FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

AIR Festival korunuje letošní program Quintinem a D.O.D

AIR Festival korunuje letošní program Quintinem a D.O.D
08. 06. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jen týden po ohlášení Don Diabla potvrdila účast na letošním ročníku AIR Festivalu další dvě jména, která momentálně hýbou světovým electro housem - holandský DJ a producent Quintino a jeden z největších britských objevů poslední doby - D.O.D.
Quintena van den Berga, dnes známého jako Quintino, objevil a na světovou hudební scénu uvedl holandský DJ Laidback Luke. Tehdy osmnáctiletý Quintino sotva dokončil školu, když si uvědomil, že jeho největší životní vášní je DJing, kterému se okamžitě začal naplno věnovat a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Jeho prvním hitem v Holandsku se stal v roce 2011 remix Rap Das Armas, následovaný klubovým hitem Selecta, který Quintino vyprodukoval se svým kamarádem Afrojackem. A do třetice v roce 2011 zabodoval skladbou Epic, která vzešla ze spolupráce se Sandro Silvou, získala platinový prodejní statut a stejnojmenné video zhlédlo jen na YouTube na 18 miliónů lidí. V roce 2013 spolu s Tiëstem a Alvarem vytvořil hymnu United pro Ultra Music Festival, o rok později se seznam Quintinových hitů rozrostl mj. o skladby Go Hard nebo remix Fatality, které mu dopomohly k debutu (na 86. místě) v přehledu stovky nejlepších DJů, jež každoročně vyhlašuje DJ Mag. V roce 2015 v tomto žebříčku postoupil o šest příček. Hlavní zásluhu na tom nesl hit Escape (Into The Sunset) a posléze neméně úspěšná skladba Aftermath, při jejímž vzniku si Quintino zopakoval spolupráci se Sandro Silvou. 

"Chci věci posouvat dál. Ať už je to hudba nebo show. Má vystoupení dnes nabízejí mnohem víc než klasický DJing, se kterým jsem začínal. Jsem teď v prestižní lize a chci se prezentovat jako umělec, kterým jsem", netají své ambice Quintino, který každoročně odehraje na 200 vystoupení a zpomalit nehodlá. Ani v množství show, ani v progresu.

"D.O.D je jedním z nejtalentovanějších DJů a producentů, které jsme v tomto století objevili. Očekávejte velké věci", prohlásil na adresu britského umělce editor prestižního tanečního magazínu Mixmag Nick Stevensson, který ho objevil. A nemýlil se. Houževnatý D.O.D (vlastním jménem Dan O'Donnell), na své kariéře usilovně pracuje již od svých patnácti let, od kdy nevynechal jedinou příležitost naučit se s gramofony nové triky. Umí pozoruhodně rychle "číst v publiku" a jeho dobře vystavěné a dynamické sety plní sály euforií.

 D.O.D

Zprávy o jeho talentu a technických schopnostech se rychle donesly i k vedení značky Pioneer, která ho okamžitě pozvala na předváděcí akci jejích nových produktů na jednu z jejích legendárních Pioneer DJ Sounds Show, po které se D.O.D stal jejím ambassadorem.

Jeho pověst inovativního producenta ho zase přivedla k již výše zmíněné holandské DJ superstar Laidback Lukovi a k jeho ikonickému labelu Mixmash, který vydal první dvě nahrávky D.O.D - More Cowbell a Bananas. Tři z jeho skladeb se posléze zařadily mezi TOP 10 hity na Beatportu. Jednou z nich byla jedna z jeho posledních skladeb Bust Dem, kterou nahrál pro Spinnin' Records a na níž spolupracoval s americkým producentem Henry Fongem. Dalšími byly All Or Nothing a Flashing Lights - výsledek spolupráce s Laidback Lukem, kterou si jen na Spotify přehrálo přes 4 milióny posluchačů.

AIR Festival se uskuteční 12. a 13. srpna ve Festivalparku v Hradci Králové a ovládnou jej desítky zahraničních i tuzemských hvězd. Za všechny jmenujme třetího nejlepšího DJe současnosti Martina Garrixe, Don Diabla (30. pozice v přehledu DJ Magu), právě zmíněného Quintina a D.O.D, duo Holl & Rush, Looperse, dvojici Tom & Jame a Jaggs, Sema Thomassona, Matta Nashe, Tobyho Greena, Sebastiena Michela alias UVB, zakladatele techno labelu Mord - Bas Moye nebo singapurskou krásku Gayle San, zástupce české scény Johna Cutlera, Marinos Caswell, Andreho Moretti, Melvina Coxxe, Ladidu nebo projekt 4Become1, který propojuje DJing s živými hudebníky na dechové, strunné a bicí nástroje.

A tím novinky z AIR Festival ještě nekončí. Příznivci festivalu se mohou brzy těšit na vyhlášení DnB stage. 

Kompletní line up je k dispozici na www.airfestival.cz, kde lze také zakoupit vstupenky.

Dodal: Katka Dědková
AIR FESTIVAL

AIR FESTIVAL

Pátek 12. 8. 2016 až Sobota 13. 8. 2016
od 790 Kč
Vystupují:
Martin Garrix, Don Diablo, Sem Thomasson, JAGGS, Matt Nash, Mekki Martin, John Culter, Michael C, Andre Moretti, David Novacek, RITA (UA) | Robko | Ivo Hilszek | Hrusha, MayDay, EXTASY | Enthic, 4BeCome1 (live), Namaas, Marinos Caswell, Petr Fabian, Wavehookers, Matt Flame, Keneth Spice, Jeanlige, I John Massive, Seven Joxx, DJ Rudeboy, Sall Session, Wizard, DJ Melvin Coxx, Dj Johnny F., Dammin Λ Doxi - D&D, Quintino, D.O.D. a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |