Tape Five přivezou electro swing s bossanovou

Tape Five přivezou electro swing s bossanovou

27. 02. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V roce 2006 vydalo volné sdružení muzikantů kolem Martina Strathausera své první album. Od té doby se s jejich produkcí mohou posluchači seznámit na více než sedmi stovkách hudebních kompilací či dalších třech albech, které do letošního ledna spatřily světlo světa.
Jejich desky se prodávají v Evropě, USA i Asii a právě s posledním albem „Swing Patrol“ přijždí Tape Five jako sextet v úterý 29. dubna do Lucerna Music Baru, aby se vůbec poprvé ve své historii představili českému publiku.
 

Tape Five kombinuje množství stylů a hudebních vlivů s důrazem na elegantní kompozice, v jejich tvorbě převládá swing a elektroswing, ale najdete zde i bossanovu, latino a nu-jazz či živelné retro interpretace. Přesvědčit o tom se mohou posluchači nejen na řadových albech, ale i kompilacích – mimo jiné Cafe del Mar, Jazzy Lounge, Swing a la Mode či Electro Swing Revolution, stejně tak jako na remixech jejich singlů z loňského roku.

Tape Five

Nápad na vytvoření volného sdružení muzikantů „Tape Five“ se zrodil v hlavě Martina Strathausena na sklonku minulého století, když už začínal mít dost práce pro reklamní agentury a nadnárodní společnosti. Na svém triku měl v té době již tisíce jinglů a zvukových stop, byl držitelem zlaté desky a byl bezesporu úspěšný v tom, co dělal. Shodou okolností se mu v roce 1999 přimotal do cesty anglický zpěvák Henrik Wager, který pracovně pobýval v německém Kolíně. Slovo dalo slovo, Henrik k hudebnímu základu Martina Strathauseera napsal text, trvalo však další čtyři roky, než dílo spatřilo světlo světa. Zpětně lze konstatovat, že to byl základní stavební kámen pro jejich další společnou tvorbu.
 

Formace Tape Five se do současné podoby rodila pomalu a dá se říct, že je stále živá. Na koncertní turné vyráží jako oktet, občas vystupují v orchestrální podobě, počet muzikantů přizpůsobují požadavkům promotérů, umí vystupovat i jako 4 – 9 ti členné formace.

Vstupenky na Conference s Tape Five v Lucerna Music Baru v Praze prodává Tickepro, Ticketportal a Eventim, k dostání jsou i na pokladně Lucerna Music Baru. Cena vstupenek v první vlně (do 15.3) činí 450,- Kč + poplatek, od 16.3 jsou pak vstupenky k dostání za 550,- Kč a poplatek. Na pokladně LMB jsou vstupenky v prodeji bezu poplatku.

Více na:
www.cnfrnc.cz
www.facebook.com/cnfrnc
www.tapefive.com

Dodal: Marek Teyssler, barometr.net
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE: TAPE FIVE

Úterý 29. 4. 2014
Vstup: 450 - 550 Kč
Vystupují:
Tape Five (DE / INT) - electro swing, bossanova
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika