Dj Joshek: Nikdy neslibuj nic, co nemůžeš splnit

Dj Joshek: Nikdy neslibuj nic, co nemůžeš splnit

19. 12. 2006  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (5)
Poslední tři roky se začal věnovat e-clashi, electro-house, electro a acid a obcas i něco "minimálnějšího". Jeho nejčastějším útočištěm je brněnská Fléda, kde měl možnost vystoupit vedle jmen jako Scan X nebo I Am X. Jeho dalšími aktivitami je členství v agentuře Futuristic System, recenze desek pro XMAG a v poslední době také chod webu electrodjs.cz
Co tě přivedlo k djingu a jak dlouho se tomu věnuješ?
Jednoho krásného dne, pár let zpátky, jsme poprvé vyrazili do Roxy. Že to tam prej stojí za to. Před tím jsem byl jen na dvou dílech brňenských „garáží“ (Supersonic Garage) a tohle bylo něco jiného. Těžko to slovy popsat. Bylo to tam prostě takový jiný, přátelský, veselý a taky možná větší „androš“ než na akci dneska. Kámoši šli třeba balit špeka a nebyli si jistý jestli je třeba nevyhodí nebo nezmlátí vyhazovači. Tak si našli klidný místo v rohu klavíru, načež přišel týpek, udělal si na tom klavíru solidní lajnu, smrknul ji a během pár vteřin byl zase v tahu. :) Pak jsme druhej den seděli v hospě a probírali zážitky z té akce. A napadlo nás, že by taky možná nebylo špatný bejt „DJ“. To mi bylo šestnáct, dneska mi je třiadvacet, to máme už pěknejch sedm let :)

V tvém podání můžeme slyšet elektro, electro-house, electroclash, acid a minimal. Proč hraješ zrovna tyto styly?
Proč je hraji? Protože se mi líbí! :) A rozhodně to nebylo tak, že bych přišel do record shopu a řek si: „Budu hrát tady to“. Ze začátku jsem si kupoval spíš lehčí techno a během asi půl roku až roku jsem přesedlal na tech-house. Ale to ještě nebylo úplně ono. Hledal jsem něco jiného. Ale nevěděl co. Našel jsem to na Summer of Love 2001, když Orbith před svým setem na hlavním pódiu hrál speciální, 3- hodinový „electro-disko set“. To byla vlastně doba kdy Aleš pomalu přesedlával z techna na electro a já do toho vlaku přisedl taky. A ty škatulky které jsi vyjmenovala sice přiblíží můj styl lidem, kteří mě neslyšeli, ale pořád nevystihují můj zvuk, který je směskou všeho možného.

joshek

Nedávno jsi prohlásil, že ve Svitavách, odkud pocházíš, není žádná taneční scéna. Proč tomu tak podle tebe je?
To je prosté.. Protože ve Svitavách není žádný klub kde by se nejen taneční, ale i rockové akce daly dělat! A městských radním je to úplně u ******. Místo toho zde přestavují bývalou továrnu na „multifunkční a multikulturní centrum“ kde krom restaurace a knihovny bude i pěkný velký sál určený pro vše ostatní jen ne rockové koncerty a podobné akce. A to, prosím pěkně, za směšných 140 milionů Kč! No nekupte to.

Dne 25. prosince si tě budeme moci poslechnout na již 8. ročníku party Xmassacre v prostorách KD v Ústí nad Orlicí. Na co se mohou kromě tvého setu návštěvníci party ještě těšit?
Nikdy neslibuji co nemohu splnit, takže upozorním snad jen na to, že i letos budou na Xmassacru 2 stage, jedna více méně Drum'n'bassová a druhá „multižánrová“, na kterých uslyšíte celkem 13 zajímavých umělců, dáte si čajík v čajovně, pokocháte se světelnými kouzly barevného laseru nebo se seknete na ujeté videoprojekci od Fifi. A kdo by chtěl vidět ještě více najde to na xmassacre.webz.cz.

Máš svůj djský vzor? S kým by sis chtěl jednou zahrát?
Vyloženě vzor asi ne, ale vždycky mě skvěle pobavil Justin Robertson a ten je u nás docela častým hostem, takže se mi třeba časem podaří „vyměnit si s ním jack“. :)

Kolik vlastníš desek a která byla tvoje úplně první?
Hmm, dobrá otázka :) Myslím, teď jich mám něco mezi čtyřmi a pěti sty, což mi nepřijde nijak mnoho, ale na druhou stranu, kupuji jen ty co se mi opravdu zamlouvají a těch měsíčně většinou vyjde jen pár...
Úplně první deska byla od Luka Slatera – All Exhale, electro, který jsem si koupil bez toho, abych věděl co že je to za styl. A podívej, co hraju dneska! Jsou holt věci mezi nebem a zemí. :D

Co děláš, když zrovna nestojíš za mixážním pultem?
Chodím do práce, kouřím, piju, jím, spím a flákám se, takový běžný lidský režim. :) A když náhodou přemůžu svou vrozenou(!) lenost, tak napíšu něco pro web o electru Electrodjs.cz, recenzi do XMAGu nebo zařizuju věci okolo festivalu Suncastle na hradě Svojanov, který po letošní nucené pauze příští rok zase bude, na stejném místě a nejspíš opět na konci letních prázdnin.

Máme prosinec, za chvíli budeme slavit konec roku .. Máš pro čtenáře poslouchej.net tip, kde strávit silvestrovskou noc?
Já jdu rozhodně na Flédu, myslím, že tam bude vskutku veselo! A všem ostatním, kteří nejedou na hory nebo nehodlají trávit silvestrovskou noc s Novou, doporučuji, ať přijdou taky. Program je opravdu nabitý! :D

5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
andrew w
21. 12. 2006 | 18:05:06
+1 | -0
na můj vkus je moc v pohodě, měl by bejt víc zdepresovanej ze života :)
josef von click
21. 12. 2006 | 12:18:34
+0 | -0
a uz taaaak zkazenej :))
von abuoid
21. 12. 2006 | 10:01:20
+0 | -0
klikař - jen ho nech, je este mladej:D

21. 12. 2006 | 00:30:56
+0 | -0
jó jošek, ten umí :)

Itch my haha, dodatečne : BIG up!
klikžou
20. 12. 2006 | 16:48:23
+0 | -0
a myslis to uprimne? aspon trochu?

KECY!

:-D
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika