Martin Solveig: Jsem velkým fanouškem tenisu!

Martin Solveig: Jsem velkým fanouškem tenisu!

25. 01. 2011  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (2)
Martin Solveig, DJ a producent, který v roce 2010 doslova převálcoval všechny hitparády se svým singlem Hello. Chytlavá melodie a jednoduchý text určitě utkvěly v hlavě každému a co teprve nápaditý tenisový klip? Přinášíme vám rozhovor s tímto „tenistou“ který v roce 2010 zavítal i do České republiky.
Martin Solveig je poněkud výstřední francouzský DJ, který si potrpí na originalitu. Na poli house music již působí více jak 16 let a svým posledním hitem Hello dokázal, že ještě do žádného starého železa nepatří, ba naopak. Tento chlapík v sobě skvěle skloubil nápaditost, hravost a tvrdou práci s kreativitou. Není snad nikoho, kdo by neznal tenisový klip, ve kterém proti sobe soupeří Bob Sinclar a Martin Solveig a to přímo na Roland Garros při tenisovém French Open. Po tom, co byly vydány i remixy tracku Hello, které mají na starosti interpreti jako Dada Life, Michael Woods, The Bassjackers nebo Sidney Samson, došlo i k natočení druhého klipu, který jen potvrdil Solveigovo skvěle propracované PR. O tom, co se chystá na rok 2011, ale i o celém tenisovém šílenství, se můžete dočíst v následujícím rozhovoru

Kdo všechno zasahoval do vytvoření singlu Hello?
Já jsem vytvořil track a Martina z uskupení Dragonette přidala svůj osobitý vokál, když došlo na nahrávání.

Vokál je hlavním stavebním kamenem celého tracku, jak jste to vše uspořádali?
Při tvorbě hudby mám vždy v hlavě několik nápadů, jak by to vše mělo znít. Úplně první verzi singlu jsem vytvořil se svým vlastním vokálem, ale to bylo opravdu jen pro demo účely.



V tracku můžeme slyšet nástroje, které zní jako části pianových nebo kytarových hitů. Jak se to stane, že se vytvoří tak chytlavá melodie?
Je to v podstatě pár kytar a syntetizátorů. Věděl jsem, že melodii tohoto tracku bude tvořit zpěv. Nástroje jsou tam pouze pro tón a energii.

Jak jsi přišel na celý ten tenisový námět?
Jsem velkým fanouškem tenisu a snažím se hrát tak často, jak jen to jde. Tenis byl nedílnou součástí příběhu v první epizodě Smash a jak jste mohli vidět, účastní se ji i Bob Sinclar. Jedná se o skutečnou bitvu na tenisovém kurtu Roland Garros. Koncept videa je inspirovaný filmem Wese Andersona - Royal Tennenbaum a byl v mé hlavě již nějakou dobu.

Další klip vychází z této tenisové ideje. Můžeš nám prozradit, jak byl vytvořen a co se bude dít dále?

Nechci toho příliš prozrazovat, protože stále plánuji několik epizod. Každý film má ale svůj vlastní příběh. Ten první je samozřejmě o ženě v publiku, kterou mám rád již několik let, a všichni víme, co se stalo, když jsem hrál tenis.

Chtěl Bob Sinclar někdy opakovat zápas potom co jsi mu tak nakopal zadek?

Já a Bob jsme přátelé již několik let stejně jako já, je velkým sportovcem a tenisovým hráčem. Takže to bylo vlastně přirozené, že jsem ho pozval na natáčení první epizody.



Produkce pro video k singlu Hello byla obrovská. Jak se ti podařilo vše takto uspořádat?
Možná vás to překvapí, ale my jsme malý, zato efektivní tým a celý seriál epizod je sestavený mnou a dalšími pár lidmi. To co jste viděli v první epizodě je vlastně místo, kde se potom odehrál regulérní zápas tenisového French open na Roland Garros. Dostali jsme povolení, přijeli a natočili to.

A jaké jsou tvoje sety? Slyšeli jsme, že dokonce při hraní střílíš tenisové míčky do lidí. Je před klubem cedule pro vstup v pouze v tenisově bílé a sportovní obuvi?
Udělali jsme úplně první takovou párty na Amsterdam Dance Event minulý rok v říjnu a ta měla velmi tenisový podtext. Měli jsme židle pro rozhodčí, tenisovou síť a také míčky. Hodně lidí přišlo oblečeno ve stylu párty, byla to skvělá noc.

Remixy tracku Hello jsou naprosto masivní a pracovali na nich umělci jako Dada Life, Michael Woods a další. Měl jsi nějakou možnost ovlivnit to, kdo bude remixovat tento track?
Ano, každý kdo remixuje moje tracky, je osloven pouze mnou nebo mojí kanceláří. Sedneme si a rozhodneme se, kdo by mohl odvést dobrou práci, a rozešleme žádosti o remixy. Někdy je to velmi lehké, protože většinou se jedná o moje přátele nebo o lidi, které jsem potkal za poslední roky.

Můžeme brzy očekávat další pokračování?
Ano. Momentálně mám chvilku klid od studia, abych mohl odpovědět na otázky. Pracuje se na albu a hrajeme si s velkým počtem nástrojů. Neměli byste čekat příliš dlouho na to, než vyjde nový track. Tedy doufám.

Zdroj: www.housemusicessentials.com
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
H-M
26. 01. 2011 | 14:06:35
+0 | -0
tryskotéka
disko
26. 01. 2011 | 10:51:44
+0 | -0

disko

disko
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika