FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jessie Ware, Sophie nebo Kronos Quartet na festivalu Pohoda

Jessie Ware, Sophie nebo Kronos Quartet na festivalu Pohoda
22. 02. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Pohoda prozrazuje další mimořádně zajímavá jména. Kvalitní mix soulu, R&B a elektroniky nabídne Jessie Ware letos nominovaná na BRIT Awards. Živým setem roztancuje SLSP Space Arénu producentka Sophie, která produkovala písně pro hvězdy jako Madona, Vincent Staples či Charli XCX.
Dalšími jmény, které organizátoři potvrdili v posledních týdnech, jsou Kronos Quartet, jedno z nejznámějších komorních těles na světě, které  podtrhuje žánrovou pestrost a dramaturgickou odvahu festivalu, Charlie Winston, Marija Aľochinová se svým hudebně-divadelním projektem Riot Days by Pussy Riot Theatre či výborná taneční kapela z Austrálie Confidence Man. Na 22. ročník Pohody, která se koná 5. - 7. července na trenčínském letišti, zbývá posledních 1000 vstupenek za aktuální cenu 89 €.

Mezi dalšími potvrzenými interprety najdeme jména jako: The Chemical Brothers, Jamie Cullum, St. Vincent, Ziggy Marley, Glass Animals,  SOJA, Danny Brown, Rodriguez, Aurora, Little Dragon, Blossoms, Fink, Calexico, El Gusto, Knower, La Femme, Charlie Winston, Scouting for Girls, Helena Hauff, Confidence Man, Idiotape, This Is The Kit, Bazzookas, Ross From Friends, Trosky, Jade Bird, Reykjavíkurdætur, Zeal & Ardor, Donny Benét, Daniel Brandt & Eternal Something, Housewives, KillASon, Ifriqiyya Electrique, Mitch & Mitch, Rebel Babel, Coals, Schnellertollermeier či Lucidvox.

Jessie Ware

Informace o vstupenkách jsou k dispozici zde: www.pohodafestival.sk/sk/listky

JESSIE WARE
Miláček Pitchforku a dalších vlivných médií Jessie Ware má na kontě nominace na Mercury Prize, Mobo Awards či BRIT Awards – včetně letošní nominace v kategorii nejlepší britská zpěvačka. Každé z jejích tří alb se umístily v TOP 10 britského žebříčku. Spolupracovala s kapelami a umělci jako Florence and the Machine, Disclosure, SBTRKT Sampha či Ed Sheeran. Kvalitní mix soulu, R&B a elektroniky nabídne Jessie Ware i na Pohodě 2018. Jessie Ware vystudovala anglickou literaturu a po škole začala kariéru sportovní novinářky. Kromě toho pracovala i v televizní společnosti Love Productions, kde se seznámila s E. L. James (autorkou Fifty Shades). Jessie přispěla písní „Meet Me in the Middle“ k soundtracku filmu Fifty Shades of Gray. Před začátkem sólové kariéry zpívala jako vokalista na turné Jacka Peñateho. 

Jessie to nefunguje jen na skvělých nahrávkách, ale hlavně na pódiích. Jak píše DIY v recenzi zářijového koncertu: „Z jejího vášnivého a charismatického vystoupení je zřejmé, že má stále velkou radost z hraní pro lidi." Věříme, že tato slova potvrdí i začátkem července v Trenčíně.

SOPHIE
Britská producentka žijící v LA Sophie je jednou z nejžádanějších producentek elektronické taneční hudby. 

Produkovala písně pro hvězdy jako Madona, Vincent Staples, MØ, Nicki Minaj či Charli XCX. Její hit Lemonade zařadili mezi nejlepší singly roku 2014 The Washington Post, Resident Advisor, Complex a Pitchfork. První singl “Nothing More To Say,” vydala začátkem roku 2013. 

Tajemná Sophie se ukázala světu koncem minulého roku v klipu k baladě "It's Okay To Cry", po kterém zakrátko následoval klip k písni "Ponyboy". Ten naznačuje i výrazné choreografie či stage-design, který můžete očekávat i na jejím turné. 13. března představí Sophie svou novou live show poprvé v Londýně a už pár měsíců poté se na ni mohou těšit i fanoušci taneční hudby na Pohodě 2018.

KRONOS QUARTET
Kronos Quartet je americké smyčcové kvarteto oceněné Grammy, které spolupracovalo například s Davidem Bowiem, Björk a Paulem McCartneym nebo se skladateli současné vážné hudby jako Terry Riley, Arvo Pärt, Philip Glass, John Adams, Henryk Górecki nebo Steve Reich. S jejich uměním jste se mohli setkat i ve filmech Rekviem za sen, Fontána, 21 gramů či Velká nádhera. Velkou nádherou bude bez pochyb i jejich koncert na trenčínském letišti.

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

POHODA (SK)

Čtvrtek 5. 7. 2018 až Sobota 7. 7. 2018
Vystupují:
LP, The Chemical Brothers, Jamie Cullum, St. Vincent, Ziggy Marley, Glass Animals, SOJA, Danny Brown, Rodriguez, Aurora, Little Dragon, Blossoms, Fink, Calexico, El Gusto, Knower, La Femme, Charlie Winston, Scouting for Girls, Helena Hauff, Confidence Man, Idiotape, This Is The Kit, Bazzookas, Ross From Friends, Trosky, Jade Bird, Reykjavíkurdætur, Zeal & Ardor, Donny Benét, Daniel Brandt & Eternal Something, Housewives, KillASon, Ifriqiyya Electrique, Mitch & Mitch, Rebel Babel, Coals, Schnellertollermeier či Lucidvox
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |