Paul Kalkbrenner zahraje ve Žlutých lázních

Paul Kalkbrenner zahraje ve Žlutých lázních

28. 03. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Prague, Berlin Calling! 22. srpna zaplaví pražské Žluté lázně euforická atmosféra pravého berlínského techna od toho nejpovolanějšího - německé legendy Paula Kalkbrennera. Vystoupení kultovního DJ, v jehož tvorbě se prolíná minulost, současnost i budoucnost taneční scény, má sílu bortit zdi, což ukázal již při svém koncertu na hlavní scéně festivalu Colours of Ostrava 2018.    
Paul Kalkbrenner patří k největším hvězdám současné taneční techno scény. Prodal více než milión desek, na Spotify a YouTube dosahují jeho tracky stamiliónových přehrání a headlinuje největší světové festivaly. Německý DJ zahraje v Praze v rámci turné ke své osmé desce Parts Of Life, která vyšla deset let po průlomovém a platinovém albu Berlin Calling. Klubová kina tehdy uchvátil "berlínský Trainspotting" - snímek Berlin Calling, příběh o dokonalém souznění i tvrdém střetu undergroundové elektroniky se světem tvrdých drog.
 

Paul Kalkbrenner nevytvořil pouze intenzivní soundtrack k indie filmu, spíš se mu podařilo zhudebnit specifickou atmosféru, dost možná charakter celé tepající metropole. Šlo o velký razantní krok směrem na výsluní elektronické hudby a zároveň o definitivní stvrzení vlivu jeho vlastní tvorby v Evropě.   

Jeho dlouhé zrychlující ataky pochopitelně vzývají gradaci a přirozeně vtahují do jádra dění. Pracuje s širokou škálou energií, které se vzájemně prolínají a vytváří mimořádně chytlavý taneční celek. Jeho živá vystoupení vždy působí jako kompaktní, velmi pečlivě budovaná party, v níž záměrně reflektuje všechny odbočky, smyky a experimenty ve své dosavadní tvorbě - od spontánních DJ setů v legendárních berlínských klubech přes hrubé nekompromisní techno až po současné cílené, ovšem stále chytré a zábavné návštěvy tanečního mainstreamu.           
                     
Vstupenky budou v prodeji od 29. března, 10.00, v sítích GoOut a Ticketportal - první vlna za 750 Kč, druhá vlna za 850 Kč a na místě za 950 Kč.

Koncert uvádí Colours Selection. Více informací na www.colours.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PAUL KALKBRENNER

Čtvrtek 22. 8. 2019
Vystupují:
Paul Kalkbrenner (Německo)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika