FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Reportáž z festivalu Dominator - Wrath of Warlord

Reportáž z festivalu Dominator - Wrath of Warlord
07. 08. 2018   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (1)
Festival Dominator je jeden z nejvýznamnějších a nejžádanějších hardcore festivalů v Evropě vůbec. Toto tvrzení potvrzuje fakt, že lístky na tento festival byly beznadějně vyprodány několik měsíců předem.
Festival tento rok slavil třináct let své existence a již po třetí v historii organizované výpravy z Čech na tento festival byla překročena hranice 60 osob. Což považuji za nepřehlédnutelný fakt, že se festival po tolika letech existence, opravdu dostal i do podvědomí domácích harder styles fans! 

https://data.cz.net/docs/vpn/dpd?s=dpd

Letní festival Dominator měl tentokráte podtitul Wrath of Warlord a proběhl, jak už je tradicí třetí sobotu v červenci v holandské rekreační oblasti Eersel. Agentury Art of Dance a Q-dance již se i po několikáté spojili své síly a vytvořili pro více jak 55.000 návštěvníků z celé Evropy opravdu nezapomenutelný zážitek. Kdo byl, tak ví o čem mluvím! Tento ročník se opět vyvedl po všech stránkách!

Festivalové městečko se pro tento rok rozšířilo o jednu (skrytou) „Other side stage“. Celkem jich bylo tedy devět. Festivalový areál byl opět vychytaný do posledního detailu. Od oddělení vstupů pro organizované zájezdy od vstupu pro ostatní návštěvníky, přes locker-boxy až po tradiční stánek s festivalovým oblečením. Nechyběla hromada občerstvení, takže nikdo netrpěl žízní ani hlady. Kdo vyhledával na festivalu extrém, tak si mohl skočit bugee-jump. Kdo se chtěl pobavit, mohl zkusit obří kolotoč.

Oproti loňskému roku se festivalové městečko rozšířilo o jednu stage. Celkem jich bylo devět. Frenchcorová Guilotine,  raw hardstylová Cult of Desperados, terrorová a speedcorová House of Dragons uptempo hardcor Chainsaw Tribe, oldschoolová Guardian Masters, všehochuťová Decapitators a mainstreamová Lords of Domination. Byla zde i stage pro nové talenty Army of Entrants, která poskytla příležitost ochutnat mladou krev. Během festivalu se představilo více jak na 100 umělců. 

V sobotu panoval hodně horký  slunečný letní den. Stihnout všechny zvučná jména během dvanácti hodin festivalu je skoro nadlidský úkol. Kdo jel na festival s tím, stihnout co nejvíc DJ´s podle plánu udělaného doma, tak se poměrně dost naběhal a nejsem si jist, jestli si to i užil podle svých představ! Však posuďte sami Angerfist, Miss K8, N-Vitral LIVE, Partyraiser, Korsakoff, Neophyte, Destructive tendencies, Paul Elstak, Tha Playah, Evil Activities, Nosferatu, Furyan a to jsem jen u výčtu jmen z main stage Maze of Martyr. Na dalších stage mě zajímala jména jako je F.Noize, Deadly Guns, Andy the Core, Day-Mar, The Outside Agency, Tieum, Ophidian, Negative A, Sefa, Fant4stik, The Sickest Squad, Death by Design, Maissouille, Radium, Mutante, Remzcore, Billx, Hyrule War, Darkraver, Menace II Society, The Viper, Bass-D, Panic, Catscan, Noize Suppressor, Dyprax, Re-Style, Thorax, Radical Redemption, Warface, E-Force, B-Front, Adaro, D-Sturb, Delete, Drokz, Akira, The Destroyer, Noisekick Live, Khaoz Engine, Angernoizer, Detest, Tripped, Striker Live, The Satan, Al Twisted, Dolphin, Bryan Fury. Jmen by bylo samozřejmě víc, ale to by snad bylo lepší vyjmenovat ty, co mě moc nezajímali, těch by bylo rozhodně míň.
Připravený plán je jedna věc! Ale ta druhá a to jeho uskutečnění je věc druhá! Síly jsem měl rozložené a jména poskládané pěkně za sebou, ale né vždy, plány vyjdou tak jak předpokládá,me! 

Párty maraton jsem započal jak už je u mě zvykem na frenchcorové Guilotine při setu Sprinkyho. Pak následoval přesun na kamaráda Al Twisted z UK na stage House of Dragons. Na Decapitators jsem rozhodně nemoh vynechat Amada. Okolo 15. Hodiny jsem poprvé zavítal na opravdu úchvatnou mainstage Lords of Domination , kde zrovna svůj set dohrával D-Fence. Na něj navázal Paul Elstak a hned po něm Destructive Tendencies. Dostat se na Guilotine, když tam hrál Sefa, bylo poměrně složité – význam slova přeplněná stage vazl v tomto případě asi tak 2x až 3x za své. A tak jsem vzal ze vděk Guardian Masters, kde jsem sei vychutnal starou dobrou polovinu z Angerfist čili Menace II Society vs Crucifier. Bacardi do obou teklo proudem a na klukách bylo vidět, že si set opravdu spolu užívají. Pak rychle na manželský pár na main stage za Partyraiser vs Bulletproof. Wesley je jako vždy zárukou kvality, a i tady nezklamal, zvlášť když měl vedle sebe manželku. Oba si tam tu hodinku na přímém slunci nesmírně užívali a z první řady bylo vidět, jak je to opravdu baví. Už se pomalu blížil konec, a tak jsem zašel na Chainsaw Tribe, kde to řezal hlava nehlava F.Noize. Tento pán se s mixem nikdy nemazlí a valí to o stošest na plný pecky. Nakonec jsem si nenechal, tak jako každý rok ujít, vystoupení Drokz vs Akira.

Posledních 15 minut patřilo klasicky Endshow. Neophyte je na trůnu právem 25 let a své vystoupení si užíval do poslední minuty. Letos jsme byli ochuzeni o klasický ohňostroj kvůli vysokým teplotám a nebezpečí požáru, ale i tak světelná show nebyla marná.. Ze zvukové soustavy zazněla „klasická hláška“ This event was produce by Q-dance and Art of Dance. No a nám nezbývalo nic jiného než se vydat na cestu domů.
Po hudební stránce jsem byl i tentokráte naprosto spokoje. Holanďané mají organizaci festivalů pro návštěvníky dotáhnutou za ta léta pořádání festivalů k dokonalosti. Pokaždé odcházím s výborným hudebním zážitkem z festivalu a spokojeným dojmem z návštěvy a ani tentokráte tomu nebylo jinak.

Naše společná autobusová výprava, které se účastnilo celkem 68 lidí (což je o 6 víc než loni), se vydařila i tentokráte. Troufám si tvrdit, že ta letošní byla ještě více spořádaná, než ta loňská (pozn. Ta loňská byla hodně poslušná). Díky všem z autobusu co přispěli svým chováním k tak dobrému pocitu ze zájezdu! Příští rok bych jel bez váhání určitě znova!
DOMINATOR (NL)

DOMINATOR (NL)

Sobota 21. 7. 2018
Vystupují:
Angerfist, Miss K8, N-Vitral LIVE, Partyraiser, Korsakoff, Neophyte ’25 years of Neophyte Hardcore’, Paul Elstak, Tha Playah, Evil Activities, Nosferatu, Furyan, Never Surrender, Bulletproof, Broken Minds, Radical Redemption, Warface ‘Heavy Artillery’, E-Force, B-Front, Adaro, D-Sturb, Delete, Crypsis, Sub Sonik, Act of Rage, Chain Reaction, RVAGE, Enemy Contact, Noize Suppressor, Dyprax, Re-Style, Thorax, Spitnoise, Tears of Fury, Crossfiyah, Ignite, Amada, Juliëx, Meltdown, Restrained, Darkraver, Menace II Society, The Viper, Bass-D, Panic, Catscan, Dione, Predator, Frantic Freak, Crucifier, Gizmo, Stanton, Sefa, Fant4stik, The Sickest Squad, Death by Design, Maissouille, Radium, Mutante, Remzcore, Billx, Hyrule War, Mr. Ivex, Sprinky, F.Noize, Deadly Guns, Andy the Core, Day-Mar, The Outside Agency, Tieum, Ophidian, Negative A, Dither, DRS, Thrashmachine, Drokz, Akira, The Destroyer, Noisekick Live, Khaoz Engine, Angernoizer, Detest, Tripped, Striker Live, The Satan, Al Twisted, Dolphin, Bryan Fury, Joe ET, Rudi Ratte a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
X | 09. 08. 2018 | 10:05:20
8 let existence? První Dominator byl v roce 2005..

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |