FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

LP vyprodala za pět minut Roxy a zazpívá i na Colours of Ostrava

LP vyprodala za pět minut Roxy a zazpívá i na Colours of Ostrava
31. 01. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) LP alias Laura Pergolizzi, charismatická šestatřicetiletá Američanka s impozantním, řezavě emotivním hlasem, vyprodala za pouhých pět minut koncert 28. března v pražském klubu Roxy. Nyní je její další vystoupení u nás potvrzeno na festival Colours of Ostrava, který proběhne od 19. do 22. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic.
“Velký zájem jsme o její premiérové vystoupení v České republice čekali, ale že bude až tak obrovský, to překvapilo i nás. Jsme proto rádi, že se nám nakonec po dlouhém a napínavém jednání podařilo domluvit ještě druhé velké vystoupení právě v létě v Ostravě,” říká ředitelka festivalu Colours of Ostrava, který je také pořadatelem koncertu v Roxy. LP tak doplňuje hvězdnou sestavu takových jmen jako Jamiroquai, Imagine Dragons, Norah Jones, alt-J, Birdy, Moderat, Laura Mvula, Benjamin Clementine, Afro Celt Sound System nebo Nouvelle Vague.
 

LP se nejdříve proslavila jako autorka hitových skladeb Rihanny, Cher, Christiny Aguilery, Backstreet Boys nebo Rity Ora. Loni pak prorazila s milostnou skladbou Lost On You, kterou obsadila světové hitparády, rádia i iTunes, Spotify nebo YouTube. Se stejnojmenným albem probudila zájem i ve Spojených státech. “Řekla bych, že jsem skrz naskrz písničkářka a chytlavost pro mě není sprosté slovo,” tvrdí o sobě zpěvačka s italskými kořeny. Nebýt lodi vytetované na prsou a nezbytného ukulele v ruce, připomínala by štíhlou postavou v pánském obleku a kudrnatými vlasy mladého Boba Dylana. Vyzařuje z ní nesmírné odhodlání a schopnost naplnit své písně správnou dávkou dramatu a melodičnosti. Věří tomu, že smyslem hudby je pomoci lidem cítit se dobře, proto zvolila jednoduchý recept: přitažlivou směs rocku, folku, americany a popu postavenou na průzračném a hutném kytarovém zvuku, jen s minimálním vkladem elektroniky. Říká tomu “big indie” nebo “stadiónový folkrock”.

Narodila se a vyrůstala v New Yorku, dnes žije v Los Angeles. Průlom v její kariéře přišel se skladbou Into the Wild použitou v reklamě na Citibank a následně albem Forever for Now produkovaném Robem Cavallo (Green Day, Linkin Park, Dave Matthews Band), kdy se v početné sestavě muzikantů objevila také Isabella Summers (Florence and the Machine). Větší úspěch přišel se skladbou Muddy Waters, bodující ve vypjaté scéně čtvrté série televizního seriálu Orange Is The New Black. Všechny úspěšné skladby zařadila LP na čtvrté album Lost On You, se kterým se od loňského prosince začal po zásluze naplňovat její americký sen.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2017 jsou v prodeji na www.colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2.290 Kč platí na limitované množství 5.000 kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan.

Více informací na www.colours.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 19. 7. 2017 až Sobota 22. 7. 2017
od 1690 Kč
Vystupují:
Jamiroquai (UK). Justice (FR), LP (UK), Birdy (UK), Moderat (DE), Imagine Dragons (USA), Norah Jones (USA), Laura Mvula (UK), Unkle, Booka Shade, Afro Celt Sound System, Faada Freddy, Speed Caravan, Midnight Oil a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |