FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rio de Riviéra: Na podruhé větší a rozmanitější

Rio de Riviéra: Na podruhé větší a rozmanitější
22. 05. 2007   |   Autor: Kollba   |   Komentáře (6)
Letošní, teprve druhý ročník festivalu se rozrostl jak velikostí území, tak i počtem hudebních podií. Poslechli jsme si umělce mnoha zvučných jmen (Fun Lovin´ Crimanals, Justin Robertson, J.A.R., Moimir Papalescu & The Nihilists, Tvyks a mnoho dalších). Muzika skvělá, sluníčko celý den svítilo a hřálo, byl to den jako stvořený pro takovou pohodovou akci.
Jedním z otevírajících open air festivalů byl Majáles. Tato oslava pro studenty měla jako vždy obrovský úspěch, ale přece jen měla jednu chybičku - počasí. Proto považuji za opravdový letní festival Rio de Riviera. Návštěvníci leželi polonazí na zemi, slunili se a přitom poslouchali muziku, která jim při té příležitosti dělala společníka.

Všechno to začalo v poledne, kdy na Red Bull Music Clinic zahajoval Clic Joe, kterého jinak můžeme slyšet třeba na minimalové klubovce Magion, konající se pravidelně na Flédě. Vydala jsem se obhlídnout terén. Jako vždy plno stánků s vonícím jídlem, nespočet barů s různými nápoji, od míchaných koktejlů až po to klasické pivko.

rio de riviera

Mojí zastávkou byla S. Oliver stage, kde představovali svou hudbu -123minut. Jako vždy parádní výkon, jejich muzika se přesně hodí na festivaly. Experimentální hraní kapely přinutí zaposlouchat se snad každého. Už v této době se Riviéra kvalitně zaplnila, lidí bylo za celý den požehnaně, ale díky většímu prostoru jsme se sem všichni v pohodě vešli.

Poté jsem si šla poslechnout set do cirkusového šapitó. Mírně sem se zhrozila, když jsem uviděla ten uzavřený prostor, protože venku bylo minimálně 30°C, a tak sem si dopředu představovala saunu uvnitř. Ale opak byl pravdou, na místě byl příjemný chládek, hrál Tvyks, jehož set byl tradičně bláznivý, ale samozřejmě příjemným způsobem.

Celý den neuvěřitelně rychle uběhl a začalo se stmívat. Všichni vyměnili své kraťasy a sukně za kalhoty a navlékly mikiny či svetry. Většina návštěvníků se přesunula na hlavní stage, kde právě začali hrát J.A.R. Dan Bárta opět ve své oblíbené puntíkované čepičce a Vrtulník ve svých mikro kraťasech, co na to říct. Je to zvláštní seskupení, ale myslím, že ČR na ně může být hrdá, protože takových osobitých skupin a zpěváků máme opravdu málo. Skupina J.A.R. a následující Fun Lovin´ Criminals bezpochyby sklidili největší úspěch. Když jsem stála nahoře na kopečku, který sváděl naše pohledy na hlavní stage, pod sebou jsem viděla neuvěřitelné množství lidí, kteří se přišli kouknout speciálně na tyto dvě kapely, jako kdyby přišli na samostatný koncert těchto dvou skupin a pak si spokojeně odešli domů. Užívali si jejich vystoupení, zpívali si s nimi a skvěle se přitom bavili.

Docela mě mrzelo, že se vystoupení J.A.R. krylo s Djem BB Mikem, ale nedalo se nic dělat, poslechnout si člověk musí vše, přece o to nepřijde. Ve stanu se začala rozjíždět kvalitní párty. Všimla jsem si, že se někteří zarytí fanouškové taneční muziky z tohoto místa ani nepohnuli a vesele si tancovali dál ve svém oblíbeném rytmu.

rio de riviera

Poté následovalo vyvrcholení noci, velkolepý ohňostroj a hlavní hvězdy večera, Fun Lovin´ Criminals. Jejich vystoupení mě osobně moc nenadchlo, připado mně zlehka nudné. Na to, jak bylo jejich vystoupení očekávané, myslím, že nesplnili naděje, které do nich byly vkládány. Záchranou jejich vystoupení byly jejich známé hitovky, které to všechno napravovaly. Tahle skupina uzavřela po půlnoci produkci na hlavním podiu, ale to neznačilo konec celého festivalu, protože na progressive stage, hip hop stage a na Red Bull Music Clinic se vesele pokračovalo až do sedmi do rána. Jenom DnB stage to zabalila už v šest hodin. Každý měl možnost si najít své oblíbené místečko celkem u pěti podií.

Ve volných chvílích jsme se rozhodli vyzpovídat pár z vás. Poptali jsme se na váš názor na Rio de Rivieru i na jiné letní festivaly.


1. Kvůli kterému stylu a interpretu jsi sem přišel/a?
2. Co si myslíš o proměně festivalu Rio de Riviera?
3. Co ti chybí na tomto festivalu?
4. Jaký letní festival by sis vybral/a a proč?


anketaLída, 23 let, obchodník 
1. Jsem tu hlavně kvůli J.A.R. Jinak vůbec netuším, kdo hraje. Přišla jsem, abych si zažila příjemnou atmosféru a potkala své známé.

2. Minulý rok jsem tady nebyla, tak jsem žádnou změnu nezaznamenala.

3. Záchodů je tady sice víc, ale ještě by jich pár bylo potřeba.

4. Rio de Riviera, protože jsou tu příjemné prostory i prostředí.



anketaOndra, 18 let, student
1. Přišel jsem hlavně kvůli DnB, ale jinak si poslechnu i Orbitha, IM Cyber, Helmut.

2. Líbí se mně to, klidná atmosféra a hlavně je tady většina věcí levná.

3. Přivítal bych punk a ska stage.

4. Rockcafest a Mighty Sounds- protože je to super lokalita a hrají tam styl jako Ska a DnB.




anketaŠárka, 18 let, studentka
1. DnB- pořádně si u toho zatancuju!

2. Letos je to větší, ale atmosféra působí slaběji, loni to bylo lepší.

3. Skyline a je to tady málo akční!

4. Semtex Culture - minulý rok to bylo dobré.






anketaOndra, 25 let, rozvážeč obědů
1. Mě tady zajímají jen párky!

2. Hustý, dobrý jak párek. Teda vlastně lepší jak párek.

3. Peníze

4. Czechtek - je nejlepší!






anketaMay, 26 let, DJ
1. The Nihilists, ale hlavně jsem přijel na příjemný piknik.
2. Je to rok od roku lepší!

3. Nic mně nechybí, možná jenom pár interpretů.

4. Beckov, teda hlavně kvůli afteru- kdo nezažil, nepochopí!



RIO DE RIVIÉRA

RIO DE RIVIÉRA

Sobota 19. 5. 2007
Předprodej 390 Kč
Vystupují:
Fun Lovin' Criminals (usa), The Prostitutes, J.A.R., Sunshine, Scissor Hands, Tibet, –123 Min, Ohm Square, Skyline, Nihilists, Adidas Originals stage - Jon Carter (london, uk), Justin Robertson (london, uk), Crazy Sonic (wien, at), Karretero (shakemotion, madrid), Felipe (wien, at), Tvyks, Vectif, Orbith, Ladida, Javas, Dan Cooley, Marthen, Ibe, Marcus Cooper
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
ĐuĐo | 27. 05. 2007 | 07:45:30
zismarja

...co mate porad vsichni s tema chybama. Dulezitej je obsah.
Kollba: super report ;) Kdybych vedel, ze tam budes, tak sme se mohli sejit a pokecat.
Kollba | 23. 05. 2007 | 08:35:12
Omlouvám se, ale chyby nejsou jen mojí zásluhou. Budeme se snažit, aby to bylo brzy opravené. Ještě jednou se omlouvám, ale fakt za to nemůžu:-(
To Adéla
Možná, že postrádám cit pro český jazyk, ale ty postrádáš pochopení.
Adéla | 23. 05. 2007 | 08:13:12
pode mnou jsem viděla neuvěřitelné množství lidí

snad pod sebou ne???
vážně kríze
Autor postrádá cit pro český jazyk.
kostra | 23. 05. 2007 | 07:46:00
malo sem se sfetowal
trupka | 23. 05. 2007 | 01:58:00
tech preklepu je tady pozehnane. Copak nemate korektora?
Lolek a Bolek. | 23. 05. 2007 | 10:47:36
Kraťase?

Kraťase? :D
no teda...

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |