FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival United Islands odhaluje první jména

Festival United Islands odhaluje první jména
10. 04. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V termínu 31. května – 1. června se ulice pražského Karlína promění v hlavní kulturní centrum Prahy. Stane se tak v rámci 16. ročníku festivalu United Islands of Prague, který i v letošním roce přinese nespočet nevšedních zážitků.
Návštěvníci se mohou těšit nejen na objevování nových neokoukaných interpretů jako jsou třeba čeští The Atavists či severoirský jazzový objev Robocobra Quartet, ale i na oslavy třiceti let od Sametové revoluce nebo bohatý program ke Dnu dětí. Vstup bude opět pro všechny zdarma.

United Islands

Hlavním posláním největšího multižánrového hudebního open air festivalu bude i v letošním roce objevování nových zajímavých jmen na české i mezinárodní hudební scéně. Za šestnáct let jeho existence se tu stihly představit již stovky zajímavých hudebníků. V minulosti tu svou šanci ukázat se lidem na velkém pódiu dostaly třeba kapely Mydy Rybycad či Zrní, které dnes vyprodávají jeden koncert za druhým.

A své o tom ví i letošní český headliner. „Kapitán Demo na United Islands vystoupil už v roce 2015 a teď se k nám po čtyřech letech vrací jako hlavní česká hvězda a ambasador Objevů. Bude to jeho jediné pražské vystoupení až do prosince,“ říká dramaturgyně Kateřina Končelíková. Do zmiňovaného klání Objevy United Islands 2019 se talentovaní zájemci mohou registrovat do úterý 23. dubna na adrese www.unitedislands.cz/objevy.

Zahrají Bad Sounds, The Atavists i Kapitán Demo
Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení aktuálního největšího českého objevu, kterým je kapela The Atavists. V březnu bodovala v rámci předávání hudebních Cen Anděl 2018, kde získala hned dvě sošky. Rocková čtveřice the Atavists se stala andělským Objevem roku a s deskou Lo-Fi zvítězila také v kategorii Rock. Dalším českým účinkujícím bude rockový kvintet Povodí Ohře, který se letos objevil v nominacích na ceny Apollo, Anděl i Vinyla.

Jelikož 16. ročník festivalu nese v rámci oslav stého výročí otevření britského velvyslanectví v Thunovském paláci v Praze podnázev „British Edition“, největší prostor letos dostanou talentovaní hudebníci ze Spojeného království. Diváci se mohou těšit například na unikátní jazzovou formaci Robocobra Quartet (UK), jež ve své tvorbě kombinuje prvky punku a poezie. Skladby čtveřice původem z Belfastu nemají pevné tvary, a berou si stejně tak z art rocku, moderní vážné hudby i hardcorové divokosti, jako z Franka Zappy i z Rage Against The Machine. Vedle hudebního programu budou v blízkosti hlavní stage na Karlínském náměstí k vidění také „Britské ostrovy“, které budou reprezentovat jednotlivé regiony jako například Severní Irsko nebo Skotsko.

Na 16. ročníku festivalu United Islands of Prague vznikne také „Ostrov svobody“, který se bude věnovat oslavám 30 let od Sametové revoluce. Vyroste tu také ČT Art Freedom Stage, kde budou vystupovat kapely, jež se oslavy tohoto výročí také týkají. Headlinerem této stage bude polská art-rocková naděje Trupa Trupa (PL), která boří evropské hranice. Neméně zajímavé bude vystoupení německé kapely Deadnotes (DE) při němž zpěvák bezpochyby zamíří přímo mezi fanoušky, jak to má ve zvyku. Mezi dalšími oznámenými jmény, jejichž hudbu mohou návštěvníci objevit, jsou Walter Schnitzelsson (SK), Tents (AT), The Gardener And The Tree (CH) a další.

Festival myslí i na rodiny s dětmi, které hledají originální program na Den dětí. Hlavní stage na Karlínském náměstí bude totiž dopoledne věnovaná dětem. Dopoledne zde vystoupí například oblíbené trio Bombarďák, které nejen děti potěší koncertem plným divokých písní a ztřeštěných tanečků. Na děti bude navíc čekat spousta zábavy i v přilehlých ulicích, kde budou moci potkat i maskoty České televize Boba a Bobka, Večerníčka či Ovci.

16. ročník festivalu United Islands of Prague bude probíhat od pátku 31. května 2019 do soboty 1. června 2019 v oblíbené lokalitě pražského Karlína. Vstup bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete na http://www.unitedislands.cz/.

Dodal: Zuzana Kantorová, Nedori
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Pátek 31. 5. 2019
Vystupují:
David Keenan (IRL), Robocobra Quartet (UK), Trupa Trupa (PL), Deadnotes (DE), Walter Schnitzelsson (SK), Tents (AT), The Gardener And The Tree (CH), Bad Sounds, The Atavists, Kapitán Demo a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |