Ame představí svůj osobitý deep house poprvé v Praze

Ame představí svůj osobitý deep house poprvé v Praze

11. 04. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Producentské a Djské duo vystupující pod aliasem Âme je dnes už synonymem pro prvotřídní berlínský deep house s minimalistickými prvky. 
Do povědomí se dostali především díky EP Rej, které obletělo celý svět a založením labelu Innervisions společně s Dixon. Poprvé se u nás představí 20. května jedna polovina této dvojice - Frank Wiedemann, který se specializuje na live sety.

Âme live (Innervisions/GER)

Kristian a Frank se pravidelně potkávali na parties a také v obchodě s deskami, který Kristian vlastnil. Po propařených nocích, naposlouchaných deskách a společném hraní jim v hlavě uvízlo několik nápadů na tracky. Tak začala jejich práce ve studiu a také produkování vlivných deep house LPs pro Sonar Kollektiv. 
 

Působí jako naškrobení nerdi - košile ke krku, svetry, účes na patku, brýle a člověk by řekl, že víkendy tráví s čajem a čtením novin. Opak je ale pravdou! Německé Djské a producentské duo Âme celoročně projíždí festivaly a kluby nebo sedí ve studiu nad novými remixy a tracky. Přes více než deset let jejich kariéry si vyšlapali svou vlastní cestu na výsluní deep housu a to i díky tanečním hymnám jako “Rej” nebo “Where We At”, na které spolupracovali s Henrik Schwarz a Dixon, se kterým jejich partnerství v roce 2005 přerostlo v založení labelu Innervisions. Ten je je známý pro svou důslednou kontrolu kvality a vydáváním pouze 5-6 titulů ročně. 

Každý je hudebně individuální, každý hledá trochu něco jiného, popichují se, ale nakonec se v mnohém shodnou a ve studiu bez sebe nedají ránu. “Myslím, že jsme spíš jako velmi starý manželský pár, ve kterém se protiklady přitahují, ale s respektem pro harmonií.” vysvětlil Kristian v rozhovoru pro Attack Magazine.  

Kristian sám sebe považuje za vášnivého Dj, který si užívá dj sety a Frank má spíše zápal pro live sety kvůli své minulosti muzikanta. Před několika lety udělali společné rozhodnutí a rozdělili pole působnosti tam, kde je každý nejsilnější. Jedna polovina Âme, Frank Wiedemann, míří 20. května do Prahy se svým live setem. Jestli máš rád osobitý a promyšlený deep house, tohle je zážitek, který by sis neměl nechat ujít. 

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ÂME

Pátek 20. 5. 2016
Vstup: od 270 Kč
Vystupují:
Âme live (Innervisions/GER)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika