FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

O slovo se hlásí Wilsonic

O slovo se hlásí Wilsonic
11. 05. 2009   |   Autor: YannD   |   Komentáře (0)
Originální slovenský festival propojující svět koncertů s klubovou atmosférou má hezkou sbírku potvrzených účinkujících, jednu zásadní novinku a spoustu maličkostí tolik podstatných pro pohodově strávený víkend pod Bratislavským hradem. Pojďme se na ně podívat.
Wilsonic je mladý a stále se rozvíjející festival konaný v Bratislavě, každoročně v červnu, letos 11. – 13. 6. Ač je svým formátem spíše festivalem menším, svým zaměřením a atmosférou se řadí k těm největším. Prezentuje se jako městský festival, který zprostředkovává návštěvníkům aktuální trendy nejen z elektronické scény.

Novinkou pro letošní rok je změna místa konání. Z Tyršova nábřeží se celá přehlídka stěhuje do areálu výstaviště Incheba. Konkrétně na právě vznikající pláž s názvem Summer Club Incheba. Exkluzivní prostředí nabídne prostor pro celkem čtyři scény, z toho tři kryté ve velkokapacitních stanech, jednu open air koncertní a k tomu tradiční atmosféru blízkého Dunaje, Bratislavského hradu a Nového města.



Tím co dělá festival festivalem jsou ale v první řadě vystupující a těch je více než dost. K těm nejzajímavějším patří headliner číslo jedna – projekt berlínských umělců Apparata a Modeselektor – Moderat. Neméně lákavým jménem, zvláště pak pro hudební fajnšmekry je Jazzanova, která se letos po dj setu z roku 2007 představí v koncertní podobě. Kromě nich vystoupí například kanadští Junior Boys či američtí Kelley Polar. Wilsonic ale není jen o jménech, která jsou hudebním entuziastům známá, nýbrž i o neznámých přesto zajímavých projektech z celého světa, která Wilsonic vozí přesně dle svého hesla Reflecting future. Těšit se můžete například na projekty z USA, Nového Zélandu či z Austrálie, jmenovitě Akira, Daj Ray či na Hyperpotamomus. Wilsonic tak stále pokračuje v objevování nových umělců

Další novinkou rozšiřující program je nultý ročník projektu Wilsonic Showcases. Hlavní myšlenkou je zviditelnění umělců z regionu střední a východní Evropy a poskytnutí možnosti vystoupit na etablovaném festivalu. Letos bude premiéra tohoto projektu zaměřena na hudbu z Maďarska a poskytne návštěvníkům možnost jakéhosi warm-upu před samotným festivalem, a to zcela zdarma. Z českých umělců se u našich sousedů představí Ventolin, Machine Funck, Ans, Side9000 nebo live projekt DVA.

Vstup
Vstupenky na festival vyjdou na 39,- Euro, případně na 35,- Euro pokud se zaregistrujete na stránkách festivalu. Zakoupíte vstup na www.wilsonic.sk/tickets a poté si ho v pohodlí domova můžete vytisknout. Více informací na webu festivalu.

www.wilsonic.sk
WILSONIC (SK)

WILSONIC (SK)

Pátek 12. 6. 2009 až Sobota 13. 6. 2009
Do 11.května: 25,- /Do 11. června 35,- Euro
Vystupují:
Moderat &Pfandfinderei, Junior Boys, Jazzanova, Noze All Star Band with Dani Siciliano, Henrik Schwarz, The Invisible, Kelley Polar, Rustie, Hudson Mohawke, The Mole, Adam Marshall, Catz N’ Dogz, Dorian Concept, Aardvarck, Rusko, Joker + MC Nomad, The Dead Sea, For A Minor Reflection, Napszyklat, Disasteradio, Daj Ray, Ost & Kjex, Hyperpotamus, Akira, Trouble over Tokyo, Palotai, Gerionty, Esclin Syndo, The Ills, Noisecut, DVA, Bootsie Quartet, The Autumnist, Side9000, Ans, Machine Funck, Ventolin, Ink Midget, Kasioboy, Karaoke Tundra, Foolk, Popper C, 1AV21, Rawfare, Isobutane, Bobsan, Funkatron, Pjoni, Sanych, Magamura, Ferenc Vaspoeri, Fine Cut Bodies, Monkey6, Tomo, Baltazar, Band, DNC
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |