FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Colours of Ostrava propukne již ve čtvrtek

Colours of Ostrava propukne již ve čtvrtek
10. 07. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Již ve čtvrtek 12. července propukne v zeleném srdci severomoravské metropole mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, který letos láká fanoušky na nejpestřejší program ve své historii. Čtyřdenní maratón koncertů zahájí přesně v 18.15 na hlavní scéně u Slezskoostravského hradu romská hip hopová kapela Gipsy.cz, která letos jako první vystoupila na festivalu v Glastonbury a získala hudebního Anděla.

Hned po ní přijde na řadu první netrpělivě očekávaná hvězda – mág balkánské hudby Goran Bregović a jeho dvanáctičlenný Wedding & Funeral Band. Na Colours se vrací tento srbský kytarista a skladatel po pěti letech, tentokrát s menším souborem složeným z balkánské dechovky a bulharských zpěvaček. Diváci se tak mohou těšit na pravou dvouhodinovou balkánskou fiestu s hity Kalasnikov či Mesecina z Kusturicových filmů. První den zakončí přední česká kapela Kryštof. Od pátku 13. července 12 hodin se pak rozjede i druhý festivalový areál na výstavišti Černá louka a program v klubech Templ a Marley. Celkem se do neděle 15. července představí okolo 100 kapel a DJs všech žánrů - od world music, přes rockovou hudbu, alternativu až po chrámové zpěvy v evangelickém kostele.

Hlavními taháky programu jsou Gipsy Kings (14. 7.), kapela žhavých romských rytmů, charismatická rocková zpěvačka Marianne Faithfull (15. 7. na úplný závěr festivalu), spolupracovnice Nicka Cavea, Micka Jaggera či Toma Waitse, Mando Diao (15. 7.), švédská hvězda kytarové hudby, elektroničtí mágové Coldcut (13. 7.), Richard Bona z Kamerunu (13. 7.), křehké dívčí duo CocoRosie (13. 7.) či Bajofondo Tango Club, formace Gustava Santaolalla, držitele Oskara za hudbu k filmům Babel a Zkrocená hora, míchající argentinské tango a taneční hudba. Z domácích hvězd na Colours zavítají například Tatabojs, Marie Rottrová, Dan Bárta či Divokej Bill.

Kromě výše zmíněných jmen budou určitě pro návštěvníky velkými zážitky koncerty mnoha dalších kapel: Salsa Celtica roztancuje diváky kombinací kubánské salsy a keltské hudby, Balkan Beat Box pak divokou směsí elektroniky a balkánské a izraelské hudby. Polské Brathanki připomenou zpracováním lidových písní a energií náš Čechomor. K velkým raritám budou patřit show kubánského rappera X Alfonso a italského „Toma Waitse“, zpěváka Vinicia Capossely. Fanoušky africké hudby potěší Ba Cissoko, mistr hry na jednadvacetistrunnou harfu kora. V Evangelickém kostele se představí královna tibetské duchovní hudby, zpěvačka Yungchen Lhamo, Djivan Gasparyan, proslulý arménský hráč na nástroj duduk, či průkopník alikvotního zpěvu David Hykes se sborem The Harmonic Choir. Izraelská hudba je zastoupena kapelou The Idan Raichel Project, francouzští Orange Blossom kombinují ve stylu Transglobal Underground etno s taneční elektronikou. K zástupců reggae dubové scény na letošních Colours patří například formace Watcha Clan.

Z českých či slovenských kapel se na letošních Colours dále představí například Anna K, Al-Yaman, Blue Effect, Evolution Dejavu, Gaia Mesiah, Iva Frühlingová, IMT Smile, Indy & Wich, Marián Varga a Moyzesovo kvarteto, Peter Lipa, Precedens a Bára Basiková, Prúdy, Psí vojáci, Sunflower Caravan, The Prostitutes, Tleskač, United Flavour, Vladimír Mišík a etc... či Yvonne Sanchez.

Jako loni „rozbije svůj stan“ na Colours i brněnské vydavatelství Indies Scope Records se svými kmenovými kapelami. Novinkou letošního ročníku je scéna v Evangelickém kostele. O taneční afterparty se v sobotu 14. 7. postará klub Fabric, který bude přístupný návštěvníkům festivalu zdarma.

Kromě hudby láká festival také svojí pohodovou letní atmosférou. Sice se koná blízko centra Ostravy, ale v části, kde jsou parky, stromy, zeleň a v okolí Slezskoostravského hradu, takže je dost místa pro tanec pod hvězdami i lenošení na trávníku. Pro rodiče s dětmi bude opět připraven dětský koutek s lanovým centrem, hlídáním a programem. Součástí programu jsou navíc workshopy, kinokavárna, sportovní hry či divadelní program. Pro přespolní bude připraveno stanové městečko, se vstupenkou budou mít návštěvníci ostravskou MHD a vstup do vybraných ostravských objektů zdarma. České dráhy připravily pro návštěvníky z celé ČR až 50% slevu na zpáteční jízdné (sleva VLAK+).

Colours – nejen hudba, ale i divadla, minikinokavárna, program pro děti a workshopy

Pro rodiče s dětmi bude opět připraven dětský koutek s lanovým centrem, hlídáním a programem. Na festivalu si budete moci při workshopech vyzkoušet salsu, flamenco, bubnování i tribal dance. Na Divadelní scéně umístěné nově v areálu Černá louka vystoupí několik divadelních a tanečních souborů, jejichž zaměření sahá od pohádek přes současný tanec, beat box a performance až po ohňovou show. Program slibuje taková jména jako Divadlo Kvelb, Divadlo Mimotaurus, Divadlo Okolo, taneční soubor Filigrán, trojnásobného mistra světa v tanci electric boogie Nedvěda s Cossigou, odvážné performery s ohněm, skupinu Pa-li-tchi, projekt CIKAO Baax Yaye (Senegal) či soubor afrického tance Tiditade. Na Divadelní scéně také proběhne velká soutěž Colours Slam Poetry 2007. V rámci soutěže se představí výběr nejlepších českých a polských slamerů. Oproti loňsku se festivalové kino přesune do minikinokavárny, kde nabídne výběr world music videoklipů a hudebních filmů poskytnutých festivalem Music on Film – Film on Music (MOFFOM). Ve spolupráci s partnery si návštěvníci budou moci vyzkoušet nejrůznější hry či sporty.

 
Ubytování: stanové městečko v zeleni i ubytování pod střechou

Vedle festivalového areálu u Slezskoostravského hradu je připraveno stanové městečko v zeleni, které bude fungovat od 12. 7. – 12:00 do 16. 7. – 12:00. Přímo ve stanovém městečku je miniprodejna, úschovna zavazadel, sprchy a toalety. Ve spolupráci s cestovní kanceláří Atis nabízíme možnost objednat si levné ubytování pod střechou. Více info na www.atis.cz, odkaz Colours of Ostrava.

Doprava: sleva VLAK+ s Českými drahami až 50% a ostravská MHD zdarma

Se vstupenkou je i doprava na festival jednodušší: pokud pojedete s Českými drahami, máte možnost získat na zpáteční jízdenku až 50% slevu z jakékoliv stanice v ČR do Ostravy. Při koupi stačí požadovat slevu „VLAK+ na Colours“ a při zpáteční cestě se prokázat kromě jízdenky i vstupenkou. Sleva při využití IN-karty činí cca 20%. Zároveň bude s neutrženou vstupenkou či identifikační pásce na ruce ostravská MHD ZDARMA. Budou také posilněny noční spoje.

Vstupenky

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro či na dobírku v cenách: do 30. 6.: 750 Kč, do 12. 7.: 800 Kč, na místě 890 Kč.Jednodenní vstupenky jsou k dostání od 1. května. Sleva na vstupné pro držitele karet ISIC, ALIVE (IYTC), ITIC, Staff card GTS int. ve výši 110,- Kč z aktuální ceny v předprodeji Ticketpro DO 12. července. Na místě sleva nebude poskytována. Návštěvníci starší 65 let budou mít v neděli 15. července vstup na festival zdarma.
 

COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Čtvrtek 12. 7. 2007 až Neděle 15. 7. 2007
Předprodej 700/750/800 Kč, na místě 890 Kč
Vystupují:
Goran Bregović, Gipsy Kings, Bajofondo Tango Club, Richard Bona, Balkan Beat Box, David Hykes & The Harmonic Choir, Vinicio Capossela, Orange Blossom, Marianne Faithfull, Salsa Celtica, CocoRosie, Mando Diao, X Alfonso, Brathanki, Djivan Gasparyan, Goran Bregović & Wedding and Funeral Band, ColdCut, The Idan Raichel Project, Watcha Clan, Yungchen Lhamo, Ba Cissoko
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |