K.Sandra: Akce by tu mohly vypadat jinak

K.Sandra: Akce by tu mohly vypadat jinak

27. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 3. března se milovníci techna dočkají 2. pokračování party Techno Animals. Kromě headlinera Tokyho zde zahraje také mladá djane K.Sandra, s níž vám přinášíme následující rozhovor.
Ahoj K.Sandro, co tě vedlo/jak ses dostala k tomu stát se djkou? Kdy to bylo/kolik ti bylo roků?
Že chci být djkou jsem se pevně rozhodla ve třinácti tj. v roce 2003, ale až ve čtrnácti jsem mohla začít opravdu hrát a cvičit na gramofony. Djing mě jednoduše uchvátil, milovala jsem tu hudbu a ten pocit, když vidíš dje na stagi, tehdy jsem si řekla, že tam chci stát taky. A navíc to bylo to, co jsem do těch 13ti let hledala - nějaký novodobý hudební směr, kterému se můžu věnovat profesionálně, aniž bych musela zpívat nebo hrát na nějaký nástroj.

Máš/měla jsi nějaký hudební vzor? Máš své oblíbené djs/producenty?
Přímo vzory nemám, vždy najdu na někom něco jiného, takže mě inspiruje vše a všichni s kým přijdu do styku. U producentů (a labelů) se taky nedá se říct, že by byl někdo, jehož veškeré tracky mám ráda, vždy vybírám (dle mě) nejlepší tracky od každého, koho mám uloženého v seznamu oblíbených producentů, tam patří například Gary Beck, Sasha Carassi, Manuel De La Mare, Maetrik, Paul Ritch, Alejandro Trebor.

k sandra

Jakou techniku používáš pro své sety? Proč (výhody/nevýhody)? Jakou jsi používala v minulosti?
Momentálně hraju na CD, věřím jim nejvíc, zatím mě ani jednou nezklamaly, chvilku jsem si pohrávala s myšlenkou začít na Final Scratch s vinyly, ale zatím mě to nepřesvědčilo, mám totiž skoro až fóbii z toho, že uprostřed noci klub najednou ztichne a bude se několik minut hledat "kde ta chyba asi je"…

Co ty a produkce?
Aktivně se jí věnuju, jak to jde, první track bude brzy hotový.

Co vše jsi hrála (jaké hudební styly), než ses dopracovala k tomu, co hraješ teď? Považuješ to, co hraješ za pomyslný vrchol ledovce taneční scény a je to to, co určuje vývoj taneční scény a tudíž zvuky a hudební postupy tracků, které pouštíš, budou v příštích letech mainstreamem a ty zas budeš hudebně dál? Nebo jak to vlastně celé vnímáš?

Hrávala jsem mnoho různých stylů, vlastně i teď, ale ne s takovými rozdíly - kdysi trance a techno, samostatně. Teď si užívám veškerý tech sound, takže minimal-tech, tech-house, minimal techno, techno a zahraji tak, jak se na akci a klub hodí, ale stále se snažím držet v rámci techna nebo k němu během setu dojít. Těžko říct, jestli to co hraji bude mainstreamem a k tomu u nás, mám pocit, že některé směry jdou i mimo naši republiku, lidé tu v podstatě chtějí stále stejné nebo podobné směry, které už dobře znají, nemyslím to hanlivě, ale ani to není úplně dobře, kdyby dnešní promotéři přistupovali k akcím jinak, mohlo to tu s lidmi a akcemi vypadat taky jinak, tam si totiž myslím, že je největší nedostatek. Ale co se týče toho, jak na tom hudebně budu v příštích letech, budu hrát vždy to, co mě v tu chvíli nejvíc oslovuje a to závisí už jen na tom, jak hluboce a široce budu hudbu a hudební styly vnímat.



Poslední dobou hraješ často v zahraničí. Kde? A taky na minimalstation.fm, jak k tomu došlo?

Do zahraničí jezdím už asi 2,5 roku, nejčastěji do Francie, Švýcarska a momentálně i do Německa, odkud je právě i minimalstation.fm, kde tehdy hrála moje kolegyně a dnes i dobrá kamarádka Sophie Watkins (ex Miss Duckin). Na konci roku 2011 jsem minimalstationu zkusila poslat svůj set, k mému příjemnému překvapení ho hned zařadili do vysílání a potom, během vysílání, kdy posluchači interaktivně fungují na jejich FB fan page, mi díky velkému úspěchu nabídli residenci.

Jsi mladá, krásná a od pohledu křehká bytost. Kdo o tebe jako djku pečuje?
Teď už se o to v podstatě starám sama. Mám ale někoho, kdo mě vždy podrží a dobře poradí, když si s něčím nejsem jistá, je skvělé mít takový background.

Klub nebo festival, na kterém sis nejvíc užila svůj set?
Těch bylo moc, nechci říkat jeden nejlepší, ale třeba nedávno v Tousteru, kde budou právě Techno Animals, jak byl parket malý, tak to bylo hned:) atmosféra byla úžasná. Vůbec poslední dobou je to zas jiné, lepší, každá akce má něco báječného z čeho čerpám tu silnou a pronikavou energii.

Kde (na kterém hraní) ses cítila jako největší hvězda?
Vždy když je vidět a slyšet, že lidi přišli za mnou a líbí se jim moje hudba, to je asi nejlepší pocit, není hvězdný, ale nejlepší.

Co děláš pro svou tělesnou schránku, udržuješ ji nějak/sportuješ?
Snažím se jíst zdravě, ale zároveň si neodpírat, chodím na procházky a občas si jdu zaplavat nebo vyrelaxovat se do sauny. V poslední době se vůbec snažím svému tělu víc naslouchat.

Co nejradši děláš ve svém volném čase?
Nejraději jen tak odpočívám s přítelem v peřinách u dobrého filmu, nebo se setkávám a povídám si s přáteli, většinou to pokračuje nějakou party.

Co ty a ekologie? Třídíš odpad? Jezdíš výtahem nebo chodíš pěšky, abys šetřila tu naši planetu? Jíš maso?
Třídím odpad, to ano a poctivě, snažím se neplýtvat papíry, využít je, to samé s věcmi, které chci vyhodit. Zas ale takový ekolog nejsem, takže to je asi vše, co pro to dělám. Masa jím málo, hlavně kvůli tomu, protože mi to tak vyhovuje.

Jak vidíš další vývoj lidstva? (zanikneme dřív, než začneme osídlovat jiné planety/co bude příčinou našeho zániku)
Tak o tom jsem ještě nepřemýšlela, žiju současností, blízkou budoucností a budoucností, kterou lze nějak individuálně ovlivnit, ale vývoj lidstva vůbec nedokážu posoudit, mám z toho jen pocit, že bychom měli zůstat tam, kde jsme se jako živočichové vyvinuli, když se neumíme přizpůsobovat prostředí tak, abychom ho zároveň neničili.

Jak se těšíš na vystoupení v rámci party Techno Animals v Tousteru? Dělala jsi vlastně někdy Tokymu "předskokana"? Ovlivní to výběr tvých tracků nebo už jsi natolik sebejistá, že i před takovou techno ikonou si pojedeš vlastní diktát?
Na Techno Animals se moc těším, kvůli hraní v Německu jsem nemohla přijmout první díl, takže jsem ráda, že můžu být na tom druhém a pro změnu s Tokym, protože s Bossem jsem se zrovna nedávno na akci setkala. Tokymu jsem nikdy předskokana nedělala, ani jsem s ním nehrála na jedné stagi, pojmu to tak půl na půl, budu se snažit, ať to prostě sedne ve všech směrech, jak lidem, klubu, hodině i Tokymu.

www.ksandra.cz

Dodal: Štěpán Ježek, Touster
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO ANIMALS

Sobota 3. 3. 2012
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
TOKY (SK) Nika 77 K.Sandra Adam Cloud Pavel Faktor Milo second stage: Rob Smile LiVe Pete Walk Peter Costa Tchunhas
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika