Kelly Lee Owens přiveze do NoDu v rámci série WOWs snový elektronický set

Kelly Lee Owens přiveze do NoDu v rámci série WOWs snový elektronický set

24. 07. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po úspěšném koncertu newyorských Oshun se vrací koncept WOWS neboli Wonderwomen Save You do prostoru NoD. Jednu z nocí uzme osmadvacetiletá britská hudebnice Kelly Lee Owens, jež zde představí i své eponymní debutové album, které boří hranice mezi minimalistickým technem, snovým popem či mechanickou pulzací krautrocku a bylo okamžitě dle Pitchfork uvedeno jako třetí nejlepší elektronické album roku 2017.
I přes zatím krátké trvání kariéry vám ani její hlas nemusí být neznámý. Už v roce 2013 zazněl na velkolepém albu Daniela Averyho ‘Drone Logic’, kde propůjčila svůj neoddiskutovatelný talent mimo jiné i titulnímu tracku. Své producentské kvality prokázala i v oficiálním remixu pro St. Vicent a to není vše. 
 

Předprodej začíná 26. července přes GoOut.

Její tvorbu provází touha po otevírání nových možností elektronické hudby, která vytváří estetiku velmi okouzlující, zároveň i příjemně povědomou. Než se Kelly pustila do vlastní produkce, pracovala jako mnoho jiných v obchodě s hudbou. Osud tomu chtěl, aby jedním z jejích kolegů byl právě dříve zmíněný Daniel Avery, který se na jejím albu objeví vedle Jenny Hval jako jeden z hostů. Výsledkem je kolekce skladeb, která vyzařuje překvapivou úroveň intimity i v těch nejpompéznějších tracích jako ‘Arthur’, kde mísí zpěvné vokály a šustivé rytmy neustále nabírající na dynamice. Její tvorba snoubí mnoho ponurých a hlubokých nálad na pomezí smutku, úzkosti, ale i extáze. Připravte se tedy na cestu do hlubin temné avšak citlivé dívčí duše. Exkurze proběhne 6. listopadu v prostoru NoD.

Dodal: Hanka Makovcova, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KELLY LEE OWENS

Úterý 6. 11. 2018
Vystupují:
Kelly Lee Owens (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika