FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

V pátek startuje Mystic Sk8 Cup

V pátek startuje Mystic Sk8 Cup
28. 06. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Mezinárodní skateboardové závody konané pod patronací Association of International Skateboarderds se uskuteční od pátku 1. – do neděle 3. 7. v Mystic skateparku na ostrově Štvanice. Excelent Mystic Sk8 Cup 2016, největší sportovně – hudební open-air festival přímo v centru města, proběhne letos už po dvaadvacáté.
Top skaters z celého světa, konkrétně 150 profesionálních jezdců z cca 25 zemí, se potkají s domácí skateboardovou špičkou v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick. Dívky závodí v disciplíně streetstyle. Mezi potvrzenými jezdci jsou například Max Habanec, Martin Pek, Jirka Hronek, Austen Seaholm (USA), Alex Sorgente (USA), Ryo Sejiri (JAP), Roger Silva (BRA) nebo Danny Leon (SP), z žen hvězda světového skateboardingu a několikanásobná vítězka Mystic Sk8 Cupu Leticia Bufoni (BRA). Vítězové si rozdělí prize money, které letos vyšplhaly na 800.000 korun. 

Mystic Sk8 Cup

Pátek startuje předkvalifikací streetstyle pro evropské jezdce. V sobotu se jede kvalifikace streetstyle, z té postupuje 29 jezdců do nedělního semifinále. Loňský vítěz Max Habanec a vítěz letošní kvalifikace jdou přímo do finále.     V sobotu se také jede kvalifikace v disciplíně bowl. Finále v obou disciplínách bude v neděli odpoledne. Závody zakončí disciplína best trick, ve které si jezdci ve skateparku vyberou překážku, na které zkouší ty nejnáročnější triky. Předání originálních pohárů a prize money bude po 20:00 hodině. Závod bude hodnotit Association of International Skateboarders, která zajišťuje rozhodčí a zpracovává výsledky.

K Mystic skateparku přiléhá travnatá plocha se stromy a břehem Vltavy, kde se tradičně otevře takzvaná Relax zóna. Ta nabídne skvěle ozvučenou Excelent Sound Stage, na níž v pátek vystoupí britská kytarová formace The Subways, v sobotu zvuk přitvrdí s americkým hardcorem v podání Walls of Jericho a Norma Jean, v neděli po ukončení závodů uslyšíte unikátní rapové seskupení DJ VEC + Midi + Hafner + Zverina + Vladimír 518. Živou stage vystřídá po desáté hodině večerní DJ stage. Během dne se pak představí belgický tattoo hardcore projekt Tat2NoiseAct, který bude u svého tourbusu zaparkovaném v Relax Zóně tetovat a koncertovat. Kromě hudebního programu mohou návštěvníci vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu, sklouznout se na skimboardu nebo jen ležet v trávě a sledovat na velkoplošné obrazovce živý přenos závodu. Závod bude v sobotu a v neděli přenášen živě na stránkách www.prima-cool.cz včetně komentáře určeného pouze pro živý přenos, který divákům z celého světa zprostředkuje v angličtině detaily o jezdcích a jejich tricích. Přímý přenos bude probíhat i přímo na stránkách Mystic Sk8 Cupu: http://www.mysticsk8cup.cz/2016/en/live-broadcast.html.

Festivalovou náladu doplní restaurace, stánky s občerstvením a bary. Samozřejmostí jsou obchody se skateboardovým vybavením a oblečením. A chybět nebude ani dětský koutek a charita, konkrétně projekty Pink Bubble a Suicide Angels. 

Vstupenky na akci lze zakoupit do čtvrtka za zvýhodněnou cenu na www.goout.cz a pak přímo na místě. Areál bude otevřen v pátek od 13 hodin, v sobotu a nedeli pak od 12:00. Děti do deseti let mají vstup zdarma. 

VSTUPENKY NA MÍSTĚ:
3 denní vstupenka: 950kč
jednotlivé dny: pátek 550kč / sobota 400kč / neděle 600Kč

večerní vstupenka: 
pátek 500kč vstup do areálu od 18:00 hodin
sobota 400kč vstup do areálu od 18:00 hodin
neděle 300Kč vstup do areálu od 19:00 hodin
Děti do 10 let vstup zdarma.

Hudební program:

Program

PÁTEK 1. ČERVENCE
live:
19:30 DIRTY BLONDES (CZ)
20:45 THE SUBWAYS (UK)
+ afterparty s DJs
 
SOBOTA 2. ČERVENCE
live: 
19:30 NORMA JEAN (USA)
20:50 WALLS OF JERICHO (USA)
+ afterparty s DJs

NEDĚLE 3. ČERVENCE
live: 
20:30 VEC / MIDI / HAFNER / VLADIMÍR 518
+ afterparty s DJs
 
THE SUBWAYS (UK)
Na kontě mají v ČR už několik vyprodaných klubových koncertů a vděčný dav fanoušků, který rád strpí stage diving frontmana Billyho Lunna. Britská trojice, která má energii na rozdávání a zaplňuje pravidelně programy největších rockových festivalů světa, nám skladbami jako Rock & Roll Queen, Oh Yeah, Kiss Kiss Bang Bang nebo We Don't Need Money To Have A Good Time připomene, že kapely, kterým tepe rock'n'roll nejen v nástrojích, ale také v srdci, stále existují.

WALLS OF JERICHO (USA)
Kapela se dala dohromady v roce 1998 v Detroitu spojením dvou jiných kapel. V jedné z nich působila i charismatická zpěvačka Candace Kucsulain, bez které by byl úspěch jedné z nejlepších metalcorových kapel současnosti minimálně poloviční. Dříve jste je mohli kromě samostatných koncertů zastihnout také na tour se Suicidal Tendencies nebo Biohazard. Po krátké pauze ohlásili nové album s názvem No One Can Save You From Yourself, které vyšlo letos v březnu na Napalm Records.

NORMA JEAN (USA)
Matadoři z Atlanty toho od roku 1997 prožili na světových pódiích opravdu mnoho. Tahle metalcorová mašina vyprodukovala šest velmi kvalitních studiových alb a nominace Grammy byla v roce 2006 už jen formalitou. Českou republiku navštíví před vydáním sedmého alba, jehož zveřejnění je plánováno na 9. září 2016. Je však 100% jisté, že některé novinky utrousí už 2. července na pražské Štvanici.

DIRTY BLONDES (CZ)
Pražská punk-rocková parta a jejich dirty rock"n"roll. Výrazná kytara a melodické linky odkazují na kapely jako The Hives nebo The Subways, jednoho z headlinerů letošního Mystic Skate Cupu. A právě těm budou Dirty Blondes symbolicky předskakovat! Kapela hraje od roku 2010, zúčastnila se všech velkých tuzemských festivalů a často koncertuje i v zahraničí. Vydala dvě alba - Don't be a Pussy a We live only once. Od roku 2015 pozměnila sestavu. Tou nejvýraznější změnou je asi to, že zpěvačku Beego nahradila Danča. 

TAT2NOISEACT (BE)
Belgičtí Tat2NoiseAct se dali dohromady někdy v roce 2005, když si v Česku už legendární tatér Kostek, otevřel studio v Bruselu. Příležitostně tehdy jammoval s Fylem a protože mají oba rádi kérky, řekli si, proč tyhle subkultury nespojit. A kapela byla na světě. I po deseti letech mají rádi spíš intimní prostředí klubu a menší publikum, hudebně už ale nejde jen o čistý noise, ale koktejl punkrocku, hardcoru i afrobeatu. Na Mystic dorazí Tat2NoiseAct v rámci svého letního turné autobusem, v němž budou mezi svými live shows tetovat. Zájemci se mohou dopředu hlásit a objednat na mailu michal@tribo.cz nebo telefonicky na čísle +420 257 219 042. 

Media akreditace do středy na www.mysticskácup.cz

Dodal: MArek Teyssler
MYSTIC SK8 CUP

MYSTIC SK8 CUP

Pátek 1. 7. 2016 až Neděle 3. 7. 2016
350 - 950 Kč
Vystupují:
The Subways, Walls of Jericho, Norma Jean, DJ VEC + Midi + Hafner + Zverina + Vladimír 518, Tat2 Noise Act a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |