FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Letokruh se zastaví na 4 dny v Praze, Brně a Hradci Králové

Festival Letokruh se zastaví na 4 dny v Praze, Brně a Hradci Králové
19. 06. 2020   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Letošní léto hlásí kvůli vládním nařízením zrušení všech rozsáhlejších festivalů. Na poslední chvíli se ale podařilo uspořádat nový hudební festival Letokruh, který počítá se všemi bezpečnostními opatřeními. Letokruh přivede velké hudební hvězdy české a slovenské scény hned do tří měst.
První akce startuje už 15. července v Brně, o týden později se přemístí do Hradce Králové a konec měsíce bude patřit Praze. Kapacita bude omezena podle aktuálně platných vládních nařízení. Předprodej lístků startuje ve čtvrtek v 10:00 hodin.

Letokruh (Petr Klapper)

Rušení festivalů se netýká pouze těch, které na pódia přivádějí zahraniční hvězdy, ale také těch, kde účinkují především české a slovenské kapely. Festival Letokruh představí v každém městě během čtyř dní interprety z více hudebních žánrů. „Hledali jsme cesty, jak se nevzdát a uskutečnit namísto jednotlivých koncertů festival s více účinkujícími a specifickou atmosférou. V jeden den si lidé užijí vystoupení hned tří hvězd, a to za cenu jednoho koncertu,“ vysvětluje pořadatel Letokruhu Michal Šamánek.

Čtyři dny, tři města, tři kapely v jeden den
Prvním dějištěm nového festivalu bude Brno, a to od středy 15. do 18. července. „Festival je rozdělen do čtyř oddělených dnů, každý den patří jinému hudebnímu žánru. Lidé si kupují vstupenku na den, který jim z hlediska hudebního stylu sedí nejvíce. Středy patří hiphopu, čtvrtky rocku, následují dva dny popu,“ doplňuje Šamánek. Po Brně zamíří nový festival do Hradce Králové, kde odstartuje ve středu 22. července. Poslední zastávkou s termínem od 29. července je poté Praha.

Jaké hvězdy jsou na programu? Ztracený, Cristovao, Mirai nebo kapela No Name

V jeden den si lidé vychutnají exkluzivní koncerty tří hvězd. Po koncertní pauze vystoupí Marek Ztracený, pro kterého je Letokruh jedinou letní veřejnou akcí, na níž předvede svoji show. „Ta pauza vlastně nebyla úplně špatná. Díky ní jsem totiž zdravým způsobem hudebně a sociálně vyhladověl. Nabídka hrát na Letokruhu přišla v pravou chvíli. Už jsem cítil přetlak energie a chuti se zase bavit s lidmi, aniž bych se čehokoliv bál. Od chvíle, co vím, že v létě vystoupím na Letokruhu, už zase cítím ten příjemný adrenalin. A upřímně se těším, až na to pódium vlítnu,“ říká Marek Ztracený.

Na festivalu se objeví také český písničkář Pokáč, zpěvák Richard Krajčo či Ben Cristovao. „Byli jsme připraveni na nabité léto, ale nakonec to dopadlo jinak. Proto jsem rád, že si to s kapelou vynahradíme i díky tomuto novému festivalu. Jeho omezená kapacita navíc přinese komornější a pro mě určitě i přátelštější atmosféru,“ uvádí Ben Cristovao, který kvůli aktuální situaci přesouvá velkolepý koncert v pražské O2 aréně na rok 2021. Z dalších hvězd vystoupí kapely Mirai, No Name a Kapitán Demo. Do Brna navíc zamíří i Richard Krajčo a Nikolaos Grigoriadis.

Na festival se dostane omezený počet lidí, předprodej startuje ve čtvrtek dopoledne

Čtvrtečnímu rockovému programu pak vévodí Rybičky 48, které doplní slovenské kapely Horkýže Slíže a Inekafe. Mimořádně silný je také hiphopový program – zde vystoupí dokonce čtyři nejvíce rezonující jména současné scény – Yzomandias, Viktor Sheen, Dorian a Calin.

Kapacita akce je striktně omezena na základě aktuálních vládních nařízení. Čekat s nákupem lístků se tak nemusí vyplatit. Předprodej startuje ve čtvrtek 18. června v 10:00 hodin.

Kompletní informace lze najít na webu www.letokruh.cz.

Dodal: Michal Šamánek, Sherwood

BRNĚNSKÝ LETOKRUH

Středa 15. 7. 2020 až Sobota 18. 7. 2020
Vystupují:
Rybièky 48 Horkýže Slíže, Inekafe, Yzomandias, Viktor Sheen Dorian, Calin, Grey, Marek Ztracený, Richard Krajčo, NO NAME, Marek Ztracený, Ben Cristovao, MIRAI ,Kapitán Demo
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |