Džejár: Christmaska už potřebovala změnu!

Džejár: Christmaska už potřebovala změnu!

18. 12. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (2)
Jedním z nějvětších vánočních mejdanů v republice, a jistě největší ve východních Čechách, bude Džejárova Christmas party 2006. Toho jsme se proto zvídavými otázkami zeptali jak na změnu místa konání, tak na samotnou organizaci, z čehož vznikl zajímavý materiál pro rozhovor.
Čau Petře, pojdme se opět trochu pobavit o letošní Christmas party. Zprva by mě zajímalo, jak dlouho do předu se vlastně takový vánoční mejdan musí plánovat? 
Tento jsem řešil tři měsíce před akcí. Ale hrubou představu dávám už půl roku před.
 
 Za nejdůležitější otázku tohoto rozhovoru považuju změnu místa, takže pojdme na ni. Co vše může být důvodem, aby se tradiční prostor po těch letech změnil? 
Je to součet několika logických důvodů. V současnou chvíli nekomfortní a nevariabilní prostor, zchátralá elektrika, kterou každý rok řeším se zvukaři a osvětlovači. Nikdo neví, v jakém stavu je statika objektu. Náročnost zabezpečit KC  securitkou a pořadateli čítá na několik desítek lidí. Hlavní odbavení probíhá v mrazech venku, řeším stále stížnosti na hluk, hodinu sedím v kanclu s kriminálkou a musím je ustát… Tolik interně. Hlavně jsem cítil, že by to chtělo změnu. KC Lorec jsem bral jako odrazový můstek, již poslední 3 roky čekám na dostavbu zimního stadionu v KH a pak to bude tam. Už jsme vše rozjednali i na městě a projekt se jim líbí, jen se donekonečna čeká zhruba na 120mil, které si dostavba vyžádá.

Jako hlavní impuls však považuji internetovou anketu mezi lidmi, které se účastnilo přes 900 lidí, což je velký počet. 60% z nich si dalo Lko a možnost druhého flooru.  Já to vítám… Je mi jasné, že někoho tím zklamu, ale to je život a změna pro tento rok. Kdo ví, kde to bude příště…
 
dzejar
Na svých stránkách píšeš o vánoční atmošce, co si pod tím můžu představit?
Vánoční atmoška je pro Christmasku typická. Když jsem ji v roce 2000 dělal poprvé, nebyla žádná jiná party v ten den. Jen asi dva kluby v Praze. Byla to samozřejmě obrovská výhoda. Zavzpomínám-li na rok 2000, tak už v 16.00 bylo před KC cca 400 lidí. Bylo to neuvěřitelné. Lidi řvali a skandovali hesla – Džejáre ty čůráku, pusť už nás dovnitř apod. vychytávky :-)))
 
No teď vážně. Přesně jsem věděl, jakou atmošku to bude mít. Lidi jsou o vánocích mírumilovní, nikam se nehoní, nestresují a jsou celkově v pohodě. Hlavně jsou fakt natěšený na mejdan. Každej má vatu, nový věci, přecpanej pupek a čistou krev…
Těžko ti to popisovat, pokud jsi nebyl, pokud ano, tak zhruba víš. Má to své kouzlo. Letos to navíc podpoříme vánoční výzdobou, dekoracemi, nějakým stromečkem apod… Myslím si, že Christmaska a Svojšice si můžou dovolit přirovnání „legendární“ samozřejmě s ohledem na české poměry.
 
dzejar
Chystá se i změna druhé stage, kde pojede jungle. I tady se musím zeptat, co si mám představit pod pojmem „naruby“?
Bude to přesně podle vzoru Hip Hop akcí, které naše agentura v Lku pořádá. Přísálí se pomocí technického plotu přehradí, vzniká tak úplně jiný pohled na lko a zcela nový prostor. Konečně je tam plnohodnotná druhá stage se svým kotlem pro paření apod. Navíc je směrovaná ke kavárně a přilehým sedačkám, což poskytuje spoustu dalších výhod pro „vykydávající“ lidi. Osvědčilo se to na dvou hopových akcích.
Celý prostor kavárny, přísálí a foajé je nasvícen barevně, což v kombinaci s tímto novým prostorem vypadá zajímavě. Samozřejmě že to není rekonstrukce Lka, ale je to pěkná změna.
 
Jako headlinera jste vybrali britské duo Space DJz, kteří se dle mého názoru v České republice objevují víc než často. Čím myslíš, že to je?
No spíše byli, teď už to není tak časté. Já bych tam popravdě raději videl livko Damona Wilda apod,ale to lidi nebere. A dělat si mejdánek v dnešní době vyloženě pro své potěšení si dovolit nemůžu. Takže toto je pro mě odůvodnitelný kompromis. Jedno je hlavní a sice, že Space Djz plní zatím úlohu, kterou měli. Party people se na mejdan a na ně dost těší. Bude to show pro lidi a ty už nechtěj řešit těžkej industriál, chtějí se bavit a to Space Djz uměj. Navíc mi přislíbili, že budou hrát tvrději než obvykle… Uvidíme, sám jsem zvědavej.
  
Snad by i někoho mohlo zajímat, proč vlastně nemůže na žádném tvém techno mejdanu chybět Slovák Toky?
Zřejmě se máme rádi a jeho hraní je navíc excelentní! Těch mejdanů co jsem s ním zažil si mnozí z Vás ani ve snu nedokáží představit. Je vynikající Dj a dobrý producent, bavič, kalič, svůdník apod… Toky je kapitola na 3 hodinový rozhovor a ještě by nám to nestačilo. 
 
Na Christmasce budete natáčet profi video. Jakou cestou ho budou moct partypeople získat? 
První záběry a sestřihy budou k dispozici podle mě tak za měsíc – dva možná i tři na webu dcpromo. Profi DVD bude součástí vstupenky na Christmasku 2007.
 
A na závěr jedna odlehčující. Co by sis přál najít pod vánočním stromkem?
Kolekci remastrovaných Bondovek v profi kufříku :-)
 
Díky za rozhovor. Poslouchej.net ti přeje rušné Vánoce :-)

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
redakce
20. 12. 2006 | 19:57:35
+0 | -0
cauky, line up najdes zde http://www.poslouchej.net/3750-Line-up-na-Christmasku.html

20. 12. 2006 | 13:13:30
+0 | -0
Zdravím.

prohlížel jsem tady clanky o christmas.. ale nikde sem nenassel playlist.du v pondelí do prace tak bych chtel vedet v kolik mam vypadnout abych neprisel o neco zajimavyho.. dik..
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika