FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Vše o Techno stage na Summer of Love

Vše o Techno stage na Summer of Love
19. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Po kompletním odhalení DnB stage v minulém týdnu přinášíme další ucelené informace o Techno stage na letošním dvanáctém ročníku festivalu Summer of Love. Přečtěte si jak to letos s technem vidí Aleš Bleha a nastudujte si jeho časový line-up.
Když bylo na Summer Of Love 1998 poprvé druhé stage, bylo to techno stage. Tehdy bylo techno v podobné situaci, jako dnes. Všichni ho domítali a smáli se mu. Komerční scéna sjížděla zpívaný house nebo dojížděla první vlnu trance a tak bylo techno outsiderem na okraji scény pro pár nadšenců, obvykle označovaných jako ‚smažky na piku‘. Po roce 2000 se vše změnilo a techno najednou bylo největší mainstream, na každé vesnici byla techno párty a všichni chtěli techno hrát. Samotné Summer Of Love v té době bylo pár let víceméně techno festivalem.

Roky běžely, trendy se měnily, fanoušci si ale techno nenechali vzít. A ani my techno nedáme, už jen proto, že Summer Of Love na něm vyrostlo. A dnes je to podobné jako kdysi v 98 nebo 99. Mainstreamová taneční muzika a trend, to dnes je (opět) trance, progressive či drum’n’bass a na techno opět mnozí pohlížejí s opovržením jako na muziku pro smažky a teenagery. To už tu bylo, ne?

A vidíte, my si na Summer Of Love opět dovolíme tvrdit opak. Techno je skvělá muzika, která dokáže výborně pobavit, má tisíce fanoušků a letošní rok je jisté, že půjde o rok návratu techna na výsluní. Techno bude opět ‚in‘, my to dobře víme a docela dost pro to děláme...

Za více jak 20 let své existence techno jako styl prošlo mnoha fázemi a velkým vývojem. Od první desky Juana Atkinse po dnešní alba Gregora Treshera ušlo velmi dlouhou a inspirativní cestu. Síla techna spočívá právě v pestrosti zvuku a podání, v šíři spektra toho, co techno všechno je. A přesně takové je Mentos This Is Techno stage na Summer Of Love 2008. Techno v plné barevnosti, pestrosti a od každého kousek. Přesně tak si představujeme to nejlepší techno současnosti v plné síle jeho pestrosti. A tak jsme to tak udělali.

Jako vždy, také letos začne Mentos This Is Techno stage setem Daha a Gingera, protože jsou to Ufouni. Slovo legendy v jejich případě není dostatečně výstižné. Poté nastoupí dle našeho názoru to nejlepší, co dnešní nové české techno nabízí - pražská dvojka Reznyk & Dialect, kteří ukáží, co je nového v ‚birmingham soundu‘. Náš nejlepší techno DJ je bezesporu Agent a právě jemu bude patřit čas, kdy slunce zapadá a noc je ještě mladá. A pak to přijde: pro mnohé nová ikona, nový miláček davů Gregor Tresher. Zamilujete si ho! V dubnu na Flédě naznačil, na Summer Of Love vás všechny oddělá. Brzy vyjde jeho CD k XMAGu... Před půlnocí nás roztančí brazilský maestro Renato Cohen, jehož pověst je nesmírná a Aleš Bleha na něj sází jako na nějvětšího techno koně a ví proč. U XMAGu 101 najdete dokonce jeho CD mix. V jednu po půlnoci převezmou otěže Ben Long a Jamie Bissmire, tedy Space Djz, jedny z ikon tohoto stylu a už poněkolikáté to rozsekají. Velkou show pod názvem Connected předvedou ve společném tříhodinovém setu Felix Kröcher a Eric Sneo, ve které dojde také na jejich koncert. Jejich vystoupení bude velký zážitek, na který techno publikum nikdy nezapomene, ude to jeden z vrcholů techno roku u nás. Hudební techno hostinu na Mentos This Is Techno stage dovede do finále apokalyptický DJ Jerry. To je techno, jak ho vidí a miluje Summer Of Love, respektive Aleš Bleha který pro vás letošní line up Mentos This Is Techno stage vybral.

techno stage

Mentos This Is Techno stage naleznete na obvyklém místě v zadním traktu pardubického Závodiště. Vybaveno bude velmi silným soundem L’Acoustique, lasery a velmi zajímavou světelnou show a dekoracemi. Kapacita pódia je přibližně 2500 lidí.

Line-up Mentos This Is Techno Stage

17.00 - Daho & Ginger jsou Ufouni
19.00 - Reznyk & Dialect
20.30 - Agent
22.00 - Gregor Tresher
23.30 - Renato Cohen
01.00 - Space Djz
03.00 - Felix Kroecher & Eric Sneo
06.00 - Dj Jerry
SUMMER OF LOVE

SUMMER OF LOVE

Sobota 16. 8. 2008
Předprodej 825/910 Kč, VIP za 1499 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, M.A.N.D.Y., Apparat, Dj Rush Gregor Tresher, Felix Köcher & Eric Sneo, Space Djz, Scan X, Ed Rush & MC Ryme Tyme, Noisia (NL) Dj Marky & MC StaminaTeebee & Calyx, Break, Blank & Jones, Menno de Jong, Matthew Dekay, Renato Cohen, Lynx a MC Kem, Richard Durand, Daho & Ginger, Reznyk & Dialect, Agent,Dj Jerry a další jména již brzy.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |