FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

United Islands of Europe odhalují první část line-upu

United Islands of Europe odhalují první část line-upu
23. 05. 2022   |   Autor: redakce   |   Komentáře (3)
(Promotion) Post-punk, hyperpop, rap, R&B i fúze elektroniky a jazzu - to jsou letošní United Islands of Europe, které do Prahy přivezou nové hudební tváře nejen z tuzemska a od našich sousedů, ale i z východní Evropy a zámoří.
Na festivalu, který je pro návštěvníky zdarma, zahrají litevští Akli, rumunská skladatelka A-C Leonte nebo průkopnický německý performer Zouj. Z Irska dorazí úderní Thumper a česko-slovenskou scénu hudebních objevů zastoupí např. 7krát3 live band nebo 52 Hertz Whale. Na pražských ostrovech tak o víkendu 10.–11. června zazní žánrově pestrá nálož neoposlouchaných hudebních tónů.

Speciální edice festivalu United Islands of Europe s názvem Freedom Edition nabídne na celkem sedmi scénách padesátku umělců napříč Evropou i hudebními žánry. Východoevropskou scénu, která je hlavním lákadlem této edice, zastoupí vedle již oznámených Dlina Volny např. rumunská múza A-C Leonte, která pod svými jasnými vokály splétá jazz s elektronikou. Z Litvy pak festival do metropole přiveze mladý post-punkový projekt Akli. Do Prahy dorazí ale i dvě velká jména současné irské hudební scény, která bezpochyby patří mezi headlinery festivalu. Nekompromisní zvuk skupiny Thumper se dvěma bicími soupravami je spolehlivou volbou všech, kteří alespoň trochu přičichli k rocku. A dvojice Tebi Rex představí svěží vítr rapu a R&B, pohybující se mezi alternativním popem i temnějším trapem.

„Dramaturgický koncept Freedom Edition rozhodně nesází na jistotu, je divoký a dynamický a vyhlíží neokoukaná jména a čerstvé objevy. Společně se tak těšíme například na funky hyperpop německého interpreta Zouj,” říká ředitelka festivalu Kamila Buráňová k umělci, který v minulém týdnu navíc zveřejnil svůj nový singl One!. Festival nezapomíná ani na naše nejbližší sousedy. Slovenská zpěvačka Timea vytváří se svým osobitým vokálem a hudebním doprovodem metaforu příjemného letního dne a bratislavští 52 Hertz Whale jsou považováni za jednu z nejlepších live kapel na CZ/SK hudební scéně. Do Prahy ze Slovenska přivezou United Islands i intimní, a přesto intenzivní, tvorbu slovenské zpěvačky a skladatelky Niny Kohout.  
Z české scény se mohou návštěvníci pražského festivalu těšit na 7krát3, který v doprovodu živé kapely nabídne ještě živější R&B. Novou experimentální vlnu rapu, která v Česku nabývá na síle, na této hudební akci zastoupí dvojice Laokoon. Sehraní muzikanti skupiny Sépie z hor pak zahrají energický taneční jazz a Yasha, český umělec usazený v Berlíně, představí svou nedávnou indie popovou tvorbu. První představenou třináctku umělců, které festival v červnu přiveze do Prahy, uzavírá ojedinělý a okouzlující hlas české zpěvačky Luciany, který ve spojení se skvělými brněnskými muzikanty vytváří soulový zážitek s jazzovým nádechem.

Program festivalu United Islands of Europe – Freedom Edition se bude odehrávat na Střeleckém ostrově, Janáčkově nábřeží, Vítězné ulici u Café Savoy, Dětském ostrově, u Jazz Docku, v parku Portheimka a Terase OC Nový Smíchov. Vstup na festival je v rámci koncertů i nehudebního programu Ostrovy inspirace pro všechny zdarma. Více na www.unitedislands.cz a www.facebook.com/unitedislandsofprague.

Dodal: Filip - United Islands of Europe

UNITED ISLANDS OF EUROPE

Pátek 10. 6. 2022 až Sobota 11. 6. 2022
zdarma
Vystupují:
7krát3 Live Band, 52 Hertz Whale (SK), A-C Leonte (RO), Akli (LT), Albi X (DE), Annet X, Avokaduo, Blueraykoranthug, Bulp (SK), Čaba Laciga, Cílená nejistota, CMD, Dlina Volny (BY), Dmitrievna, Donia Touglo (DE), Enchanted Hunters (PL), Gapochka (UA), Giudi, Haru, Hellwana, Immortal Onion (PL), Island Mint, Iva Sativa (BY), Ivy Z, JyellowL (IE), Karaoke Tundra, Karolína Beranová, Katarina Gryvul (UA), Katarzia (SK), Laokoon, Lil Ash (SK), Luciana, Luisa (SK), Malvina (SK), Maria Basel (DE), Nina Kohout (SK), Ofelia (PL), Oksyi (UA), Prazdniny, Rawdeus, Sam Handwich (SK), Sépie z hor, Tea Sofia, Tebi Rex (IE), Thumper (IE), Timea (SK), Tiny Beat, Tokyo Drift, Tomáš Niesner, Yasha, Zouj (DE)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
vinifogate21 | 29. 08. 2022 | 05:25:49
latestnews

The latest news provides information on what is happening around the world. https://latestnews.tractorsinfo.net/
terrythomson | 06. 06. 2022 | 08:41:56
https://www.beemedz.com/avanafil
johnson | 01. 06. 2022 | 03:19:50
Counterfeit deals is the solution and world best manufacturer of undetectable counterfeit banknotes of all currencies. More over, no risk involved when buying from us. As we ship all our packages discreetly through most secured. Our clients do not need to sign upon arrival of the package. We provide tracking numbers as soon as delivery is in progress. Face to face meeting for bulk and regular clients. We supply counterfeit pounds at the best rates ever. Our Fake Euros are top quality. Best currency to counterfeit by us is the GBP,EUR and USA dollars. We put all the security features like holograms, lifted prints and watermarks to all our counterfeit bank notes. Get To Us Via, Website ... www.fastcounterfeitssdhome.com Email ....info@fastcounterfeitssdhome.com Whatsapp number... 4915213086893 Telegram... https://t.me/bestgradecounterfeitmoneyforsale Home Page... https://www.fastcounterfeitssdhome.com/ productlink.. https://www.fastcounterfeitssdhome.com/how-to-order/

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |