FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

I děti s rodiči mají svůj letní festival

I děti s rodiči mají svůj letní festival
21. 04. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Praha hostí po celý rok velké množství hudebních a divadelních festivalů, poskromnu je ale akcí, které jsou určené dětem a jejich rodičům. Myšlenka uspořádat festival rodinného charakteru vzrostla ze zkušeností hlavního pořadatele Viktora Součka z agentury Riff Raff, který se léta podílí na organizaci festivalů Mezi ploty a České hrady.cz.
První ročník dětského festivalu Kašpárkohraní proběhne v sobotu
14. června v Oboře Hvězda, kde bude pro děti a rodiče vstup zdarma i do stálé expozice Letohrádku Hvězda. „Akce komerčního charakteru, typu Matějské pouti, jsou ,drahou zábavou‘ a nijak nerozvíjejí dětskou kreativitu. Vstup na Kašpárkohraní bude pro návštěvníky zdarma,“ říká pořadatel Viktor Souček.

V atraktivním prostředí obory Hvězda v Praze 6 nabídnou organizátoři od dvanácté do osmé hodiny večerní hudební, divadelní a výtvarný program. Chybět nebudou ani naučné programy zaměřené na ekologii a poznávání přírody či sportovní aktivity, včetně exkluzivního turnaje ve cvrnkaní kuliček s populárním hercem Jiřím Mádlem.

Na travnaté ploše nedaleko letohrádku vyroste hudební scéna, kde vystoupí například skupina Kryštof se speciálním akustickým setem, Petr Skoumal a Divadlo v Dlouhé s koncertním představením Kdyby prase mělo křídla, Kašpárek v rohlíku s Blankou Šrůmovou, Márdim (Vypsaná Fixa) a dalšími hosty.  Zahraje zde i soubor tělesně postižených studentů z Jedličkova ústavu The Tap Tap spolu s Danem Bártou a Matějem Ruppertem (Monkey Business), Dětskému publiku se představí i vietnamský písničkář Le-Quang Dao.

Divadelní část festivalu přivítá kromě průvodu obřích masek a loutkového i maňáskového divadla také pražskou premiéru nového divadelního představení KAŠPÁREK V ROHLÍKU 2 – Navždy aneb „show must go on“ i kdyby na rohlík nebylo... Toto představení je volným pokračováním úspěšného dětského kabaretu plného písniček, slovních hříček a krátkých divadelních výstupů, v němž slova i věci ožívají a předvádějí se v nečekaných spojeních a souvislostech.

Dětští návštěvníci se budou moci také zapojit do malování s malířkou Lenkou Procházkovou, keramických či kovářských dílen, tenisového workshopu pod vedením profesionálních trenérů z I. ČLTK Praha, soutěží v jízdě na mechanickém invalidním vozíku, skákání v pytlích, míčových her a dalších sportů. Připraven je také naučný program zaměřený na způsob udržování a obnovy lesa v oboře Hvězda. „Zapojení dětské části publika do dramaturgie se nám osvědčilo už na velkých festivalech. Myslím, že právě děti si vlastní festival zaslouží,“ uvedl Souček.

Atmosféru festivalu doplní bohatý sortiment tradičního českého občerstvení, nápoje, zmrzlina a sladkosti za dostupné ceny. Festival se koná za každého počasí. „Projekty pro celou rodinu jsou vděčné i tím, že stále vytíženější rodiče si na své děti najdou čas a stráví s nimi celé odpoledne. Jsem rád, že se nám podařilo docílit toho, že vstup na festival Kašpárkohraní, určený především dětem, bude pro všechny návštěvníky zdarma.“ dodává Viktor Souček.

Program:

Hudba:
Kryštof (speciální akustický set pro dětské publikum)
Petr Skoumal a Divadlo v Dlouhé: Kdyby prase mělo křídla
Kašpárek v rohlíku a hosté Blanka Šrůmová, Márdi (Vypsaná Fixa), Filip Nebřenský a další
The Tap Tap a hosté Dan Bárta, Matěj Ruppert
Le-Quang Dao - vietnamský písničkář

Hudební vystoupení budou probíhat v blízkosti letohrádku Hvězda.

Divadla a divadelní pouť:
Kašpárek v rohlíku 2: Navždy aneb „show must go on“ i kdyby na rohlík nebylo... (pražská premiéra nového divadelního představení)
loutkové a maňáskové divadlo
průvody obřích masek

Umělecké dílny pro děti:
Obrázkový ostrov – malování pod vedením malířky Lenky Procházkové
výroba keramiky
kovářská dílna
výtvarné dílny s ekologickým zaměřením

Sportovní a tradiční soutěže:
turnaj „hvězd“ ve cvrnkání kuliček pod patronací herce Jiřího Mádla
soutěž v jízdě na mechanickém invalidním vozíku
tenisový workshop pod vedením I. ČLTK Praha
skákání v pytlích, míčové hry
Naućný program:

výklad o způsobu udržování a obnovy lesa v oboře Hvězda

Další zábava a občerstveni:
hračky, moje první kolo, krasohledy, korálky, knihy, tetování henou, malování obličejů...
dobroty pro děti, stánky s tradičním občerstvením
sladkosti, zmrzlina, čaje, nápoje

Kudy na festival:
tram 36, 22 nebo bus 108, 174, 179, 180,191 do stanice Vypich
tram 1, 2, 18, do stanice Petřiny a pak cca 3 min pěšky


Dodal: Martina Reková, 4Press
KAŠPÁRKOHRANÍ

KAŠPÁRKOHRANÍ

Neděle 14. 6. 2009
zdarma
Vystupují:
Kryštof, Petr Skoumal a Divadlo v Dlouhé, Kašpárek v rohlíku a hosté Blanka Šrůmová, Márdi (Vypsaná Fixa), Filip Nebřenský, The Tap Tap a hosté Dan Bárta, Matěj Ruppert, Le-Quang Dao a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |