FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Suncastle předčasně ukončen

Festival Suncastle předčasně ukončen
04. 09. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
V oficiálním prohlášení pořadatelů festivalu Suncastle jsme si početli o dalších případech neukázněných návštěvníků, díky kterým musel být v ranních hodinách festival předčasně ukončen. V případě Mystic Stage dokonce o celých osm hodin.
Futuristic System

Podle webových diskuzí se většině návštěvníků líbila a náležitě si ji užili. Bohužel, i ten největší hodinový strojek bude fungovat jen tehdy, pokud se budou všechna kolečka točit. Události, které se staly v pátek 31. srpna, respektive v sobotu 1. září, nám to do puntíku předvedly. Začnu však od začátku. Intenzivní přípravy na festival začaly v pondělí 27. srpna. Stavělo se zastřešení stagí, předsádky před bedny, stánky a mimo jiné i ploty kolem hradeb, které v některých místech už zub času ohlodal až na kost. V pátek, asi hodinu po začátku akce už bylo všechno ťip ťop. Hudba hrála, první návštěvníci si prohlíželi areál a počasí přálo. Nebylo sice 30 ve stínu a obloha bez mráčku, ale i přes drobnou přeháňku kolem oběda to vypadalo slibně. Všechno nasvědčovalo tomu, že večer bude opravdu výjimečný.

Kolem třetí ráno se zjistilo, že jedna návštěvnice hradu nerespektovala výstražnou pásku, podlezla plot a následně spadla z hradeb. Během okamžiku byl na místě lékař s horolezeckým lanem a poskytl dívce první pomoc. O několik minut později byla na místě rychlá záchranná služba, hasiči a policisté. Dívku stabilizovali a odvezli do nemocnice. Většině lidí, kteří o nehodě věděli se ulevilo, postupem času se začli opět bavit a akce pokračovala. V tu chvíli však ještě nikdo netušil, že to nebylo poslední houkání sanitky ten večer.

Kolem čtvrté ráno se počasí začalo kazit, nejdřív jen poprchávalo, ale k páté ranní už solidně pršelo. Někomu to nevadilo vůbec a vesele tančil dál v děšti, další se schovali pod střechy na stagích, čajovně nebo třeba pod stánkem zvukařů. Déšť neměl na festival v podstatě žádný vliv, narozdíl od skutečnosti, že kolem půl šesté ráno museli pořadatelé volat znovu číslo 112. Další návštěvníci se rozhodli nedbat na červenobílou pásku a možná desítky cedulí informujících o nebezpečí pádu, podlezli plot a vlastní vinou skončili opět pod hradbami. Rychlá záchranná služba si odvezla dalšího zraněného a my, pořadatelé, jsme se dohodli, že je na čase akci ukončit.

Produkce na Mystic stage (jak trefné) byla ukončena zhruba kolem půl šesté a návštevnci byli následně požádáni o opuštění spodní části hradu. Ve výsledku tedy akce skončila o 8 (!) hodin dříve, hlavní podium dohrálo někdy po šesté, stejně jako Puschkin stage, kde se nedostal ke slovu Dj E-li. Neproběhla ani plánovaná afterparty, za čož se všem návštevníkům omlouváme. Myslíme si, že opravdu neexistuje zásadnější důvod pro ukončení party. Je smutné, že si někteří lidé neuvědomují, že život je jejich nějvětším darem a že jich nikdy nebudou mít více, než ten jeden.

I když jsme byli v děštivou a smutnou sobotu ráno skálopevně přesvědčeni o tom, že právě proběhl poslední ročník festivalu Suncastle, nyní to už vidíme trochu jinak. Ale na konečný ortel si vezmeme time-out. Až na smutné a hlavně zbytečné ranní úrazy proběhl festival bez potíží, program doznal jediné změny v podobě prohození Djs Tokyho a Hydrophonica mezi sebou.

 
SEMTEX SUNCASTLE

SEMTEX SUNCASTLE

Pátek 31. 8. 2007
Předprodej 199 Kč
Vystupují:
Jacek Sienkiewicz live (PL), Muffler (FIN), Loutka, Toky (SK), No Money, Machine Funck, Pixie, Milosh + Skank aka Milkshake (SK), X.Morph, Hydrophonic, Subsist, Elektrabel, Reverb, Clara Bailar, Blulajta, Joshek, Flower, Voodoo Piet + Sven Lucious live, e-li a Mc myussa, Trick vs Funk Halen, Petr Eco, Axiom, Czermis, Ambient drift, Oci, Newmi live, Ixer, Carl King, Rivendel, Tin Tin, Devyb
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
achayo | 05. 09. 2007 | 12:47:25
Suncastle x Reggae Meeting

Tak to je velká škoda! Asi na přístí rok před pásku přiložit fotky záchranářů, aby to lidi odradilo. Snad se dočkáme ofic. reportu, ale musela by to být velká pecka, aby mě neúčast mrzela, jelikož Reggae Meeting opět akce léta, tahle atmosféra je stejně tak úžasná, jako nepodchytitelná! Obrovskej obdiv Admirál Kolíbal (pouze za organizaci :-)) a Zdeněk S. aka Suki za skvěleou organizaci a tuhle práci vzhledem k povazu free festivalu!!! Stejný díl poklony Mufflerovi, ktery den před tím hrál na Suncastle (kde mu zaplaili i cestu do Čech) a pak parádně zahrál i na louce u lesíka :-). Všem díky!!

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |