FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme festival Suncastle

Představujeme festival Suncastle
28. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (3)
Open Air Festival Semtex Suncastle po čtvrté opanuje tajemný hrad Svojanov. V tradičním termínu na úplném konci letních prázdnin na vás čeká netradičně silné obsazení, poprvé zahrnující i umělce proslavené daleko za hranicemi naší země i kontinentu.
Jedním z nich bude techno live-act Jacka Sienkiewicze z Polska, kterého jste měli opakovaně možnost slyšet na festivalu Summer of Love v Pardubicích. Poprvé zde vystoupil v roce 2001 a jen pár měsíců na to se stal čestným členem království Sven Vaetha – bookingu a vydavatelství Cocoon. Nejen to mu v následujících letech zajistilo účast na nejprestižnějších evropských eventech jako je festival I love techno v Belgii, Love parade v Německu, koncerty v USA, Chile a na mnoha dalších místech po celé zeměkouli. Jsme opravdu hrdí na to, že budeme na Suncastle moci přivítat hvězdu takového formátu. Jeho vystoupení bude lahůdkou i pro hudební fajnšmekry.

Jacek Sienkiewicz se stane tahounem hlavního pódia, ale rozhodně není jediným kdo stojí za pozornost. Pro milovníky house music zahraje jeden z otců české taneční scény - DJ Loutka! Příznivci rychlejších beatů v ranních hodinách jistě uvítají slovenského řezníka Tokyho následovaného Elektrabelem, kterému při zavírání hlavního podia jistě přijdou vhod zkušenosti z Japonska kam ho zavedl drobný mužík s velkou mocí – Jeff Mills. A nějaká nová krev? Jistě! Pokud jste z Prahy určitě uvítáte duo Abu a Nailer aka Machine Funck, pokud jste z Brna tak vám nebude neznámé jméno Hydrophonic a pokud bydlíte někde mezi, tak si svého koně jistě vyberete mezi dalšími mladými DJi z mnoha regionů.
Na „zlomeném“ podiu se role headlinera ujme zkušený drtič jehel a ušních bubínků, Konsta Tuomas Mikkonen, ve zlomeném světě známější jako DJ Muffler.

svojanov

Mnozí z vás už jistě ví odkud (severní) vítr fouká, pro ty ostatní si uděláme stručný průřez největšími Mufflerovými úspěchy. Začněme třeba labely kde Konsta vydává svou produkci: Moving Shadow, Commercial Suicide, Hospital, Urban Takeover? Nic? Nevadí, mrkneme se, kdo jeho desky hraje: Andy C, Pendulum, Grooverider, Ed Rush&Optical, High Contrast. Stále nic? Vážne posloucháte d'n'b? Tak snad zbývá už jen výčet zemí, kam ho kvalita jeho vystoupení zavedla: Anglie, Dánsko, Německu, Španělsko, Rusko, Švýcarsku, Norsku,USA, Polsko, Chorvatsko, Švédsku, Slovensko a....Česká republika! Ano, Mufflera jsme měli možnost slyšet na jednom z dílů proslulé pražské akce Let It Roll v roli headlinera. Kdo nebyl, může buď litovat anebo se přijet přesvědčit na vlastní uši! Muffler rovná se nářez! A když ne on, tak kdo? Třeba dvě a půl hodiny od projektu pánů C-phone a Limitedd aka No Money? Jump-up a raggajungle od Pixieho? Dvoiky a troiky od Reverba? Brněnské štajl od X.morpha a Blulajty? Nebo něco od lamačů, kteří jsou zatím underground?

Třetí podium přivítá jako hlavní hvězdy přední slovenské Djské duo - Miloshe a Skanka. Ti se obléknou do zářivých šatů svého projektu Milkshake. Jak už název napovídá, v jejich vystoupení nemá cenu rozlišovat hrané styly, uslyšíte vše od housu po hip-hop, smíchané přesně tak jako luxusní koktejl. Aby nebyla nabídka baru tak monotónní, přispějí svými recepty i další barmani a jedna barmanka. Jedno budou mít však stejně společné, v jejich drincích vždy najdete více či méně ingredience zvané „house“. A konkrétně? Subsist, Clara Bailar, Flower, Carl King a další.

Pro neunavitelné bude po skončení hlavního programu od 6.00 v prostorách minimal/housového podia připravena afterparty, na které uslyšíte různé podoby electra a electro-housu. Zahrají samí odborníci, kteří již zelektrizovali většinu klubů po celé republice – TinTin , Ixer, Axiom a Joshek. Baterie nechte doma, tentokrát vás dobije muzika.

Tak vystupující by jsme měli. Tedy skoro. Začíná být dobrým zvykem, že pořadatelé velkých akcí dávají šance i „malým“ djům. A protože nechceme zůstat stranou, i my jsme připravili soutěž pro kvalitní a zatím nepříliš známé Dje. Hlavní výhra? Přece vystoupení na Semtex Suncastle! A jak na to? Jednoduše! Stačí zajít na web - www.suncastle.cz, vyplnit formulář v sekci „contest“ a mít štěstí.

Vystupující sice do značné míry dělají tvář festivalu, ale sami o sobě nestačí. V částečně zastřešeném areálu hradu na vás bude kromě podií s křišťálově čistým zvukem od L'acoustics čekat také zastřešená orientální čajovna, stánek se steaky, kavárna, stánek se zmrzlinou, jako už standardně lidové ceny na všech barech, stylové dekorace, lasery a také různá nehudební vystoupení.

Na festival bude zřízena kyvadlová doprava ze Svitav. Předprodej vstupenek začíná 2. července na těchto místech: Pobočky Ticketpro, IC Svitavy, IC Litomyšl, IC Ústí nad Orlicí, Knihkupectví Martin Dolejš - Polička.

www.suncastle.cz
 
SEMTEX SUNCASTLE

SEMTEX SUNCASTLE

Pátek 31. 8. 2007
Předprodej 199 Kč
Vystupují:
Jacek Sienkiewicz live (PL), Muffler (FIN), Loutka, Toky (SK), No Money, Machine Funck, Pixie, Milosh + Skank aka Milkshake (SK), X.Morph, Hydrophonic, Subsist, Elektrabel, Reverb, Clara Bailar, Blulajta, Joshek, Flower, Voodoo Piet + Sven Lucious live, e-li a Mc myussa, Trick vs Funk Halen, Petr Eco, Axiom, Czermis, Ambient drift, Oci, Newmi live, Ixer, Carl King, Rivendel, Tin Tin, Devyb
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Titi | 02. 09. 2007 | 11:22:29
To byla zvěř!! Supa action, jen škoda že to tak brzo usekly..
LFO | 31. 08. 2007 | 03:11:13
zvraceči, těšte se, muhehe 8)
komunista | 26. 08. 2007 | 07:28:41
už se těšim

jo jo na tuhle akcičku se, už moc těšim! Lístky mám doma už tejden! Už aby byl pátek! Bude to perfektní zakončení prázdnin!

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |