FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rock for People hlásí Evanescence, Foster the People, The Bloody Beetroots a Moose Blood

Rock for People hlásí Evanescence, Foster the People, The Bloody Beetroots a Moose Blood
14. 12. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Cenami Grammy ověnčená gothic rocková formace Evanescence v čele s uhrančivou Amy Lee, elektro-taneční experimentátoři The Bloody Beetroots,  indie popoví kalifornští floutci Foster the People nebo draví Moose Blood – to jsou první jména 23. ročníku festivalu Rock for People, který proběhne od 4. do 6. července 2017 v Hradci Králové.
Američtí Evanescence letos na podzim nadělili svým fanouškům předčasný vánoční dárek, když se po několikaleté odmlce vrátili na podia a odehráli sérii koncertů v domácích Spojených státech. V roce 2017 pak vyráží na velké turné a na své cestě Evropou se zastaví i v hradeckém Festivalparku. Těšit se můžeme nejen na jejich největší hity (například na hit Bring Me To Life, jenž má na YouTube stěží uvěřitelných 313 miliónů zhlédnutí), ale proslýchá se, že se po dlouhých šesti letech dočkáme i novinek…

Foster the People

Ze zcela odlišné hudební galaxie zavítají do hradeckého areálu The Bloody Beetroots LIVE. Ústřední postava „krvavých řep“, Sir Bob Cornelius Rifo, je anomálií skrytou uprostřed poněkud rozmazlených, uhlazených, vyšťavených a mízy zbavených kmenů současné taneční hudby. O tom se ostatně mohli na vlastní oči i uši přesvědčit ti, kteří byli na jeho letošním pražském koncertu, kde vystoupil se svým sólovým projektem SBCR. Na Rock for People se The Bloody Beetroots představí ve své nejsilnější formaci LIVE.

Rock for People zároveň pokračuje v trendu představovat kapely, které jsou na cestě vzhůru a přinášejí do pestré palety rockové muziky nové a energické barvy a chutě. Takoví jsou i britští Moose Blood, jejichž aktuální album Blush dosáhlo na britskou Top Ten a v kategorii UK Rock & Metal Singles Chart dokonce na první pozici.  To Američané Foster the People jsou na vrcholcích žebříčků jako doma, probojovali se mimo jiné do první trojice Billboard Hot 100 a kromě toho mají na kontě i řadu cen a nominací včetně několika nominací na Grammy a dalších na Brit Awards, NME Awards nebo MTV Europe Music Awards.

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je až do 24. 12. 2016 (nebo do vyprodání edice) v prodeji za cenu 1500 Kč, 3. edice bude v prodeji za 1800 Kč. K dispozici jsou také kombotickety nebo speciální edice vstupenek pro juniory od 15 do 17 let za cenu 1300 Kč.

Charismatická zpěvačka a pianistka Amy Lee založila kapelu Evanescence v polovině devadesátých let v Little Rocku v americkém Arkansasu spolu s kytaristou Benem Moodym. Ještě jako teenageři se potkali na skautském táboře, kde Amy zpívala a hrála u piana, a její verze Meat Loafova hitu  I´d Do Anything For Love Moodyho dostala do kolen a Amy následně „ukecal” k založení kapely. Zpočátku to neměli se svým stylem vstřebávajícím nejrůznější hudební vlivy snadné, americký středozápad té doby patřil zcela jiným žánrům - mladé fascinoval death metal a starší generace holdovala podstatně měkčí muzice. Po několika EP a prvním regulérním demo CD Origin mezi lety 2001 a 2003 natočili zlomové album Fallen. Citem pro rovnováhu mezi křehkou krásou a přirozenou rockovou tvrdostí a také díky hitu Bring Me To Life přineslo kapele světovou popularitu. Fallen, kterého se prodalo celkem 17 miliónů kusů, vyneslo v roce 2004 kapele pět nominací na Grammy a dvě z nich dokázala proměnit v zisk zlatých gramofónků - v kategoriích Best New Artist a Best Hard Rock Performance. Kapela se pod vedením Amy Lee vyrovnala s četnými změnami v sestavě, včetně odchodu Bena Moodyho, a tvůrčími i koncertními pauzami. Vydala koncertní DVD a CD kompilaci Anywhere but Home (2004), album The Open Door (2006) a Evanescence (2011) ve kterém se Amy Lee, která se věnuje i sólové kariéře, dle vlastních slov “znovu zamilovala do Evanescence”. A v roce 2017 se novou energií nabitý band představí i na Rock for People.
 

Foster the People. Tuhle zajímavou alternativně tanečně popovou kapelu založil v roce 2009 Mark Foster se svým kamarádem, bubeníkem Markem Pontiusem. Jejich pilotní track Pumped Up Kicks se stal virtuálním hitem a zaujal label Startime International. Debutové album Torches pak podpořilo raketový start a kapela si velice rychle získala široké publikum v klubech a na festivalových pódiích. Pumped Up Kicks se stal superhitem, který ovládl komerční rádia napříč Amerikou, dosáhl na třetí příčku Billboard Hot 100 a v současné době míří yutubácké počítadlo u původní verze k dvěstěčtyřicátému milionu…  CD Torches získalo tři nominace na Grammy a po dvou letech intenzivního koncertování následovalo v roce 2014 druhé album Supermodel, které dosáhlo na třetí příčku americké U.S. album chart. Na podzim loňského roku trio opustil Cubbie Fink a kapela tak začala psát novou historii. A do nové éry se pánové podle všeho vrhají s vervou sobě vlastní, Mark se v létě v jednom rozhovoru nechal slyšet, že usilovně pracují na svém třetím albu, takže se v Hradci máme rozhodně na co těšit.
 

The Bloody Beetroots – tohle jméno dal sobě i svým ústředním hudebním aktivitám v roce 2006 italský, v Beverly Hills usazený electro house dance punkový producent, hudebník, ale také fotograf Bob Rifo, známý jako Sir Bob Cornelius Rifo. Dokáže se se štičí mrštností pohybovat napříč styly a trendy. Využívá k tomu svoje zázemí příslušníka italské garage rockové generace i klasicky vzdělaného hudebníka, orientujícího se rovněž za poněkud užšími mantinely showbussinesu. A tak tento originální chameleon, vystupující zásadně v masce, postaví vedle tvrdého electro house Damned nebo Debussyho, zpracuje i obecně platná sociopolitická a historiografická témata: Rombo je oslavou italského futurismu a v Dominu vytvořil působivý soundtrack k fantasknímu klipu s tématem protinacistického odboje. Jeho tracky se objevují v oblíbených počítačových hrách, jako jsou FIFA 09, NBA 2K nebo Pro Evolution Soccer 2012.
 

Britští Moose Blood z Canterbury v hrabství Kent jsou fanoušky a znalci řazení někam mezi emo a pop-punk. Kapela vznikla o prázdninách roku 2012 a zaujala hned prvním trackem Bukowski Demo (Summer ’12) a na prvním fyzickém EP Moving Home. Debutové album I’ll Keep You in Mind, From Time to Time jejich ambice potvrdilo a rok 2015 přinesl raketový vzestup popularity, několik turné v Británii i po USA.  Letos vydané, druhé album Blush dosáhlo na britskou Top Ten a v kategorii UK Rock & Metal Singles Chart dokonce na první pozici. Rozjetá kapela, která má desetitisíce fanoušků a počítadlo na YouTube se u jejich klipů leckde přehouplo přes půl miliónu, si nyní brousí zuby i na české publikum.
 


Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.

ROCK FOR PEOPLE

Úterý 4. 7. 2017 až Čtvrtek 6. 7. 2017
3 dny od 1500 Kč
Vystupují:
Paramore, Die Antwoord, Evanescence, Mastodon, Foster The People, Three Days Grace, Cage The Elephant, The Boody Beetroots LIVE, Dub FX, You Me At Six, Kraftklub, Slaves, Moose Blood, Northlane, Deez Nuts, Eskimo Callboy, Comeback Kid, Thurston Moore​ Group, Lower Than Atlantis, Kontrust, The Amazons, Novelists, Imminence, Sam Alone & The Gravediggers, The Picturebooks, Spring King, Tagada Jones, Gomad!&Monster, Thurston Moore​ Group, Idles nebo Gasmac Gilmore
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |