Recenze MixPultu Numark DXM 06

Recenze MixPultu Numark DXM 06

08. 12. 2005  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Od El Tachuda z Djs On Da Playground jsme dostali další recenzi MixPultu velmi rozšířené značky Numark. Recenzován je model DXM 06 tak pokud se o tento kousek zajímáte, nebo máte chuť se o něm něco dozvědět, neváhejte článek rozkliknout.
Potřeby mobilního Dje jsou různé, ale především jde o to, aby technika byla spolehlivá, skladná a za rozumný peníz. Z tohoto důvodu jsem sháněl mix, který by výše uvedenému vyhověl. Po anabázi hledání a menších či větších přehmatů, jsem našel. Stal se jím malý kompaktní Numark DXM06 za krasných 6990 „vočí“. Modřostříbrně se na vás usmívající krabička toho v sobě skrývá poměrně hodně a především to co opravdu potřebujete. Americká firma Numark patří spíše do té střední třídy, avšak její výrobky jsou při poměru výkon/cena velice dobré a jsou v nich obsaženy mnohaleté zkušenosti při výrobě elektroniky pro Djs.

Mix je postaven na základě 24bit. digitálních převodníků pro maximální kvalitu zvuku a minimalizaci rušení. Základ tvoří dva kanály, do kterých můžete zapojit do každého gramofon a LINE nebo gramo jde přepnout na LINE. Základní ovládání je klasicky snadné a přehledné, i přes trochu netradiční umístění korekcí vedle sebe. Každá korekce má svou KILL funkci v podobě podsvíceného tlačítka. Kanály mají indikaci síly signálu každý zvlášť a prostřední je určena pro odposlech do sluchátek. Crossfader je trochu tužší, ale digitální, takže chrastění při pohybu budete těžko hledat. Bohužel nedá se vypnout. Dá se jen nastavit křivka průběhu a prohození kanálu levý za pravý.

Sluchátka se pro odposlech mezi kanály „přepínájí“ malým crossfaderem, což není zcela praktická věc, ale to záleží na zvyku a názoru. Pro odposlech do sluchátek je na mixu páčka pomocí níž si přepínáte odposlech do kanálů, FX, nebo master. Konektor je umístěn ze předu a sluchátka dřží jak buldog. Dokonce natolik pevně, že mi při vyndavání uvnitř zůstala polovina kolíku od sluchátek. Nepříjemné to bylo, ale na druhou stranu demontáž přístroje za provozu a vyndání uvízlého zbytku kolíku byla záležitostí asi 10min., aniž by si toho kdokoli všiml, že Dj místo hraní něco rozebíra.

Poslední část mixu je umístěna nahoře v podobě zajímavého panelu s 12 efekty. Zárověň je to největší slabina mixpultu. Efekty se ovladájí sice velmi snadno, ale jejich kvalita a nalezení poslouchatelného zkreslení je opravdu horor. Tedy pokud chcete využít efety, tak buď velmi opatrně nebo nejlépe si to nejdříve doma v poklidu vyzkoušet a hledat použitelná nastavení. Mikrofonní část, která je udělána jako samostatný kanál je bezproblémová a umožní vám korekci výšek a hloubek.

Recenzoval El Tachud


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika