FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Legendární festival TrutnOFF BrnoON letos bude

Legendární festival TrutnOFF BrnoON letos bude
22. 06. 2020   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Legendární festival se vrací době navzdory. V době, kdy se ruší větší festivaly a i menší akce oznamují, že nebudou, přichází pořadatelé známé přehlídky TrutnOFF, v minulosti pořádané ve východočeském Trutnově, opět s něčím jiným a naopak oznamují, že bude!
Jak již dříve organizátoři nejstaršího festivalu svého druhu avizovali, uskuteční se 21. až 23. srpna na nových lovištích v lesích areálu Na Střelnici u řeky Svratky v Brně - Pisárkách. Festival pod novým označením TrutnOFF BrnoON nezapírá své undergroundové kořeny a přichází i v této době s neobvykle bohatým programem. Během tří dnů zde vystoupí padesát kapel a účinkujících. To vše s omezenou kapacitou pro tisícovku statečných, uvádí pořadatelé přehlídky spjaté s odkazem českého undergroundu a náčelníkem Václavem Havlem, která se vrací po tříleté pauze.

TrutnOFF BrnoON bude!

TrutnOFF BrnoON: 50 kapel, svérázná neotřelá dramaturgie a přátelská atmosféra
Přehlídka, kterou navštívily takové veličiny jako Faith No More, The Prodigy, Iggy Pop, Patti Smith, Korn, Motörhead, Parov Stelar nebo představitel Vinnetoua Pierre Brice či hobita, hollywoodský herec Elijah Wood, oznamuje na padesát tuzemských i slovenských kapel a účinkujících. Většina z nich se za více jak třicetiletou existenci tohoto festivalu stala ikonami. A ikonická bude i jeho letošní celková podoba. Plnohodnotný program srovnatelný se známým festivalem TrutnOFF představí letos jeho pořadatelé na nových lovištích. Době navzdory.

„Program našeho setkání u Sun River si v ničem nezadá s dramaturgií festivalu, jak jej znají jeho fanoušci, squaw a spolubojovníci za více jak třicetiletou historii,“ říká jedna z náčelnic Geronimova kmene Eva „Lipová“ Navrátilová. Když v zimě tradiční „Fótr všech festivalů“ oznámil návrat na nová loviště, málokdo očekával, jak vše následně zkomplikuje koronavir a omezující vládní nařízení. Festivalový kmen okolo Martina Věcheta se však lehce nevzdává. Oznámil návrat ke kořenům a rozsah programu napovídá, že se bude jednat zřejmě o jediný opravdový festival s tímto titulem během letošního léta.

Vaclav Havel - Trutnoff

Přehlídku bude po dobu tří dnů tvořit několik scén. Na Hlavním pódiu lze očekávat různorodou dramaturgii s oblíbenými kapelami „velkého“ Trutnoffa. Doplněna bude i o folklorní a divadelní scénu. Novým prvkem bude Alternativní undergroundová bytová scéna, naopak již neodmyslitelnou součástí bude Hare Krishna camp a Tábor pod křížem. To vše s omezenou kapacitou, jen pro tisícovku návštěvníků. Ze známých důvodů budou scházet zahraniční interpreti. „Bude to festival pro ty nejstatečnější a nejvěrnější squaw a spolubojovníky, ale i pro nově příchozí, kteří nezažili. Jedno velké backstage. Alternativní bonsai. Dotek s počátky našeho setkání,“ přibližuje Eva Navrátilová za svolavatele festivalového Pow-Wow. Celý festival bude otevírat Open Air bohoslužba s bubnováním, která bude tradičně celou přehlídku doprovázet po celé tři dny.

V žilách nám proudí undergroundová krev a na výjimečné stavy jsme připraveni. Velkých festivalů jsme si užili a začalo být dost, tak se jeden zmenší. Podstatná je pro nás různorodost, pestrobarevnost a moment setkání. Připomínka toho, jaké to bylo v začátcích, kdy se hudba dělala pro radost a nikoliv pro byznys,“ říká zakladatel festivalu, Martin Geronimo Věchet, a dodává: „Vrátíme se ke kořenům, z nichž jsme vzešli, a připomeneme si počátky našeho přátelského a spikleneckého setkání se silnou kmenovou rodinnou atmosférou pospolitosti, kterou měl rád i náš náčelník Václav Havel.“  

Na festivalu se budou prolínat různé žánry. Mezi prvními jmény účinkujících, která pořadatelé oznámili, jsou J.A.R., Mňágu a Žďorp, Plastic People, Oldřicha Kaisera s Dášou Vokatou nebo Visací zámek. Celý program bude zveřejněn v nejbližších dnech. Kapacita letního setkání TrutnOFF BrnON bude omezena dle toho, co vláda povolí. Nyní se počítá s tisícovkou návštěvníků. Vstupenky za 1600 Kč lze objednávat na stránkách festivalu www.trutnoffbrnoonfest.cz . Vzhledem k omezené kapacitě pořadatelé upozorňují na neotálení s jejich zakoupením.

Dodal: Martin Geronimo Věchet, trutnoffbrnoonfest.cz

TRUTNOFF BRNOON

Čtvrtek 20. 8. 2020 až Neděle 23. 8. 2020
Vystupují:
J.A.R., Bára Poláková, Visací zámek, Mňága a Žďorp nebo Michal Prokop a Framus Five, E!E, Plastic People of the Universe, Jiří Schmitzer nebo Garage & Tony Ducháček a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |