FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Karamelo Santo na přeštěnickém festivalu

Karamelo Santo na přeštěnickém festivalu
01. 04. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (2)
(Promotion) Open Air Musicfest Přeštěnice náleží už po několik let ke stálicím jihočeské festivalové rodiny. Mezi jeho největší přednosti patří kromě maxima skvělé muziky také prostředí, do kterého je zasazen. Louky, lesy, stráně a kopečky, to jsou atributy slibující nefalšovanou relaxaci ve velkém stylu.
malebná přírodní scenérie každoročně ožije gejzírem tónů, stylů, barev a pocitů, letošní osmý ročník přinese další hudební rozměr. Plochu pod přeštěnickým nebem ovládnou latinskoamerické rytmy, a to v podání jedné z nejzajímavějších a nejpopulárnějších argentinských kapel. Karamelo Santo, headliner závěrečného festivalového večera, bezpochyby oslní originální muzikou založenou na kombinaci prvků rocku, ska, reggae či samby. A právě směsice stylů a rytmů je pro osmičlennou skupinu typická.

karamelo

Historie kapely sahá do roku 1993 a je spjata s provincií Mendoza. První album La Kulebra spatřilo světlo světa rok poté. Díky jeho hudební rozmanitosti se dostává do popředí na domácí scéně. V roce 1997 se členové usazují v jedné čtvrti Buenos Aires, kde spolu začínají žít jako jedna velká rodina a kde vybudují studio. V něm také připravují druhou desku Perfectos Idiota, která zásluhou hitu Vas a volver slaví nečekaný úspěch a její prodej stoupá. Po několika vystoupeních v Argentině, Chile a Urguayi se kapela vydává na turné po Spojených státech a Mexiku. V této době za sebou má i účasti na velkých festivalech. Karamelo Santo také několikrát vystupují jako předkapela slavnějších Manu Chao, kteří se později mimo jiné podílejí i na třetím albu, nazvaném Los Gauchos a vydaném v lednu 2002. Los Guachos přivádí Karamelo Santo do Evropy. V zimě 2003 se vydávají na své zatím nejrozsáhlejší turné, hrají na vyhlášených festivalech vedle takových kapel, jakými jsou např. Metallica, Coldplay a jiné. Bodují také v německy mluvících zemích a jejich věhlas stoupá i mimo latinskou Ameriku. V České republice vystupovali například v rámci trutnovského festivalu Trutnov Open air Music Festival, Rock For People nebo Mighty Sounds. Posledním počinem kapely je deska Antema Pachama.
Více informací o této kapele naleznete na.

Tím ovšem přehled zahraničních hostů rozhodně nekončí. Pomineme-li dříve avizované Green Frog Feet, které nemusíme v našich končinách více představovat, čeká na návštěvníky vystoupení maďarské punkrockové špičky Bankrupt, jež spojuje melodický drive kapel jako jsou the Clash či Ramones se syrovým punk ´n´rollem, nebo indie projektu Underground Fly ze sousedního Polska. Stylové rozpětí festivalu přinese další ska a reggea kapely – pařížskou formaci Oz One nebo jinou francouzskou legendu Les Ejéctes. Lákadlem domácí scény jsou především skupiny Kryštof, Vypsaná Fixa, Wohnout, Sunshine, Jaksi Taksi, Tleskač, UDG, Sto zvířat a spousta dalších. Celkově se představí kolem 50 výborných hudebních seskupení.
MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

Čtvrtek 10. 7. 2008 až Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 600 Kč
Vystupují:
Karamelo Santo (ARG), Green Frog Feet (D), Les Ejectes (FR), Oz One (FR), The Dead Notes (D), The Flying Windmill (D), Bankrupt (HU), Underground Fly (PL), Kryštof, Sunshine, Vypsaná fixa, Wohnout, Sto zvířat, Imodium, UDG, Tleskač, Jaksi taksi, E!E, Totální nasazení, Rybičky48, Znouzectnost, Volant Medvěd009, Ticho de pre cupé band, Mandrage, Houba, Votchi, Hodně podně, Rhodian, Selfish, The Coolers, Pub Animals, Peseta, Suicide, Possibilní Explikace, Barevný Nátěr, Underside, Landship, Happy end, Yummy, Yemideset, Dětské nápady, Atarri Teror, Pankix, Cross Band, Čutací Meruna, Vodovod, The Despaires, No Heroes
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
teqilka | 16. 07. 2008 | 10:13:58
to werča: souhlas;).. karamelo byli báječný=) a fest úplně nejvíc;)
Werča | 14. 07. 2008 | 10:24:42
na přeštěnický festival sem byla už 3rokem..vždycky to bylo užasný..ale letos to bylo úplně nejlepší....Karamelo Santo sou je skvělá skáčková skupinka z argentýny...prostě sou užasný a přeštěnický musicfest taky...

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |