Ztraceni - Lost 2

Ztraceni - Lost 2

06. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
AXN se podařilo získat práva na vysílání pokračování skvělého seriálu Ztraceni pro oblast střední Evropy. Druhá řada Ztracených potvrdila své kvality na předávání Zlatých glóbů v pondělí 16. ledna, kde získala prestižní sošku v kategorii Nejlepší dramatický seriál.
Dramatický americký seriál Ztraceni (2004) vyprávějící o skupině lidí přeživších pád letadla na opuštěný ostrov slavil nejen velký divácký úspěch, ale velice chválen byl i odbornými kritiky. Získal mj. šest prestižních televizních cen Emmy včetně kategorie Nejlepší dramatický seriál nebo Nejlepší casting. Není divu, že velký ohlas podnítil v tvůrcích chuť pokračovat, a rozhodli se tedy natočit pokračování. To čítá dvanáct nových dílů a na kanálu AXN se začne ve střední Evropě včetně České a Slovenské republiky vysílat od neděle 22. ledna.

Ztraceni - Lost


V první sérii jsme sledovali, jak se pasažéři, každý po svém, postupně vyrovnávali s havárií, jak se naučili na ostrově žít a využívat jej ke svému dobru – ovšem i jaká tajemství houštiny tropické džungle skrývají. Ozývá se z ní kvílení tajemného tvora, obývá ji dokonce i lední medvěd, žije zde jakési podivné seskupení, které si říká „Ti druzí” a dokonce se tu objevila i ztroskotaná a patrně vyšinutá Francouzka. A pak je tu ještě onen kryt…
Nové pokračování nebude o nic méně napínavější. Dozvíme se, že havárii letu č. 815 přežil ještě jeden pasažér – Ana Lucia (ztvárněná Michelle Rodriguez), záhadná žena, se kterou se Jack seznámil v letištním baru v Sydney. Na seznamu herců se objeví také Adewale Akinnuoye-Agbaje v roli ostrovana, jehož tajemství bude v průběhu nových dílů odhalováno. Budeme sledovat další osudy Sawyera, Michaela a Jin od momentu, kdy jim „Ti druzí” zničili raft a unesli Michaelova syna Walta. Dále se bude rozvíjet i příběh Kate a jejího dřívějšího života uprchlíka a samozřejmě i všech ostatních.
Skupinka přátel, příbuzných, nepřátel i cizinců musí navíc ve jménu přežití dál společně čelit drsným podmínkám. Po více než čtyřiceti dnech na ostrově jim ale dochází, že nebezpečí a záhady číhají všude, a že i ti, kterým věřili, se mohou obrátit proti nim. I hrdinové mají svá tajemství…



O HERCÍCH

V seriálu Ztraceni hrají s výjimkou dvou (Smíšek z Pána prstenů Dominic Monaghan a Michelle Rodriguez) spíše dosud nepříliš známí herci vedlejších rolí. Jak ale známo, mnoho herců právě v seriálech začínalo a jsou i takoví, pro něž seriály jsou a byly tím hlavním zdrojem popularity. Možná tomu bude i u jednotlivých Ztracených. Cena Emmy za Nejlepší casting čili obsazení první série dokazuje, že herecký ansámbl byl vybrán více než znamenitě.



MATTHEW FOX (Jack)

MATTHEW FOXMatthew Fox je jako stvořený pro hlavní mužské role – charismatický, nepřehlédnutelný. Začínal ve velmi úspěšném seriálu Party of Five, který v roce 1996 získal Zlatý glóbus. K dalším úspěchům patří role v kritikou ceněném seriálu Haunted nebo v původním televizním filmu Behind the Mask, ve kterém si zahrál s Donaldem Sutherlandem. Narodil se na ranči ve Wyomingu, u koní, a byl vychován vpravdě americky. Díky tomu pak na Columbia University začal hrát americký fotbal a studovat ekonomiku. Navzdory předsevzetí stát se makléřem na Wall Street začal s modelingem, což vedlo k reklamním spotům a herectví už ho nepustilo.


ADEWALE AKINNUOYE-AGBAJE (záhadný ostrovan)

ADEWALE AKINNUOYE-AGBAJEAdewale se narodil v Londýně, ale celé mládí dělil svůj čas mezi Británii a Nigérii. Po promoci na prestižní londýnské Kirg’s College začala jeho herecká kariéra rolí ve filmu Kongo v režii Franka Marshalla. Díky tomu se pak objevil ve filmech Ace Ventura: Volání divočiny a Legionář, ve filmu HBO Smrtící plavba, v televizních seriálech Cracker a New York Undercover a rovněž v miniseriálu ABC nazvaném 20 000 mil pod mořem.
Adewaleho ztvárnění Adebisiho, uvězněného vraha závislého na drogách v televizním seriálu Oz mu přineslo uznání kritiků i diváků, stejně tak dvě nominace na ocenění NAACP za vynikající výkony v hlavní roli a ve vedlejší seriálové roli. Díky své touze objevovat nové Adewale skončil v Oz a věnoval se filmové práci. Následně dostal role ve filmovém trháku Mumie se vrací s Brendanem Fraserem a po boku Matta Damona si zahrál v Agentu bez minulosti.
Právě dokončil natáčení snímku Get Rich or Die Tryin‘, kde hraje po boku Curtise „50 Cent“ Jacksona. Film v režii oscarového adepta Jima Sheridana (Moje levá noha, Ve jménu otce) bude uveden tuto zimu. Dokončil také práci na filmu Mistress of Spices, romantické komedii, kde si zahrál s Aishwaryou Rai. O scénář a režii tohoto filmu se postarali Gurinder Chada a Paul Mayeda Berges, spoluautoři snímku Blafuj jako Beckham.


NAVEEN ANDREWS (Sayid)

NAVEEN ANDREWSRodák z Londýna vystudoval londýnskou konzervatoř Guildhall School of Music and Drama. Studia zúročil, když dostal roli ve filmu Hanifa Kureshiho London Kills Me. V roce 1993 byl Andrews za svůj výkon ve snímku Wild West nominován na cenu Evening Standard Drama Awards coby Nejslibnější nováček.
K zásadnímu zlomu v jeho kariéře došlo, když byl obsazen po boku Ralpha Fiennese, Kristin Scott Thomas a Juliette Binoche v oscarovém Anglickém pacientovi. Poté se objevil ve filmech jako Kámasútra, Velký Joe nebo Moje velká indická svatba. Jeho výkonu v televizním The Chippendales Murder se dostalo velkého ohlasu, rovněž tak účinkování v programu BBC The Buddha of Suburbia, za který získal na festivalu v San Remu ocenění za nejlepší herecký výkon. Bydlí v Los Angeles se svou přítelkyní Barbarou Hershey. Má syna Jaisala.


MICHELLE RODRIGUEZ (Ana-Lucia Cortez)

MICHELLE RODRIGUEZMichelle Rodriguez, jednu z nejslavnějších tváří seriálu, si jistě pamatujete z akčních snímků Rychle a zběsile, Resident Evil nebo S.W.A.T. – jednotka rychlého nasazení. Díky své vypracované postavě často ztvárňuje fyzicky zdatné ženy a do rolí v romantických komediích má zřejmě hodně daleko.
Nedávno dokončila práci na snímku The Breed v produkci Wese Cravena, a její hlas bude slyšet v animovaném snímku Sian Ka’an vedle Salmy Hayek a Alfreda Moliny.


DOMINIC MONAGHAN (Charlie)

DOMINIC MONAGHANDominik se nejvíce proslavil jako hobit Smíšek v trilogii Pán prstenů. Tento podzim propůjčí svůj hlas jako vypravěč ve filmu Pán fanoušků: Společníci prstenu série Sony Screen Gems. Jde o dokument mapující vliv Tolkienových literárních děl na jejich čtenáře.
Objeví se také v temném psychologickém dramatu Shooting Livien s Jasonem Behrem (Roswell), Sarah Wynter (24) a Joshuou Leonardem (Záhada Blair Witch).
Monaghan se narodil v Berlíně a vyrostl v Manchesteru v Anglii. Je aktivistou v oblasti ochrany životního prostředí, má rád přírodu, divoká zvířata a fotbal, jeho oblíbenci jsou Manchester United. Jako vášnivý surfař měl štěstí, že se trilogie natáčela na Novém Zélandu, a seriál zase na Hawaii. V současné době žije v Los Angeles.


EMILIE de RAVIN (Claire)

EMILIE de RAVINEmilie si poprvé získala pozornost mezinárodního publika svým výkonem v populárním televizním seriálu Beastmaster: The Legend Continues. Měsíc poté, co se z rodného South Melbourne v Austrálii přistěhovala do Los Angeles, začaly přicházet zajímavé role: Tess Hardingová v seriálu Roswell, televizní remake slavného Kingova hororu Carrie nebo partnerka Joa Pantoliana v seriálu The Handler. Brzy se objeví v hlavní roli celovečerního filmu Bretta Ratnera Santa’s Slay nebo ve filmu Brick po boku Josepha Gordon-Levitta. Za jejím dnešním úspěchem stojí roky hereckých zkušeností a intenzivní práce. Od svých devíti let studovala balet, v patnácti byla přijata na prestižní Australian Ballet School. Účinkovala v produkcích Australian Ballet Company či v Danceworld 301.


JORGE GARCIA (Hurley)

JORGE GARCIAV sedmé třídě hrál zlosyna ve školním muzikálu na motivy komiksu Drabble. Jeho píseň obecenstvo úplně položila. Tehdy si uvědomil, že by na herectví mohlo něco být. Po studiích vstoupil do Beverly Hills Playhouse, kde je dodnes.
K jeho televizním úspěchům patří stálé obsazení v seriálu Becker, hostování v Curb Your Enthusiasm či Spin City a role v televizním filmu Columbo: Columbo Likes the Nightlife. Garciu bylo možné spatřit i na plátně, ve filmech The Good Humor Man nebo Little Athens.


MAGGIE GRACE(Shannon)

MAGGIE GRACEPřestože s herectvím začala teprve před pěti lety, má již na svém kontě řadu úspěchů. Maggie Grace, rodačka z Columbusu v Ohiu, se před třemi lety poprvé objevila v televizi jako Martha Moxley ve filmu Murder in Greenwich. Následoval televizní film 12 Mile Road s Tomem Selleckem. Kromě stálého angažmá v seriálu Oliver Beene hostovala v Právu a pořádek, Cold Case, Lyon’s Den a CSI: Miami. Letos ji uvidíme v kinech v hororu Mlha.


JOSH HOLLOWAY (Sawyer)

JOSH HOLLOWAYJosh Holloway vzal Hollywood útokem díky svému svéráznému stylu a jižanskému šarmu. Nedávno podepsal smlouvu na hlavní roli v novém thrilleru Gold Circle Film nazvaném Whisper. V nadpřirozeném příběhu z Anglie si zahraje zločince, který unese malého chlapce.
Svou kariéru začal jako světelný technik na módních přehlídkách a při focení pro časopisy. Záhy se v něm ozvalo herectví. Vrátil se do Los Angeles a začal se objevovat v seriálech CSI či Navy NCSI. Pozornost a chválu získal svým výkonem v hlavní roli filmu Sabretooth na kanálu Sci-Fi Channel. Neustále se zlepšoval, objevil se v celovečerním filmu Doctor Benny a úspěch slavil i v nezávislých snímcích jako Mi Amigo, Moving August nebo Cold Heart s Nastassjou Kinski. Holloway má vrozenou závislost na adrenalinu, takže holduje extrémním sportům jako skydiving, snowboarding či motocross. Občas zmírní, a potom plachtí po moři nebo hraje na kytaru. V současné době bydlí na Hawaii se svou ženou Yessicou.


MALCOM DAVID KELLEY(Walt)

MALCOM DAVID KELLEYAč mladý, showbyznys pro něj není nic nového – pohybuje se v něm od svých pěti let. K jeho filmovým úspěchům patří role v dramatu natočeném podle skutečného Příběhu Antwona Fischera, jenž se stal režijním debutem Denzela Washingtona, či You Got Served. Zahrál si také v řadě reklam (např. Cap’n Crunch, Kool Aid, Disney či obchodní dům Kohl), účinkoval ve videoklipu Snoop Doga a namluvil Nickelodeonův kreslený snímek Fatherhood.
První rok svého života strávil v náhradní rodinné péči, pak ho adoptovali manželé Kelleyovi. Jeho sestra Sydney byla adoptována o dva měsíce později. Rád hraje fotbal a, ač není nejvyšší, také basketbal. Sleduje své basketbalové oblíbence – Lakers – a zajímá se o politiku. Už na základní škole byl aktivní coby třídní pokladník. Díky tomu získal roli studentského vyslance v People to People Student Ambassadors a minulý červenec jel do Anglie jako reprezentant Spojených států.


DANIEL DAE KIM (Jin)

DANIEL DAE KIM Daniel Dae Kim je všestranný herec, který volně přechází z jeviště na obrazovku a zpět. Mezi jeho úspěchy patří role agenta Toma Bakera v seriálu 24, sociálního pracovníka Kena Sunga v ER a advokáta Gavina Parka v seriálu Angel. Hostuje také v řadě dalších oblíbených pořadů, např. v CSI a Seinfeld.
V poslední době byl k vidění ve filmu Jeskyně coby Alex Kim, člen týmu potápěčů pověřených průzkumem záhadné sítě podvodních jeskyní, Spider-Man 2, Hulk nebo Cash.


YUNJIN KIM (Sun)

YUNJIN KIMVynikající herečka původem z Koreji vyrůstala sice v New Yorku, ovšem známou se nejprve stala ve své původní domovině a vůbec celé Asii snímkem Swiri. Teď pronikla do americké televize v seriálu Ztraceni.
Jako dítě byla Yunjin plachá, ale v sedmé třídě se rozhodla stud překonat a zapsala se do dramatického kroužku. Záhy byla obsazena do muzikálu a divadlo se stalo její láskou. Mezi její úspěchy v korejském filmu patří role v Ardor, Yesterday, Iron Pam, Ginko Bed 2, Journal of June a v japonském filmu Rush, v televizních dramatech With Love či Wedding Dress a v miniseriálech Hunch a Beautiful Vacation.
Přestože se svým seriálovým manželem Danielem Dae Kimem sdílí stejné příjmení, nejsou nijak rodinně spřízněni.


EVANGELINE LILLY (Kate)

EVANGELINE LILLYDíky svému neodolatelnému, hravému šarmu a přirozenému talentu je Evangeline označována za jednu z nejslibnějších mladých hereček v Hollywoodu. Před čtyřmi lety ji objevil agent společnosti Ford na ulici v Kelowna, BC, ale podpis smlouvy odkládala, protože jejím snem bylo pracovat v oblasti mezinárodních vztahů. O šest měsíců později se odstěhovala do Vancouveru, aby studovala na University of British Columbia. Rozhodla se podepsat smlouvu s Fordem, a tím splatit školné. Po účinkování v několika reklamách herectví opustila a věnovala se studiu. O několik let později ji přítelkyně přemluvila, aby znovu zkusila štěstí u filmu, ale po dvou němých rolích „těla“ v Kingově Kingdom Hospital a Long Weekend se jí herecká kariéra nezdála příliš lákavá. Herecké štěstí se obrátilo, když získala roli nepředvídatelné Kate v seriálu Ztraceni. Jen doufá, že už nikdy nebude muset hrát tělo.
Na univerzitě Lilly založila a řídila výbor pro světový rozvoj a lidská práva. Strávila tři týdny s misionáři v chýši v džungli na Filipínách a jako dobrovolnice se zapojila do projektu práce s dětmi mladšími čtrnácti let.


TERRY O’QUINN (Locke)

TERRY O’QUINNTerryho seznam televizních a filmových rolí je velmi pestrý. Proslavil se rolí napohled jemného maniaka v napínavém snímku Josepha Rubena The Stepfather. I když pak získal hlavní role ve filmech jako Prisoners of the Sun či The Forgotten One, jeho silnou stránkou byly i nadále role vedlejší, např. Howard Hughes v The Rocketeer.
Jeho filmografie zahrnuje snímky jako Místa v srdci, Mladé pušky, Hořící Mississippi, Vnitřní záležitost, Ledové ostří, Tombstone, Prvotní strach, Akta X - Film nebo Jádro.


HARROLD PERRINEAU (Michael)

HARROLD PERRINEAUVynikající herec, který zazářil na plátně i na obrazovce. Zcela zaslouženě získal pověst herce schopného ztvárnit jakoukoliv roli.
V kinech se objevil ve snímcích Matrix Reloaded a Matrix Revolutions, dále ve filmu The Best Man s Taye Diggsem a Niou Long. Za tuto roli byl nominován Image Award v kategorii vynikající ztvárnění vedlejší role. Za vedlejší roli získal rovněž nominaci na Independent Spirit Award za ztvárnění Rashida Colea v kritikou velmi kladně přijatém snímku Wayna Wanga Smoke.
K dalším filmovým úspěchům patří Chilli, sex a samba s Penélope Cruz, Romeo a Julie Baze Luhrmanna, Lulu na mostě a Na ostří nože Lee Tamahoriho s Anthony Hopkinsem a Alecem Baldwinem.


Lost




OBSAH JEDNOTLIVÝCH DÍLŮ 2. SÉRIE


Díl 1. – Muž vědy, muž víry (Man of Science, Man of Faith)

Scénář: Damon Lindelof
Režie: Jack Bender

Jeden z trosečníků je vybrán, aby se spustil do záhadného krytu. Shannon se vydává do džungle hledat zatoulaného Waltova psa, kterého měla na starost. Narazí při tom na strašlivě povědomou tvář: Walta samotného. Byl to opravdu on, nebo to byl jen výplod její fantazie?


Díl 2. – Vydáni na pospas x Bez cíle (Drift)

Scénář: Steven Maeda & Leonard Dick
Režie: Stephen Williams

Michael, Sawyer a Jin musejí po zničení raftu bojovat o život na širém moři a v zuřícím oceánu se objevuje nový dravec. Na pevnině se zatím ztratil jeden z trosečníků a Locke se proto spouští do záhadného krytu.


Díl 3. – Orientace (Orientation)

Scénář: Javier Grillo-Marxuach & Craig Wright
Režie: Jack Bender

Jack, Locke a Kate se dozvídají o tajemství krytu. Mezitím jsou Sawyer, Michael a Jin napadeni a uneseni a nyní uvažují, jsou-li jejich únosci dalšími oběťmi havárie, nebo všemi obávaní „Ti druzí“.


Díl 4. - Huga nikdo nemá rád x Všichni nesnáší Huga (Everybody Hates Hugo)

Scénář: Edward Kitsis & Adam Horowitz
Režie: Alan Taylor

Dřívější rány osudu Hurleyho nutí zápolit s úkolem, který dostal, když se spustil do krytu. Posádka raftu odhalí totožnost svých únosců a Claire dospěje k šokujícímu odhalení týkajícího se osudu raftařů.


Díl 5. - … a nalezeni (… and Found)

Scénář: Carlton Cuse & Damon Lindelof
Režie: Stephen Williams

Michael se na vlastní pěst vydává do džungle hledat Walta. Zjistí však, že není sám. Sawyer a Jin jsou nuceni přivést únosce do tábora a Sun zpanikaří, když zjistí, že se jí ztratil snubní prsten.



Díl 6. – Opuštěni (Abandoned)

Scénář: Elizabeth Sarnoff
Režie: Adam Davidson

Sawyerovo zranění se stává životu nebezpečným. Shannon opět straší vidiny o Waltovi a Charlie začne žárlit na Lockeho zájem o Claire.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika