Mistři beatboxu Bauchklang se vracejí do Prahy

Mistři beatboxu Bauchklang se vracejí do Prahy

02. 09. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Organizátoži festivalu United Islands začali s přípravami příštího ročníku. Vedle samotného termínu festivalu, kterým pro rok 2010 bude víkend 24.-27.června, slibují pořadatelé i další akce během roku. První z nich, koncert kultovní beatboxové formace Bauchklang proběhne již za měsíc. 3. října se v Paláci Akropolis vedle rakouských beatboxerů představí také jejich pražský protějšek Beatburger Band.
Bauchklang se českému publiku znovu představí 3.10. 2009 v paláci Akropolis. Jejich strhující vystoupení, ve kterém se mísí prvky electra, dubu, trip hopu i drum and bassu, jim kromě příznivců po celém světě přineslo hned několik ocenění, mimo jiné dvě ceny Amadeus Awards (rakouské obdoby Grammy) a cenu Youngster of Arts Europe, kterou se pyšní například i operní diva Magdaléna Kožená. Art of human voice neboli umění lidského hlasu, které se ve spojení s Bauchklang velmi často používá.



Od jejich posledního koncertu před dvěma lety stihli natočit živé album Live in Mumbai z indického turné a také nové studiové album Signs, které má vyjít v průběhu letošního podzimu. Nahrávání posledního alba pomalu vznikalo už od roku 2006. Zvukově zůstává věrné masivním basám, výraznému kopáku a krystalicky čistým syntetickým tónům. Oproti předchozím albům se Bauchklang s mnohem větší pečlivostí věnují textům, které se stávají důležitou součástí jejich tvorby. Na připravovaném koncertě v paláci Akropolis uslyšíte jak starší hity jako „Rythm of time“, „Barking news“ nebo „Love“, ale i novinky z chystaného alba Signs. Po skončení koncertu bude program pokračovat na Malé scéně a Divadelním baru až do ranních hodin. Kapacita paláce Akropolis je omezená, proto doporučujeme lístky zakoupit s předstihem. Do 28. září jsou vstupenky k dostání za speciální akční cenu 290Kč + poplatky.

Do Prahy přijedou Bauchklang v pětičlenné sestavě: Andreas Fränzl (Lead Vocals/Vocal Sounds), Gerald Huber (Human Beat Box/Vocal Sounds), Alex Böck (Vocal Bass), Bina (Mouth Percussion/ Human Beat Box/Vocal Sounds), Philipp Sageder (Backing Vocals/Vocal Sounds).

Dodal: Barbora Šubrtová, Joe's Garage Agency
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: BAUCHKLANG

Sobota 3. 10. 2009
Vstup: Předprodej 290/350 Kč
Vystupují:
Bauchklang, Beatburger Band
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika