FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Ladida o své Techno stagi na Creamfields

Ladida o své Techno stagi na Creamfields
16. 07. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Zajímavý rozhovor s Ladidou, která na festivalu Creamfields produkovala Intel Techno Stage a která jako jedna z mála přežila nepřízeň počasí, se věnuje převážně tomuto tématu. Jak Ladida nastalou situaci prožívala, čtěte dále.
Máš za sebou vystoupení na festivalu Creamfields, kde jsi produkovala svoji stage. Jak Tvoje stage vůbec dopadla?
Intel techno stage, jako jedna z mála přežila bouři a od 23:00 jsme začali zase hrát, takže jsem stihla svůj set.Nnicméně to byl hustý zážitek. Od 12h poledne jsem byla v areálu, kde jsme s teamem dokončovali stavbu stage a instalaci Intel baru, světel, dekoraci, sound check atd.. Jelikož jsem si pár dnů předtím natáhla vazy v kolenu,byla jsem o berlích, takže to bylo náročné.V pět hodin jsme s přítelem odjeli do 15 km vzdáleného hotelu že si trochu odpočineme.

Plánovali jsme se vrátit ve 21hod, kdy měli přijet Intel tanečnice a hostesky. Z balkonu hotelu jsme zahledli vyjev jak ze Spielbergových katastrofických filmů. Asi 5 km od nás jsme uviděli obří černý mrak, který měl několik km v průměru i na výšku, plný blesků a blížil se velkou rychlosti k nám. Zatajil se mi dech a jen mě napadlo, pane bože, hlavně ať se nikomu nic nestane. Hned jsem telefonovala na všechny strany, abych zjistila situaci na festivalu, protože oko bouře bylo v tuto chvíli nad areálem.

V hotelové hale jsme potkali Dje Michela de Hey a Milana Bučka, který organizoval Red Zone stage. Všichni jsme volali a zjišťovali přes známe, jak vypadá situace na satelitu, tedy jak dlouho bude bouře trvat. Dozvěděli jsme se, že asi hodinu. Mezitím volal barman, že ochranka vyhání lidi z našeho stanu, prý ze je konstrukce poškozená. Okamžitě jsem poslala na místo majitele stanu, stavitele stanu i managera festivalu, protože jsem chtěla vědět jestli je to pravda. Chápu Pavla Tesaře, že společně s anglickým managementem Creamfields udělali toto rozhodnuti, protože, než se potvrdilo, že statika není poškozena, nemohl si vzít na zodpovědnost, že by bylo ohroženo zdraví lidí.

Kolem 22 hodiny se mohli lidé vrátit. To už jsem přijížděla do areálu, vítr ustal a pršelo. Intel stage byl narvaný k prasknuti až do rána, výborný set odehrál Ital Mark Antonio a po něm nastoupil za gramofony Michel de Hey, který hrál také skvěle, nevím jak se tam vzala Lucca, ale lide určitě uvítali, že tam chvilku zahrála. Po ní nastoupil Agent a Wehbba. Mám radost, že v rámci možností se podařilo Intel stage úspěšně zrealizovat.

intel stage

Kdo s Tebou realizoval tento projekt a jak to všechno vzniklo?
Organizátor festivalu Pavel Tesař mě oslovil, zda bych mu s festivalem mohla pomoci. souhlasila jsem oslovila jsem jako partnera projektu Intel. Nipp, se kterým máme společnou značku Article records totiž vyhrál soutěž do a rmx , kterou zaštítil právě Intel.Našla jsem vizitku, vyrobila prezentaci a představila projekt firmě. Poté jsem oslovila Artcom, se kterým jsme vytvořili vizualizaci podia a projekce. Krásné dekorace vyrobil Martin Tocháček, kostýmy a styling tanečnic realizovala talentovaná Marcela Rejmonová. Velký dík patří stage managerovi Alanovi, který fungoval za extremních podmínek skvěle. Příští rok bych rada realizovala cely stage na klíč a pozvala Dje jako Loco Dice nebo Tiefschwarz live.

K Tvému projektu na Creamfields jsi spolupracovala s firmou Intel, který dal i notebook do soutěže. Už se ví kdo notebook vyhrál nebo soutěž ještě pokračuje?
Notebook Barbone od českého výrobce T.S.Bohemia, má super rychlý procesor Intel Core 2 Duo a ještě čeká na svého majitele, soutěž bude ukončena za týden.Tak neváhejte a zkuste štěstí, protože tahle cena určitě stojí za to. Soutěžní otázky jsou na webu festivalu.

Jaký máš celkový pocit z Creamfileds a co jsi prožívala když začala bouře?
Celkový pocit mám dobrý, protože došlo jen k drobným zraněním pokud vím. Mám radost že se Intel stage podařilo zrealizovat, ale samozřejmě mě mrzí, že návštěvníci festivalu neslyšeli své oblíbené interprety. Když začala bouře prožívala jsem to velmi silně, protože tam byli mí přátelé a měla jsem o ně starost. Břeclav je na internetu uvedena jako oblast sazkového stínu, takže sobota se stala dnem kdy by se to mělo přepsat.

Nedávno vyšla Tvoje nová deska "U Can" na Tvém labelu Article. Můžeš nám k tomu říct něco víc?
Nové ep je 4 releasem na značce article records a obsahuje 3 tracky. Skladba "U can " je minimal techno ,funky a groovy,se silnou basovou linkou a vokály, které jsou podladěné a trochu bizarní.Skládala jsem to v Abletonu a remixy zkomponovali talentovaný Nina Soul z Argentiny a Dany Rodriguez, který vydává na značce Toys For Boys pod jménem Jeik.

Víme že deska vyšla nedávno, má již nějaké kladné ohlasy?
Mám pozitivní feedbacky od Lauent Garnier, Anderson Noise, Marco Carola, Wehbba nebo Louise Osbourne  Včera jsem s Danym Rodriguezem chatovala a říkal mi že v Belgii již slyšel desku hrát na několika parties.

Kdy chystáš další desku?
V srpnu bych chtěla dokončit dva nové tracky, z toho jeden s Nippem a na konci září je vydat na Article records.

Máš v plánu i nějaké album?
Do konce roku album neplánuji, ale uvidíme příští rok.

Na co se v budoucnu asi nejvíc těšíš?
Těším se na víkend, letím do Chorvatska, na ostrov Hvar, kde proběhne silent Dj party. Lidi budou mít sluchátka s možností přepínání mezi 3 různými Dj, kteří budou hrát současně. Ten který bude mít nejvíce posluchačů postupuje do dalšího kola.celkem soutěží 6 Djů. Vítěze čeká odměna. Myslím že je to docela úlet, tak se na to těším. Michel de Hey mi řekl, že v Amsterdamu již podobná party proběhla a že byla úspěšná.
CREAMFIELDS CENTRAL EU

CREAMFIELDS CENTRAL EU

Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 850/890/930/970 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
Gus Gus, Coldcut (UK), Sasha (UK), John Digweed (UK), Ferry Corsten (NL), Booka Shade live (GER), Bridgeheads (SK), Andy C + Mc GQ (UK), Sébastien Léger (FR), Michel De Hey, Kasey Taylor, Smokin Jo (UK), Funk D Void (UK), Lexicon Avenue (UK), Lucca (CZ). Corvin Dalek (HU), Markantonio, Preach (CAN), Monkey Business (CZ), Hot X (HU), Wehbba (CZ), Chriss of The Quassar (HU), Ladida (CZ), Navigators (CZ), Elio (CZ), Lakeside X (CZ), Inina Gap (AT), Felipe (AT), Orbith (CZ), Javy Union (ESP), DisaZt (AT), Javas (CZ), Jerry (CZ), Dandy (HU), Kühl (HU), Michal Poliak (CZ), Agent (CZ), Chris Sadler (CZ), Katcha (CZ), Sayko live (CZ), Hyde (CZ), Texx (CZ), Crazy Sonic (AT), Breeth (SK), Pappi (SK), Monoriders live (CZ), Bela En (CZ), Enrico (CZ), Martin Hloch (CZ), The Fakes (CZ), Holy (CZ), Josef Sedloň (CZ), Coyote (HU), Michael C (CZ), Dan Cooley (CZ), Roman Rai (CZ), Kaisersoze (CZ), Javas, Michal Poliak, Stepan Bruck, Michael C, Antena (SK) a Drinkteam (SK)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |