FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

London Electricity a LTJ Bukem na Majálesech

London Electricity a LTJ Bukem na Majálesech
17. 04. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
Ještě vloni nepříliš nápadný putovní festival Majáles se letos vykresluje do skutečně zajímavé podoby. Mimo Transglobal Underground, Dog Eat Dog, I AM X a Clawfinger dorazí také London Electricity a LTJ Bukem s MC Conradem. Pražský Majáles proběhne na Výstavišti.
Taneční stany na Majálesech: Příznivci hip-hopu, drum’n’bassu a scratchingu letos najdou na Majálesu v Praze, Brně a Ostravě svou “klidovou” zónu.
 
Třešničkou na dortu a vyvrcholením gurmanských tužeb bude pražské vystoupení London Electricity. Ti se tentokrát představí v  Dj setu. Zakladatelé liquid funku, školitelé současných hvězd jako je High Contrast a nemilosrdní lamači hitparád naservírují svým fanouškům to nejlepší, co lze z jejich umění vytřískat. V tom je podpoří i MC Wrec - jeden z nejnadějnějších současných britských umělců. Za sebou má vystupování v Brigtonu, Berlíně, Londýně a mnoha dalších městech a snad nejzajímavější je soupis lidí, kteří ho hudebně ovlivnili: Michael Jackson, Van Morrison nebo James Brown. Ani mimopražští „Majálesáci“ ale nepřijdou o rozkoš ve svých hudebních pohárcích. V Brně a v Ostravě totiž namísto London Electrocity vystoupí LTJ Bukem za doprovodu MC Conrada (goodlooking.org). Českým beatařům netřeba představovat jejich miláčky, ale přesto alespoň pro ty ostatní: největší zásluha LTJ Bukema spočívá v tom, že dokázal v devadesátých letech otevřít d’n’b scénu zase trochu jiným směrem. Společně s Conradem vystupují už druhou desítku let a to je argument sám pro sebe.

LTJ Bukem & MC Conrad - live at electronic beats
 
Ani hip-hopeři ale nebudou ochuzeni o slušný výběr na degustaci. Nápojový lístek? Skvělá úroda z posledních let v podobě vyzdvihovaných WWW a jejich originálního a vtipného podání hip-hopu. Pódium jim budou ve všech třech městech rozehřívat osvědčená uskupení slovenští Kontrafakt a PSH. Svůj „Kvalitný materiál“ ukážou Pražákům H16, ačkoliv se na hudební scéně pohybují teprve čtvrtý rok, patří už neodmyslitelně ke všemu, co jde s hip-hopem spojovat. Nejinak je na tom slovenská téměř elitní Vec nebo už tak trochu kontroverzní Supercroo.
 
Zatímco odpolední hodiny budou patřit ostrým rýmům, večer se ponese v ostrém rytmu. Už zmiňované hlavní hvězdy půjdou ruku v ruce s břeclavskou hvězdou Dj Saykem. Ačkoliv začínal na technu a gramofonech potažených tesilkami, dnes předvádí nejoriginálnější live sety v republice. I proto si ho vybral dvorní MC Dje Aphroditea Junior Red. Souhra pravého britského MCingu a české dokonalosti v beatu přináší nezapomenutelně atmosferický zážitek. Pokud lze posunout turntablismus na opravdové umění, pak Questablists jsou toho v Česku důkazem. V Praze si je budeme moci vychutnat naživo, v Brně je zastoupí DJ Five a v Ostravě k němu jako bonus přibude MC P.Alan. Každá pořádná „estráda“ s sebou nese vystoupení hudebního nestora – junglistům se určitě bude líbit vystoupení „taťky“ Koogiho.
 
Ať už tedy chcete přebíhat od Clawfinger nebo rozbít stanoviště přímo na taneční scéně, pak si do svých partylistů nezapomeňte zapsat: 2.5. Praha, 9.5. Brno a 10.5. Ostrava.

www.majales.cz

PRAŽSKÝ MAJÁLES

PRAŽSKÝ MAJÁLES

Úterý 1. 5. 2007 až Středa 2. 5. 2007
Jednodenní 150 Kč, dvoudenní 250 Kč
Vystupují:
Oomph!, Transglobal Underground, Dog Eat Dog, Clawfinger, Persiana Jones, Čechomor, Kryštof, Tata Bojs, No Name, Mig 21, London Elektricity, PSH, Kontrafakt, H16 a WWW
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Janek | 09. 10. 2007 | 05:10:26
London electricity

Custe jenom bych chtel poprosit o nejaky Link na London electricity stranky..kde maji download vsech pisnicek atd...dekuji piste na maila :P

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |