FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hip Hop Kemp hlásí nová jména

Hip Hop Kemp hlásí nová jména
28. 07. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Máme před sebou poslední čtyři napínavý týdny, ale hlavně zase pár jmen a argumentů, proč byste od pátku 22. do neděle 24. Srpna rozhodně neměli chybět v areálu Festival Parku na Hip Hop Kempu 2008. Tady jsou..
Česko slovenská jména:

Největší domácí hiphopový turnaj se jen těžko může odehrát bez domácích oblíbenců a i když svojí kvalitou ani kvantitou scéna moc manévrovacího prostoru, natož pak prostoru pro překvapení nenabízí, tradičně tahle část nejvíc napíná a nejvíc bouří emoce.

Stručně, jasně: vedle již ohlášených Kontrafakt a Navigators letos za trikolóru pojedou PSH, ke kterým jsou po letech na prknech, co znamenají rap a letech ve vašich walkmanech a iPodech asi všechny komentáře navíc. PIO Squad s nejrozjetějším pódiovým gangsta boogie u nás, budou tentokrát křepčit spolu s vámi do podmanivého rytmu nové desky “Interview“. S novým albem “Funkčný veterán“ se pochlapil i Vec a dorazí ho předvést spolu se svým věrným partnerem ve zbrani jménem Zverina. Kanye Vec měl sice po překonání světového rekordu ve skoku na beton zdravotní problémy, ale je a bude fit a na Kempu zarapuje i kdyby to mělo být skrz dráty. Moja Reč aneb dvojka Michadelik a Supa s flow jak sakáčik na lad ladí v Handlové novou desku s partou pankáčů Komplot. I s nimi v zádech vám přijedou předvést, jak se dělá krutý rap s živou kapelou v našich zeměpisných šířkách. S novou deskou “Mezitím“, novým zvukem a novou show objíždí pódia od Trnavy přes Pardubice až po Bönn a doutníkovou loď Aštara Šarana IdeaFatte. Na hlavním pódiu nemohou chybět nejlepší zástupci freestyleu z Čech i ze Slovenska, kterým nevysychá v hrdle ani ve studiu. Jinými slovy: můžete se těšit i na Tafroba a Strapa. A předvedou se i kapely, co se na to u nás snaží jít trochu jinak, než bývá zvykem. Ať už šíleně, jak velí naturel Záhorákům ve složení SEdláci, Lúzer a Gulos Potrok nebo poeticky, jak na to jdou zase BPM.

Grime / Dubstep / Bassline:

Na špinavou britskou noc ve stanu nebo hangáru už jste si za poslední dva roky jistě zvykli, ale pokud jde o grime, půjde letos na Kempu už vážně do tuhýho, špinavýho a libovýho. DJ Logan Sama, rezident prvního čistě grimeového rádio pořadu na Londýnském Kiss 100 se stává pomalu rezidentem i na Grime Kempu a informaci, že to bude právě on, kdo vás protáhne těmi několika grimey hodinami tak možná odzíváte. Jména MC’s, co přitom budou pálit mikrofony na prach, vás ale zaručeně proberou. Oba dva patří k absolutní špičce v oboru a ani jednoho z nich jste u nás ještě nikdy neviděli. První je sekáč Durrty Goodz, nevlastní brácha Crazy Titche a podle rádia Kool FM vůbec nejlepší ve hře aneb ten nejrychlejší z rychlých. Jeho flow cení všichni včetně Kana, jeho EP “Axiom“ je prostě krutý a pecka “Switching Songs Pt.2“ je encyklopedie urban muziky posledních let. Druhý z nich je Chipmunk aneb nejmladší (a hlavně nejlepší) z mladých. V patnácti měl venku dva mixtapy a všem z něj padala brada a než se okolí stihlo vzpamatovat, měl ho pod svými křídly Wiley. Jeho mixtape “League Of My Own“ jede, jeho klipy rotují, na jeho MySpace profilu už byli skoro dva miliony návštěvníků, a to mu ještě dlouho nebude 18. Chipmunk je prostě mladá puška, brrrrap.

K tomu jsme přitlačili i na dubstepovou pilu. Z Londýna totiž dorazí Coki aka ten drsnější z jedné z nejzásadnějších dubstepových producentských skupin – Digital Mystikz (ten druhý je mimochodem Mala). Spolu s Loefah mají uznávaný label DMZ, mají vlastní (a famózní) klubovou noc stejného jména, jejich skladba “Anti War Dub“ zazněla ve filmu Potomci lidí (v originále Children Of Men) a Coki je aktuálně podepsán i pod obřím hitem spolu s Benga - “The Night“. Důstojný úvod večírku, co svými basy pocuchá vaše vnitřnosti pak obstarají Czech Dubstep Allstars - Side9000, ANS, Machine Funck (Abu a Nailer) a Matoa + výborní slováci Miretz a Es-Ha.

…a další:

Speciálních stylových nocí bude samozřejmě více, čeká vás reggae a dance hall, čeká vás baile funk a baltimore club, čeká vás devadesátková klasika i nadzvuková produkce jedenadvacátého století a čeká vás hromada DJ’s, namátkou: Illuzionists (Maztah, Chocolatic, Opia), DJ Tuco, B-Ski, Haitian Star, Mental Cut, DJ Sticky Dojah, DJ Swordz, DJ Jack, DJ Lefto, AKA + Sean John, Ba2s, The Dynamics (Maro, Flash, Urbo), Kristee, DTonate, … To vám ale budeme odkrývat až postupně. Ještě něco vám ale prozradit můžeme – každý rok se snažíme přivézt nějaký projekt, který třeba neznáte, ale na který budete cestou z fesťáku vzpomínat třeba ještě více, než na jména, co vás vlastně donutila na fesťák vyrazit. I letos tady takový máme, jmenuje se Majors a přichází z Dánska. DJ Static a Nat ILL? To byl jen začátek. Teď k partě z jednou z nejvychytanějších live shows, co jste kdy mohli vidět, přibrali světového šampiona jménem DJ Noize a další dva rappery, co si říkají J-Spliff a Negash Ali. Jestli jste chtěli tip na černého koně, tady ho máte.

Ať už pojedete na Kemp hledat mír a lásku nebo beer a pásku, přijedete v kýblu nebo slamáku, bosky nebo v ujetých sneakers, stejně doufám, že se tam všichni potkáme a každý si tam najdeme to svoje. O tom totiž ty fesťáky jsou

.A abyste se řádně na festival naladili, připravil pro vás DJ Tuco (jeden z DJs, kteří na Hip Hop Kempu vysoupí) speciální Hip Hop Kemp Mixtape se skladbami interpretů, jichž si na festivalu s atmosférou užijete. Mix Stahuj zde
HIP HOP KEMP

HIP HOP KEMP

Pátek 22. 8. 2008 až Neděle 24. 8. 2008
Předprodej za 750/850/950/1100 Kč, na místě 1200 Kč
Vystupují:
The Roots /USA/, Atmosphere + Brother Ali /USA/, Turntable Jazz Live, Pharoahe Monch /USA/, eMC (Masta Ace, Wordsworth, Punchline, Strick) /USA/, Kool Savas /D/, Mr.lif & Akrobatik /USA/, Zion I /USA/, Wax Tailor /FR/, Navigators, DJ Adlib a Frank Nitty, Guilty Simpson, Kano, Looptroop Rockers, Leeroy Kesiah, Olli Banjo, Pete Philly & Perqusite, PSH, PIO Squad, Zverina, Moja Reč, Michadelik a Supa, IdeaFatte, Tafroba a Strapa, BPM, SEdláci, Lúzer a Gulos Potrok, Logan Sama, Durrty Goodz, Kana, Crazy Titche, Chipmunk, Coki, Digital Mystikz, Side9000, ANS, Machine Funck (Abu a Nailer) a Matoa, Miretz a Es-Ha, Illuzionists, DJ Tuco, B-Ski, Haitian Star, Mental Cut, DJ Sticky Dojah, DJ Swordz, DJ Jack, DJ Lefto, AKA + Sean John, Ba2s, The Dynamics, Kristee, DTonate, Majors, DJ Static, Nat ILL, DJ Noize, J-Spliff a Negash Ali.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |