FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Brutal Assault dobije pevnost Josefov

Brutal Assault dobije pevnost Josefov
29. 07. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
V termínu 9. – 11. srpna tohoto roku se zde v rámci 12. ročníku festivalu Brutal Assault představí světová metalová elita v čele s kapelami jako jsou Soulfly, Dark Tranquillity, Satyricon, Madball, Katatonia, Cynic, All That Remains, Pain, Suffocation.
Bastionová pevnost Josefov je unikátní obranný komplex vybudovaný v duchu nejlepších znalostí opevňování své doby. Stavitelům se mimo jiné skvěle podařilo začlenit ji do původního terénu. Pevnost vznikla v letech 1780–1790, její zrod se tedy přesně kryje s obdobím panování Josefa II. (po kterém také nese svůj název). Po cca 220 letech bude odolávat dalšímu útoku – tentokrát však nepůjde o vojska mocností nepřátelských vůči Rakousku-Uhersku, nýbrž o útok brutálně-metalový. Dnes již legendární festival Brutal Assault mění své působiště a přesouvá se do této mysteriózní, zajímavými dějinami i tajemstvími opředené pevnosti. Zveme vás na malou procházku za její hradby.

pevnost josefof

Největší hvězdy jako jsou Soulfly, Dark Tranquillity, Satyricon nebo Madball již byly několikrát podrobně představeny a proto se pojďme podívat na některé další zajímavé formace, které obohatili soupisku letošního festivalu.

Opravdová lahůdka pro fanoušky doom metalových melancholií dorazí do josefovské pevnosti ze Švédska. Katatonia je v současnosti jedním z nejzajímavějších metalových těles, což nadmíru potvrdila i posledním albem „The Great Cold Distance“. Areál josefovské pevnosti zahalený do tmy a měsíčního oparu + „mistři melancholie“ Katatonia na pódiu = pravděpodobně jeden z vrcholů letošního ročníku.

Psal se rok 1996, když se frontman Hypocrisy Peter Tägtgren vytasil se svým industriálně-metalovým projektem Pain. Po více než deseti letech se z původního projektu stalo samostatné a soběstačné těleso, které poutá pozornost fanoušků i kritiků minimálně se stejnou intenzitou, jako právě Hypocrisy. Na počátku tohoto roku přestoupili Pain do stáje Roadrunner a jejich první vizitkou pod touto značkou bude nové album, jehož vydání je ohlášeno na jaro 2007. To znamená, že na letošním ročníku budeme moci ochutnat stále ještě horkou novinku z dílny švédských mistrů.

A do třetice další z černých koňů letošního ročníku – floridští vizionáři Cynic. Kapela, jejíž první a zároveň poslední album „Focus“ je dosud řadou metalových hudebníků považováno za jakousi učebnici hudební progresivity a nehasnoucí zdroj inspirace. Čtveřice virtuosů se představí na letošním Brutal Assault Festivalu v plné sestavě v čele s frontmanem Paulem Masvidalem. Kapela navíc začala pracovat na novém materiálu, čehož důkazem je zbrusu nová skladba „Evolutionary Sleeper“. Jednou z největších deviz festivalu Brutal Assault je jeho žánrová rozmanitost a proto si zde své „headlinery“ najde i ten nejnáročnější fanoušek tvrdé hudby.

Veškeré informace, týkající se dopravy, vstupenek, kempu, kapel, časových harmonogramů atd., jsou k nalezení na oficiálním festivalovém webu www.brutalassault.cz.
   
BRUTAL ASSAULT

BRUTAL ASSAULT

Čtvrtek 9. 8. 2007 až Sobota 11. 8. 2007
online předprodej 800 Kč
Vystupují:
Satyricon (NOR), Deicide (USA), Cephalic Carnage (USA), The Black Dahlia Murder (USA), Gorgoroth (NOR), Cataract (SWI), Die Apokalyptischen Reiter (GER), E –Force (FRA), Saturnus (DEN), Vader (POL), Red Harvest (NOR) a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ FOTKY
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |