který si pro letošek připravil i bublinový workshop, do kterého se mohou zapojit všichni milovníci velkých duhových bublin. 

Kašpárkohraní

Na základě pozitivních zkušeností z předchozích ročníků, věnujeme i nadále, zvýšenou pozornost zpřístupnění uměleckých aktivit pro děti. Malí návštěvníci se mohou zapojit do  dílny s názvem „Není město jako město“, kterou pořádá Nadace proměny nebo se vyřádit na sportovních aktivitách jako skateboarding s mistryní ČR Klárou Kašparovou. Dále se návštěvníci mohou těšit na rugby, golf, florbal, baseball, softball, lakros, slackline, bojová umění, jízdu na koni nebo také fotbal zastupený  např. AC Sparta Praha a dalšími kluby.

Kašpárkohraní přikládá velkou důležitost integraci dětí se zdravotním znevýhodněním do aktivního života. Díky sdružení hadicapovaných sportovců Sporatbility, které připojuje výstavu fotografií ze života aktivních handicapovaných sportovců se tak návštěvníci dozví, jak se i s handicapem znovu postavit na svah nebo šlápnout do pedálů. Edukativní přesah Kašpárkohraní zastupují sbory dobrovolných hasičů a Český červený kříž. 

Již třetím rokem největší rodinný festival v ČR Kašpárkohraní podporuje spolek předčasně narozených dětí Nedoklubko, který sdružuje a pomáhá rodičům předčasně narozených dětí. V rámci festivalu se uskuteční sbírka dětského oblečení velikosti 32 až 56.
  
Kašpárkohraní  v roce 2009 odstartovalo trend v pořádání dětských akcí  po celé ČR a stalo se jim inspirací a vzorem.

 Festival se bude konat za každého počasí. Kašpárkohraní pořádá agentura Riff Raff za finanční podpory Magistrátu hl. m. Prahy a MČ Prahy 7. Záštitu nad festivalem převzali starosta MČ Praha 7 Mgr. Jan Čižinský a Jan Wolf radní hlavního města Prahy. Veškeré informace o festivalu na https://www.facebook.com/kasparkohrani a www.kasparkohrani.cz

Dodal: Hedvika Šmolíková
KAŠPÁRKOHRANÍ

KAŠPÁRKOHRANÍ

Neděle 12. 6. 2016
zdarma
Vystupují:
KAŠPÁREK V ROHLÍKU, JAROSLAV UHLÍŘ, IVAN MLÁDEK A BANJO BAND, NENY MUSIC a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |