Na Radiu 1 startuje nový pořad Bruk out

Na Radiu 1 startuje nový pořad Bruk out

23. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Radio 1 přichystalo od nového roku změny v programovém schématu. Po dvaceti letech jsme se rozhodli rozšířit Reggae klub Radia 1 s djem Kayou, neúnavným a nestárnoucím propagátorem reggae a spřátelených žánrů.
Reggae klub patří mezi tři tradiční evropské reggae pořady (v Británii vysílá David Rodigan a v Polsku Wlodzimierz Kleszcz), z nichž pouze Reggae klub je vysílán po celou dobu na jedné rozhlasové stanici. Od 6. ledna 2012 si fanoušci reggae, dubu, dancehallu či ska přijdou na své vždy od 22:00 do půlnoci. Prostor pro reggae a spřízněné žánry bude však rozšířen nejen časově, ale i personálně. V pátek 27. ledna bude možné naladit premiéru nového pořadu „Bruk Out!“, který povede tandem Irie Memba & Fubatan.

Bruk Out! nabídne ucelený pohled na aktuální podobu reggae a dancehallu. Moderátorská dvojice Fubatan a Irie Memba bude přinášet žhavé hudební novinky, profily osobností a labelů, mapování vývoje zásadních riddimů, zajímavé rozhovory, informace o aktuálních akcích a v neposlední řadě také hitparádu, na jejíž podobě se budou moci posluchači sami podílet prostřednictvím internetového hlasování. Bruk Out! bude možné na frekvenci 91,9 FM poprvé naladit v pátek 27. ledna 2012 od 22.00 do půlnoci a následně každých čtrnáct dní ve stejném čase.

Irie Memba se na pražské hudební scéně objevil na přelomu let 1998 a 1999, to znamená v době, kdy se začínal formovat český reggae massive. Byl prvním pražským selektorem, který ve svých setech dával prostor převážně dancehallu. Jeho hudební výběr se velmi rychle stal nedílnou součástí pražských reggae parties a letních festivalů. Přestože v poslední době vystupuje v klubech spíše výjimečně, i nadále zůstává věrným fanouškem a propagátorem současného dancehall reggae a výraznou ikonou domácí reggae scény.

Fubatan
, také známý jako Papa Rejnok, je zakládajícím členem a MC soundsystemu Forward March Posse. Je milovníkem hudby všeobecně, ale reggae je už dlouhou dobu jeho číslem jedna. A je jedno, jestli jde o to nejzamilovanější rocksteady, nejspirituálnější roots, nejbasovější rub-a-dub nebo nejaktuálnější taneční hit. Hudba nemá hranic časových ani geografických, a reggae hudba obzvlášť. A jelikož Fubatan považuje široký rozhled a znalosti za důležitou výbavu každého opravdového fanouška, bere si na odpovědnost propagaci reggae kultury a historie na triko.

Webové stránky pořadu: http://www.radio1.cz/brukout

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika