FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Co nabídne Reggae Ethnic Session 2008

Co nabídne Reggae Ethnic Session 2008
21. 04. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Devátý ročník nejstaršího a největšího tuzemského festivalu, který se věnuje reggae, ska a world music, proběhne tradičně v Žízníkově u České Lípy. Od pátku až do neděle se milovníci afro-karibských rytmů a tónů mohou těšit na pestrobarevnou mozaiku toho nej, co domácí i zahraniční scéna nabízí.
Pořádají agentura R.E.C. z České Lípy se navíc rozhodla posílit svůj organizační tým o spolupráci s pražskou Beat Promotion. To umožnilo zapracovat především na kvalitě a rozsahu festivalového programu tak, aby letos byl pro jeho návštěvníky byl skutečně nezapomenutelným zážitkem a energickým startem do festivalového léta.

Kdo se tedy letos objeví na festivalových scénách a jaká překvapení si pro vás letos organizátoři připravili? Především své vystoupení na 9. ročníku Reggae Ethnic Session potvrdily dvě současné jamajské hvězdy Jah Mason & Lutan Fyah, jejichž jména jsou pojmem po celém reggae světě. V rámci svého evropského turné tak poprvé zavítají do ČR v sobotu 28. Června. Jejich plamenná show bude jistě jedním z vrcholů celého festivalového programu. Z východu prozměnu přijedou okořenit páteční noc Polemic, staří známí ze Slovenska, kteří letos připravují nové album. Vedle nich se také představí to nejlepší, co nabízí uznávaná polská reggae scéna. Po loňském premiérovém vystoupení na festivalu Realbeat se do ČR vrací EastWestRockers, ale tentokráte i s celou kapelou! Nedělní program pak vyvrcholí vynikajícím duem Big Famili z karibského Martiniku. Ti v Žízníkově rovněž vystoupí premiérově  s našláplým backing bandem. Big Famili aka King Kalabash & Baron Black jsou už v Čechách jako doma aza léta svých pravidelných návštěv a spoluprace s místními muzikanty si tu získali velkou a zaslouženou podporu.

Reggae Ethnic Session je ale festival, jehož program v sobě snoubí reggae, ska i world music se všemi jejich přesahy, objeví se tam proto například i kubánské sexteto Son Caliente, které sice pobývá v Čechách, ale své žhavé rytmy dováží přiváží přímo ze srdce Havany. Nesmíme také zapomenout na Švihadlo, kteří tu jsou průkopníky reggae už 25 let! Divoké fůzující reggae s prvky balkánu od Feher Fekete Kerek, jazzující ska se soulovým nádechem od  Prague Ska Conspiracy nebo roots reggae a dub v podání Urban Bushman. Současné reggae styly s notnou příměsí dancehallu pak představí především  Mr. Cocoman & Solid Vybez, ale také nové objevy Zion Squad či hiphopovější Afrodisiak s americkým MC Turneremu mikrofonu. Dubwise Gangsters vám představí své pojetí dubu a svůj barevný kaleidoskop reggae, afických tónů a urban music rozezní kapela Nebiba. U afrických vlivů a rytmů ještě zůstaneme, když si poslechneme Barakabu se zpěvákem z pobřeží Slonoviny nebo nový konžsko-český projekt Kititi, který navazuje na skupinu Tshikuna. To jsou největší lahůdky hlavní scény v rámci první tiskové zprávy, ale můžete si být jistí, že vás čeká ještě vícero velkých překvapení. 

Vedle nabitého koncertního pódia si můžete na festivalu také zatančit na dvou soundsystémových  scénách. Na té reggae-dancehallové se kromě českých DJs objeví například Rock Stone z Německa, francouzský Damalistik, Raggamuffin Whiteman z Belgie nebo průkopníci dancehallu ze sousedství  - Ghetto Youths z Trenčína! Třetí scénu dubových soundsystémů ovládne nejstarší sound ze známé londýnské afro-karibské čtvrti Brixton R.D.K. HI-FI za mohutné podpory United Forces of Dub a Roots`n`Future z Prahy. U ních vás bude čekat mohutný 15kw zvuk a to nejlepší ze současné dubwise scény.

Celý program spolu s postupně doplňovanými profily jednotlivých vystupujících a dalšími aktuálními informacemi bude všem k dispozici na internetových stránkách www.reggaefestival.cz. Jako každý rok se v místě festivalu odehraje samozřejmě i celá řada nehudebních atrakcí.

Předprodej vstupenek

Prodej vstupenek byl zahájen již v březnu, a to v obvyklých předprodejích TicketPro, TicketPortal a TicketStream. Zájemci si mohou vstupenky zakoupit také na festivalových rozehřívacích “warm-upech”, z nichž první proběhl 12.dubna v pražském klubu Cross a další nás čeká 24.května v České Lípě. Pro zájemce navíc je připraven maximálně pohodlný servis – vstupenky na festival je možné objednávat online přímo na festivalových stránkách v sekci “Vstupenky”.

Dobrou zprávou je, že cena lístků zůstává stejná jako vloni, i přes značné rozšíření program. V předprodejích jsou za 490,- Kč, na místě pak 590,- Kč na celé tři dny festivalu. Pozor! Do 30.dubna lze koupit vstupenky za luxusních 390,- Kč.

REGGAEE ETHNIC SESSION

REGGAEE ETHNIC SESSION

Pátek 27. 6. 2008 až Neděle 29. 6. 2008
V dubnu za 390 Kč, poté za 490 Kč, na místě 590 Kč
Vystupují:
Luciano & Etana, Polemic, King Kalabash & Baron Black, Son Caliente, Švihadlo, Feher Fekete Kerek, Prague Ska Conspiracy, Urban Bushman, Mr. Cocoman & Solid Vybez, Zion Squad, Afrodisiak, MC Turner, Dubwise Gangsters, Nebiba, Barakabu, Kititi, Rock Stone, Damalistik, Raggamuffin Whiteman, R.D.K. HI-FI, United Forces of Dub a Roots`n`Future
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |