FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hudební festival Hrady CZ dobývá hrad Bouzov

Hudební festival Hrady CZ dobývá hrad Bouzov
20. 08. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Patnáctý ročník festivalu Hrady CZ se po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří a Hradci nad Moravicí představí v pátek a sobotu 23. a 24. srpna jako Moravské hrady.CZ na Bouzově. Svou letošní pouť festival ukončí 30. a 31. srpna na českém Bezdězu. Páteční program na Bouzově nabídne koncerty Arakainu a Lucie Bílé, Rybiček 48, Anny K., Michala Hrůzy či The Agony.
V sobotu se mohou fanoušci na Bouzově těšit na kapelu Kryštof, která se na Hrady CZ vrací po šesti letech, Mirai, No Name, Jelen, Harlej, Marpo & Troublegang, Visací zámek, Wohnout, PSH a další interprety a skupiny. Festival u příležitosti půlkulatého jubilea apeluje na respekt k památkám i životnímu prostředí, v areálech se třídí odpad a kelímky na pivo budou vratné. V ceně lístku na festival je vždy vstup na konkrétní hrad zdarma.

Hrady CZ

V pátek se areál festivalu umístěný na louce v bouzovském podhradí otevře v půl čtvrté odpoledne, připravena budou dvě pódia. Od půl páté se představí kapela Frozen Poppyhead, výherce facebookové talentové soutěže Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ. Do té se přihlásilo celkem šedesát kapel a hudebníků a do finále postoupily tři nejúspěšnější v každém regionu, z nichž vzešel vždy jediný vítěz, který vždy hraje na konkrétní zastávce festivalu v rámci oficiálního pátečního programu. Dále se návštěvníci mohou těšit na koncert kapel Sto zvířat či Mydy Rabycad. V devět hodin večer se na pódiu uskuteční tradiční páteční vyhlášení nejlepších karnevalových masek. Nejlepší masky mohou získat například volné vstupenky na další ročník festivalu Hrady CZ a spoustu dalších cen. V sobotu se areál otevře v deset hodin dopoledne a areál dále rozezní Trautenberk, Dymytry nebo Kamil Střihavka & The Leaders!. Sobotní program dále nabídne koncerty zpěvačky Elis Mraz nebo Štěpána Urbana. Festival Hrady CZ letos opět spolupracuje s Národním památkovým ústavem a nabídne tak svým návštěvníkům v sobotu vstup zdarma na prohlídkové okruhy hradu Bouzov.

Skupina Kryštof se na Hrady CZ vrací po šesti letech a návštěvníkům v sobotu večer přiveze show hodnou světových headlinerů s projekcemi přes celou scénu, strhujícími světelnými efekty a spoustou speciálních efektů známých z legendárního strahovského dvojkoncertu. Divákům se tak možná poštěstí vidět i kolo, na kterém Richard Krajčo projíždí nad hlavami fanoušků. V playlistu dle Krajča dojde na novější aktuální žádané hity, ale i staré klasiky. „Podle reakcí mají fans rádi většinu z playlistu stejně. Pomalé ty a já, Cestu nebo Atentát všichni zpívají tak na jeden hlas, naopak při Inzerátu, Srdcebeatu či Cosmoshopu se zase rozjíždí pařba doplněná o mexické vlny,“ říká Richard Krajčo. Festival Hrady CZ si letos užívá i kapela No Name. Návštěvníci festivalu Hrady CZ si budou moci s kapelou zazpívat největší hity, jako je třeba Prvá, Čím to je nebo Ty a tvoja sestra. Co o festivalu Hrady CZ říká zpěvák Igor Timko? „Hrady CZ jsou originálním projektem, který spojuje hudbu s historií, což je skvělá kombinace. Nebýt tohoto festivalu, nikdy tolik hradů nepoznáme." A co se jim na atmosféře putovního festivalu líbí nejvíce? "To je jasné. Když je takové skvělé počasí a senzační atmosféra, každá žena tu má o dva díly oblečení méně, takže je to paráda," dodává zpěvák.
Organizátoři festivalu Hrady CZ jsou odpovědní nejen k zachování historických památek a kulturního dědictví, ale také k životnímu prostředí. Proto letos nově v areálech zavádějí pasivní třídění odpadů a zálohované vratné kelímky na pivo. "Nezdá se to, ale v rámci festivalu se každý týden vyprodukuje okolo sto čtyřiceti metrů krychlových odpadu, přičemž největší část tvoří právě kelímky na pivo," říká spoluorganizátor festivalu Michal Šesták. "Pokud se vše podaří zvládnout, přidáme příští rok vratné kelímky i na další nápoje," dodává organizátor Viktor Souček. Ve festivalovém areálu tak návštěvníci nově najdou zhruba dvacet míst s barevnými a textově označenými nádobami na tříděný odpad.  Festival Hrady CZ myslí také na rodinnou pohodu, stejně jako mediální partner festivalu televize Prima. Ta si pro návštěvníky připravila kavárnu, fotokoutek a velkou dětskou a herní zónu ve stylu svého nového sloganu „Spojuje nás víc, než si myslíme“.

Kreativní návštěvníci se mohou zapojit do hradní fotosoutěže se slosováním o hodnotné ceny. Organizátoři stále udržují vysoký komfort ubytování ve stylu "na festival jako do hotelu". Návštěvníci mohou za úplatu opět využít takzvaný Wüstenrot VIP kemp PLUS v ceně s postaveným stanem, dvěma karimatkami a dvěma spacáky připravenými na okamžité přespání. Samozřejmostí jsou dnes již Wüstenrot VIP kempy se sprchami a splachovacími toaletami, obchod s potravinami či úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma. Chybět nebudou wi-fi zóny a bankomat v areálu festivalu, k lepší orientaci návštěvníků přispěje opět festivalová aplikace. Pro návštěvníky festivalu je připravena kyvadlová autobusová doprava od železniční stanice Moravičany na Bouzov a zpět. Přesné časy pátečních, sobotních a nedělních odjezdů autobusů lze nalézt na www.moravskehrady.cz/prakticke/doprava/

Dodal: Klára Mixová, 4press

ČESKÉ HRADY (BOUZOV)

Pátek 23. 8. 2019 až Sobota 24. 8. 2019
Vystupují:
Anna K., Aneta Langerová, Arakain & Lucie Bílá, Dymytry, Harlej, Jelen, Kamil Střihavka & The Leaders!, Kryštof, Marpo & Troublegang, Michal Ambrož & Hudba Praha, Michal Hrůza, Mirai, Mydy Rabycad, No Name, Poletíme?, PSH, Rybičky 48, Sto zvířat, The Agony, Trautenberk, Visací zámek, Wohnout, Elis Mraz, Eliška Buociková
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |