FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Beseda u Bigbítu oznamuje další část svého programu

Beseda u Bigbítu oznamuje další část svého programu
28. 05. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Beseda u Bigbítu kompletuje svůj program. Návštěvníci Topolového hájku se mohou letos těšit na elektronickou hvězdu Zolu Jesus, také ale na nejzajímavější jména z české a slovenské scény doplněná stejně zajímavými zahraničními hosty. V pořadí už šestadvacátý ročník festivalu se uskuteční v Tasově u Veselí nad Moravou 3. a 4. srpna.
Největším tahákem druhé poloviny programu je již dříve anoncovaná Zola Jesus, americká hudebnice, která má za sebou například turné se světoznámými The XX. Unikátní je, že se bude jednat o její jedinou českou zastávku v rámci turné k loňské oceňované desce Okovi.
 

Mezi dalšími zahraničními jmény jsou němečtí elektronici Kuf, českým posluchačům známí už z několika vydařených tuzemských koncertů, a talentovaný písničkář Thomas Oliver z Nového Zélandu, který se během své kariéry objevil na stejných pódiích jako Eric Clapton nebo Joe Cocker. Svůj zástup bude mít i silná slovenská scéna – jedním z černých koní bude klubový producent Pišta Kráľovič alias FVLCRVM, jehož návštěvníci Besedy mohou znát jako frontmana kapely Nvmeri. FVLCRVM chystá na letošek očekávaný debut u rakouského labelu Universal. Dále se představí elektroničtí Zoo and Aquarium. Mezigenerační spojení dvou silných osobností slovenské scény pak nabídne projekt Pjoni & Burgr. Jejich žánrově neuchopitelný debut Výletné lode jen dokazuje, jak široce je Beseda dramaturgicky rozkročena.

Chybět nebudou samozřejmě ani domácí jména. Zahrají navrátilci Nylon Jail, svou druhotinu Black Yoga přivezou Ghost of You, debut s prostým názvem V představí elektronicko-kytarová vřava Orient, své ojedinělé „DIY Kitchen Electro“ pak předvedou Noisy Pots. Nouze nebude ani o hlučné kytarovky: s novou deskou No Way Back přijedou rock'n'rolloví matadoři Vees, výrazné debuty pak představí prog/mathrockoví Fox Territory, sludgemetaloví Nikander, instrumentální emo/hardcore z Rakovníka Mara Jade, psychedeličtí Purplefox Town zastupující partnera festivalu talentovou soutěž Startér Radia Wave či syroví Povodí Ohře.

Už první část dříve zveřejněného line-upu Besedy u Bigbítu ale nabízí silná jména, kvůli kterým se vyplatí do podhůří Karpat vycestovat. Do Tasova dorazí výkvět domácí scény: cenami za nejlepší desky roku ověnčení Kalle či Pacino, oceňovaný (nejen) filmový hudebník Jan P. Muchow s jeho The Antagonist, legendy temného post-hardcoru Lvmen, excentrický diskodancer Ventolin či čerství debutanti Cold Cold Nights, Sýček, +-0 nebo Billow. Ze zahraničních taháků pak přijede miláček domácího publika Astronautalis, který na Besedě odehraje jediný koncert v rámci české festivalové sezony, vycházejí hvězdy evropské klubové hudby Blue Crime z Holandska. Ze Slovenska pak zavítají představit svůj civilní rap Modré hory, zahrají také Fallgrapp nebo Tolstoys. 

S dokončením programu jsme nijak nepospíchali, jména na česko-slovenské scéně monitorujeme do poslední chvíle. Přehled muziky na území naší bývalé federace je pro nás klíčový. A k tomu jsme si splnili i pár zahraničních snů. Beseda nám letos opět udělá radost," říká ředitel festivalu Tomáš Ševčík.

Aktuální výčtem takřka třiceti jmen hudebního programu není zdaleka dramaturgie letošní Besedy uzavřena; další necelá desítka jmen bude zveřejněna společně s doprovodným programem v průběhu června. Celkově se během dvou dnů na třech scénách představí v Tasově u Veselí nad Moravou celkem 40 kapel a vystupujích.

Dodal: Pavel Uretšlégr, Beseda u Bigbítu

BESEDA U BIGBÍTU

Pátek 3. 8. 2018
Vystupují:
ZOLA JESUS (US), JAN P. MUCHOW & THE ANTAGONISTS (CZ), LVMEN (CZ), ASTRONAUTALIS (US), BLUE CRIME (NL), VENTOLIN (CZ), FALLGRAPP (SK), KALLE (CZ), KUF (DE), GHOST OF YOU (CZ), NAUZEA ORCHESTRA (CZ), THOMAS OLIVER (NZ), PACINO (CZ), MODRÉ HORY (SK), NYLON JAIL (CZ), COLD COLD NIGHTS (CZ), VEES (CZ), NIKANDER (CZ), FVLCRVM (SK), BILLOW (CZ), TOLSTOYS (SK), PLUS MINUS NULA (CZ), SÝČEK (CZ), ELECTIONS IN THE DEAFTOWN (SK), MARA JADE (CZ), ORIENT (CZ), POVODÍ OHŘE (CZ), ZOO AND AQUARIUM (SK), BURGR / PJONI (SK), FOX TERRITORY (CZ), JOHUŠ MATUŠ (CZ), DJ MYSLIVEC (CZ)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |