FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Richie Hawtin nedorazil na Balaton

Richie Hawtin nedorazil na Balaton
11. 07. 2008   |   Autor: Jervin   |   Komentáře (0)
Opět se Vám hlásíme ze Zamardi jakožto dějiště festivalu Balaton sound. Po prvním dni a problému sehnat lístky se ani druhý den neobešel bez překvapení, bohužel ovšem méně příznivá. Massive Attack předvedli nepříliš hudebně povedené vystoupení. Nejsmutnější byla absence Richieho Hawtina.

Druhý den nabízel neuvěřitelný line-up na všech stageích. Vše začalo na Main, kde vystoupili Goldfrapp, které se mi bohužel nepodařilo zastihnout. Tak jsme se zaujetím očekávali vystoupení domácí kapelky Quimby, na které se sešlo postupem času poměrně hodně lidí. Dominující saxofon měl originální kouzlo a dotvářel příjemnou atmosféru tohoto vystoupení balancujícího na hranici break-pop-folku. Po nich následoval tolik očekávaný okamžik, příchod Massive Attack, kteří první skladbou začali únavné „chill“ vystoupení, po hodině pohledu na jejich show jsem smutně odešel. Poslední tři tracky, které údajně byly ty, na které jsem čekal někdy v půlce, zasněly právě v tomto přídavku. Nasledovalo několik málo minut vystoupení Koop.

Poté byl Observer pro nás tím správným lákadlem a důvodem prvně navštívit obří stan s názvem Samsung mobile aréna, který bych přirovnal k malé T-Mobile aréně, kde občas nastávaly výpadky proudu. Kupodivu ve stanu nebylo takové horko a to díky větrákům, které do stanu vháněli neustále čerstvý vzduch. Po něm své umění předvedl Armin van Buuren, ale to už jsem zase byl na T-mobile terasz stagei, na domácím minimalistovi Hot X. Ten předvedl klasický „minusácký“ sound. O tomto dji podle mého ještě mnohé uslyšíme. Dobrý warm-up na Richieho, bohužel radost nám zkazil nápis na projekci - Richie Hawtin nedorazí! Nasledne jsme ptali proč a dostávalo se nám odpověď. Nezaplacen! Velké zklamání. Celé to za něho odehrál, s pár deskami v kufru, Hot X a opravdu předvedl vynikající set, který po něm ještě vygradoval do experimentálního minimal techna dj Igor do Urden.

Dnes se opět chystáme pomalu vyrazit a to na taková jména jako Gantleman, The B-52s, Booka Shade, David Guetta, Nicola Conte, Ricardo Tobar live, James Holden, Krafty Kuts a další skrývající se překvapení v množství neznámých jmen v dnešním line-upu.

 

 

 

BALATON SOUND (HU)

BALATON SOUND (HU)

Čtvrtek 10. 7. 2008 až Neděle 13. 7. 2008
Celý festival 69,-/ 79,- Euro. Jeden den 28,-/ 36,- Euro
Vystupují:
Massive Attack, Fatboy Slim, Goldfrapp, Mylo, David Guetta, The B-52's, Koop, Armin van Buuren, Gentleman, Nicola Conte, Booka Shade, Orishas, LTJ Bukem, José Padilla, Federico Aubele, Gabin, Sergent Garcia, DJ Hype, Richie Hawtin, M.A.N.D.Y., Buscemi, Los de Abajo, Krafty Kuts, Anima Sound System, Neo, Satoshi Tomiie, Mango, URBS, Žagar, MC Conrad, ColorStar, Quimby, Russkaja, DJ Bootsie, Singas Project, Re:Jazz, Péterfy Bori & Love Band, Jimi Tenor & Kabu Kabu, Fine Cut Bodies, Anselmo Crew, Irie Maffia, Beat Dis, Varga Zsuzsa, Barabás Lőrinc Eklektric, Erik Sumo Band, Palotai, Daddy Earl, Budapest Bár, Cadik, DelaDap!, Tzumo Electronic Dreams
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |