Filip Míšek (ex-Khoiba) vydává sólové album

Filip Míšek (ex-Khoiba) vydává sólové album

01. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Debutní, pulsující sólové album Filipa Míška je tu. Přestože byly Míškovy předchozí kompozice pro již neexistující elektronické indie trio Khoiba vždy konzistentně silné, poté co se započala nová plodná kapitola po ukončení Khoiby, otevřel se větší prostor pro experimentálnější skladby kladoucí důraz na rozvinutí sonických struktur, kde hlas není dominující a je tudíž mnohem méně využit.
Vývoj nových kompozic trvající tři roky, ústí do celku deseti důsledně poutavých a povznášejících elektronických skladeb s orchestrálnímí prvky, za využití pestré škály akustických nástrojů s elegantní resonancí, presentující jednoznačný obraz skrze všelijak se stěpící a bezchybně svůdné melodie.

Nejpůsobivějším prvkem celku je rozsah a Míškova důmyslnost, stavějící skladby z křehkých fragmentů, jenž nenásledují stejný scénář a dešifrování výsledné podoby je proto s každým poslechem o to zábavnější.

The bear is sleeping now se dá s přehledem označit za jeden z nejambicioznějších elektronických projektů tohoto roku, s přesvědčivým důkazem, že jde zatím o Míškovu nejvýraznější práci, která si říká o prozkoumání.

Alter ego Filipa Míška, Dikolson, čerpá zkušenosti z komponování filmové hudby pro “Restart” (2005), “Den draka” (2010), hudby k tanečnímu a vizuálnímu představení “Indefinite kingdom” (2010, Tokyo, 25.7. 2010) a v neposlední řadě ze zkušeností ve velmi populární indie-elektronické formace Khoiba, jíž byl Filip Míšek zakládajícím členem a jenž během své existence byla naživo k vidění v Rakousku, Německu, Finsku, Polsku, Francii a Holandsku, kde sdílela pódia například s The Cure, Maximo Park či IAMX.

www.minorityrecords.com

Dodal: Dan Dudarec, Minority Records
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika