Čokovoko a Midi lidi složili píseň k filmu

Čokovoko a Midi lidi složili píseň k filmu

06. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nový film režiséra a hudebníka Petra Marka Nic proti ničemu vstoupí do tuzemských kin již příští čtvrtek 13. října. Ke snímku vznikla píseň Adopce od Čokovoko a Midi lidi. Skladbu k poslechu a oficiální trailer filmu najdete v článku.
Píseň k poslechu:


Aktuální trailer:


Ironická komedie s podtitulem Falešný pedofil v občanském sdružení měla svoji mezinárodní premiéru na letošním festivalu v Karlových Varech a jako jediný český film zastupovala tuzemskou produkci v soutěžní sekci Na východ od Západu. Zde i na dalších projekcích na Letní filmové škole nebo Fresh Film Festu se setkala s mimořádným ohlasem publika. Snímek jde do kin současně s vydáním třetího alba Markova úspěšného elektronického tria MIDI LIDI s názvem Operace „Kindigo!“, které kapela představí od 13. října na společném turné s košickou kapelou Puding pani Elvisovej. Petr Marek je právě s MIDI LIDI držitelem Českého lva za hudbu k filmu Protektor.

midi lidi

Film Nic proti ničemu, ve kterém hrají členové divadelního sdružení Láhor/Soundsystem, vypráví příběh manželů Radka a Johany, kteří přijíždějí inkognito na sraz adoptovaných snažících se založit občanské sdružení. Rozhodují se totiž, jestli budou adoptovat dítě a chtějí poznat „co z těch lidí vyroste“. Radek se však ukvapeně představí pod cizí chatovou přezdívkou Skippi, který od začátku podkopává integritu sdružení nechutnými pedofilními poznámkami. Radek, aniž by tušil proč, se tak stává hlavním vyvrhelem setkání. Během několikadenního pobytu v kempu Jordán, kde se schůze odehrává, však postupně každý z účastníků, ať už je to samozvaný vůdce nebo investigativní reportérka, odhalí své pravé motivace a charakter. Založení sdružení je v ohrožení…

Komedie si bere na paškál všechny ty marné pokusy o lepší svět prostřednictvím různých sdružení, jejichž motivace jsou často ušlechtilejší, než schopnost organizátorů uvést je v reálnou praxi. Film okouzluje skvělými a přirozenými výkony neokoukaných herců a také bezprostředním způsobem nasnímání, jako by kamera doslova žila s protagonisty.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika