FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Marmozets a energičtí pankáči Slaves na Rock for People 2017

Marmozets a energičtí pankáči Slaves na  Rock for People 2017
02. 02. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jedna z nejžhavějších rockových kapel britské scény posledních let, kapela Marmozets, a na Mercury Prize nominovaní pankáči Slaves – to jsou nejnovější přírůstky festivalu Rock for People, který proběhne v hradeckém Festivalparku od 4. do 6. července 2017.
Po Evanescence v čele s uhrančivou Amy Lee tak Rock for People přiváží další „tvrdou“ kapelu, jíž vládne nepřehlédnutelná a především nepřeslechnutelná frontwoman – yorkshirskou partu Marmozets. „Zpěvačka Rebecca “Becca” Macintyre je poměrně výjimečným úkazem. Živočišná a nezkrotná frontwoman, která ovládá pódium zcela jiným způsobem, než drtivá většina sofistikovaných, křehkých a filosofujících žen, řešících rány duše, těla i světa, nebo dámy, plnící spíše funkci ozdoby pódia,“ líčí jeden ze zakladatelů festivalu Michal Thomes. „Tohle je skutečná rockerka, o jaké každý fanoušek sní.“

Marmozets patří k tomu nejčerstvějšímu a nejzajímavějšímu, co lze na současné britské scéně slyšet. Jejich tvrdá muzika umně kombinuje ostré riffy s chytlavými nápěvy i rafinovanějšími rytmickými vzorci a je zároveň plná energie a svébytné vnitřní chemie. Jejich předloňský debut The Weird and Wonderful Marmozets sklidil nadšené ohlasy kritiky a obsadil čelní příčky v kategorii UK Rock & Metal Albums. A proslýchá se, že se letos dočkáme nového alba.

Marmozets

Slaves sice tvoří jen duo ve složení basista a zpěvák Laurie Vincent a bubeník a zpěvák Isaac Holman, ale vydají za celý orchestr. Svojí názorově jasně vyhraněnou a energií sršící muzikou si podmanili již spoustu posluchačů. Debutové album Are You Satisfied  z roku 2015 obsadilo v UK Album Charts osmou příčku a získalo také nominaci na prestižní Mercury Music Prize, o rok později vydali s velkým úspěchem druhé CD Take Control s hostujícím Mikem D z Beastie Boys. Nasazení, se kterým Slaves nastupují na pódium a verva, s níž v nekompromisním setu povětšině krátkých úderných songů drtí publikum, jsou již legendární. „Ručíme za to, že vystoupení Slaves na letošním RfP bude nezapomenutelným zážitkem pro každého fanouška energické a upřímné muziky,“ dodává s úsměvem Michal Thomes..

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je až do 31. 3. 2017 (nebo do vyprodání edice) v prodeji za cenu 1800 Kč. K dispozici jsou také kombotickety nebo speciální edice vstupenek pro juniory od 15 do 17 let za cenu 1300 Kč.


Marmozets
Dvě talentované sourozenecké party z Bingley v hrabství West Yorkshire založily ještě na základní škole kapelu, která dnes patří k tomu nejčerstvějšímu a nezajímavějšímu, co lze na současné britské scéně slyšet a vidět. Tři z rodiny Macintyreových a dva Bottomleyové jsou poněkud zjednodušeně a ne zcela správně řazeni do škatulky math-rocku. Nejdůležitější je však fakt, že jejich tvrdá muzika, která umí ostré riffy zkombinovat s chytlavými nápěvy i rafinovanějšími rytmickými vzorci, je plná energie a svébytné vnitřní chemie. Zcela výjimečným úkazem je pak zpěvačka Rebecca “Becca” Macintyre, živočišná a nezkrotná frontwoman. Chvílemi kvílí jako siréna, její hrdlo dokáže vztekle vrčet, neupravená divoká hříva vlasů vlaje kolem extaticky staženého obličeje s uhrančivým pohledem. “Nás neuvidíte společně poskakovat do rytmu, nikdy neroztleskáváme lidi,” řekla Becca v jednom rozhovoru: “To je bullshit, na to zapomeňte.”

Kapela, která přešla v roce 2013 k renomovanému labelu Roadrunner Records, zde vydala o rok později úspěšný debut  The Weird and Wonderful Marmozets, který obsadil třetí příčku v kategorii UK Rock & Metal Albums. Marmozets byli nadšeně přijati na předních britských festivalech: Mají již pomyslné skalpy ve formě náramků s označením “Artist” z Glastonbury, Download Festivalu, Reading & Leeds Festivalu a mnoha dalších. Letos v létě do téhle kolekce přibude i řada evropských, v čele s Rock for People.

Slaves
Kytarista, basista a zpěvák Laurie Vincent a bubeník a zpěvák Isaac Holman se potkávali zběžně již během teenagerských let v rodném britském hrabství Kent, ale poznali se blíž, až když Vincent nastoupil do Holmanovy kapely Bareface. Muzikantská chemie začala fungovat a brzy se sami dva vypravili na nekompromisní cestu za vlastním hudebním výrazem.  Začátky v roce 2012 zdokumentovaly ještě nezávislé labely, na jaře 2014 však s podpisem u Virgin EMI přichází průlom: Singly Hey a The Hunter začaly rotovat na BBC Radio One. V interview pro Guardian přiznali oba interpreti paradox, že nejvíc překvapeni z úspěchu na jinak vlastně mainstreamových vlnách byli oni sami: “To že nás hrají pro masy, je prostě zvláštní,” říká s úsměvem Holman (jehož mimochodem označil stejný list jako jediného zpívajícího bubeníka s kontraktem u major labelu, který stojí za bicími), a dodává: ”Skoro zapomeneš, že to je tvůj vlastní band a říkáš si ‘Díky, ty zatracený Radio One, že hraješ i takovýhle fláky, který nejsou zas jen další love song”’.

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.

ROCK FOR PEOPLE

Úterý 4. 7. 2017 až Čtvrtek 6. 7. 2017
3 dny od 1500 Kč
Vystupují:
Paramore, Die Antwoord, Evanescence, Mastodon, Foster The People, Three Days Grace, Cage The Elephant, The Boody Beetroots LIVE, Dub FX, You Me At Six, Kraftklub, Slaves, Moose Blood, Northlane, Deez Nuts, Eskimo Callboy, Comeback Kid, Thurston Moore​ Group, Lower Than Atlantis, Kontrust, The Amazons, Novelists, Imminence, Sam Alone & The Gravediggers, The Picturebooks, Spring King, Tagada Jones, Gomad!&Monster, Thurston Moore​ Group, Idles nebo Gasmac Gilmore
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |