Qlimax: Ve spárech temnoty

Qlimax: Ve spárech temnoty

21. 11. 2007  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (27)
Line-up našlapaný od začátku do konce, dechberoucí vizuální show, masivní dekorace, strhující intra, arnhemská Gelredome, věhlas promotérské agentury Q-Dance a hlavně přítomnost, ba spíše nadvláda tvrdších stylů.
To vše nám pomohlo k povznesení se nad vidinou 34 hodin strávených v autobuse, když jsme se rozhodli otestovat svou mysl v příběhu vyprávěném samotnými Vission Impossible, a dobrovolně se tak vydali do spárů temnoty.

O čem je řeč? Hardstyle, jenž se v Holandsku těší nebývalé oblibě, měl svůj velký den, dokonce by se slušelo říci svátek. Na pořadu dne byl totiž Qlimax. O této megaakci, jež byla vyprodána za pouhé tři dny od začátku předprodeje, jsme informovali zhruba před měsícem; to jsme ovšem ještě netušili, že i my splyneme s 25 000 davem v prostorách zastřešeného fotbalového stadionu Gelredome, a datum 17. listopadu bude neustále vystávat v naší živé paměti, neboť událost s ním spojená se stane nezapomenutelnou. Začněme však pěkně od začátku.

qlimax

O půlnoci z pátku na sobotu se ocitáme na pražském autobusovém nádraží Florenc, ze kterého nás má žlutý autobus společnosti Student Agency dopravit až do Amsterdamu. Do nizozemské metropole přijíždíme v sobotu kolem čtvrté hodiny odpolední. Střed města si chvíli procházíme jako turisté (neopomeneme například známý Mid Town shop, jenž nabízí mj. široký sortiment oblečení s hardcore motivy), celí netrpěliví však o tři hodiny později nastupujeme do vlaku směr Arnhem. Za hodinku se ocitáme na místě, setkáváme se s dalšími českými přáteli, a prostřednictvím shuttle busů se necháváme od nádražní budovy přivézt až před halu Gelredome. U vchodu se již tísní nespočet natěšených návštěvníků, avšak netrvá dlouho, a kolem deváté hodiny večerní se organizátoři konečně slitují, a začínají pouštět dovnitř. S vděkem využíváme možnosti uzamknout si všechny nepotřebné věci do úložných skříněk, a hned nato nás páni securiťáci rychle a pečlivě zkontrolují. Svezeme se tedy eskalátory do nejvyššího patra haly, odkud můžeme celé dění pozorovat jako na dlani. Od této chvíle nám už nic nebrání užívat si všeho komfortu, který nám Q-Dance připravila.

qlimax

Z vnitřku se nám hala konečně ukáže v celé své kráse. V horních patrech se nachází VIP zóna, po obvodu haly jsou rozmístěny stánky nejen s jídlem a pitím, ale i s širokým výběrem party triček či slunečních brýlí. Kromě toho v zadní části tanečního parketu stojí stánek nabízející Q-Dance merchandising – od triček a mikin až po klíčenky či zapalovače, vše za celkem přijatelné ceny. V průběhu večera se bohužel u tohoto shopu tvoří značné fronty, takže zde člověk leckdy stráví více času, než původně chtěl. Nákup jídla a pití funguje na základě osvědčeného žetonového systému, ceny se pohybují na běžné úrovni holandských parties.

qlimax

Při pohledu na taneční parket jsme jednoznačně ohromeni designem celého prostoru. Stage zabírající celou užší stranu parketu vypadá vskutku impozantně. Po stranách návštěvníky sledují dvě obří makety hlav, které v průběhu party barevně světélkují. Celá stage má kruhový tvar ve tvaru jakési brány do jiného světa, uprostřed se vyjímá znak Qlimaxu. Vizualizace jsou promítány na 9 LED obrazovek, které se podle potřeby spojují a točí, a tvoří tak neskutečně obrovskou plochu. Pod střechou se rozpínají kostnaté „prsty zla“ a v zadní části haly stojí dvě „věže“ - oba tyto elementy mají zřejmě dokreslovat příběh, jež provází celý Qlimax. Taktéž lasery a ohňostroje, či kostýmy vystupujících Djs jsou vyvedeny více než na výbornou. Zvláštní kapitolou jsou pak samostatná intra a příběh Qlimaxu.

qlimax

Nyní se však pojďme věnovat hudební stránce celé party. Již po vstupu do haly nás vitá slabé cinkání na motivy Harryho Pottera občas proložené melodií hymny Qlimaxu. Zhruba kolem desáté hodiny show začíná. Celá hala je zaplněna ohňostroji a z reproduktorů se ozve mužský hlas, jež nás uvede do příběhu, a představí nám osobu, která nás bude celým večerem provázet – MC Ruffiana. Bohužel nestíhám zaregistrovat všechny části příběhu. Hlavním námětem je boj dobra a zla, ve kterém figuruje lidská mysl, jež se má zlu ubránit, přičemž musí projít několika stadii a zdolat nelehké překážky. Jako první Dj se nám představuje bělovousý černokněžník Fausto. Naše pozornost se zezačátku upírá spíše na světla, jejichž výkon je pro nás záhadou; nasvěcování pódia je opravdu geniální. Fausto mezitím pouští první desku, takže krátce po přivyknutí si na 140 BPM na začátku párty už skáčeme v rytmu hard-tech-trancu, v čemž nás povzbuzuje všudypřítomný MC Ruffian svými stylovými hláškami. Určitě nejhutnější warm-up v našem dosavadním životě protkávají tracky jako Nenes & Pascal Feliz – Platinum, hymna stále ještě letošní Trance Energy Joop – The Future či neznámá verze tracku Godd od Marca V. Navzdory předpokladům, že budeme natěšeni na náš oblíbený hardstyle a Fausto bude jen povinnou omáčkou okolo, si jeho set opravdu užíváme, a v závěru jej odměňujeme patřičným potleskem. Dav houstne, atmosféra jakbysmet, na scénu přichází vyšňořený DJ Ghost, a jestli jsme předtím mluvili o skákání, teď dostává tohle slovo nový rozměr. Tento Belgičan, s pseudonymem minimálně pro tuto noc více než trefným, totiž začíná nefalšovaným jumpstylem, a tak čas od času můžeme spatřit hopsající jedince s notnou dávkou agility. Pan Duch stihl odlepit naše chodidla od země pouze na pár chvil známou peckou Breathe od Prodigy v jumpovém remixu, jelikož poté se odhodláme prodrat se davem a doplnit tekutiny, což při pohledu na zaplněnou arénu značí minimálně půlhodinku.

qlimax

O půlnoci se však opět vracíme na parket. Ghost totiž předává otěže dašímu Dji – Brennanovi Heartovi, jehož vystoupení si zkrátka nemůžeme nechat ujít. Brennan se elegantně snáší až shůry k Dj pultu. Jeho set je skutečně excelentní, těšíme se zejména ze songů z jeho produkce jako například Get Wasted či This Is Qlimax (zajímavá variace na This Is... s textem: This is not Defqon, this is not Decibel, this is not Q-Base, this is Qlimax!), nejlepším okamžikem je pro mě však jednoznačně hardstylový remix Adagia, který Brennan nazval Remember Remember (the 17th of November). Je to tak, na 17. listopad roku 2007 se skutečně jen tak zapomenout nedá.

Ač na Qlimaxu žádný z vystupujících Djs nemá status headlinera, Showtek, kteří nastupují po Brennanovi, by se za ně dali snadno považovat. Ze všech interpretů mají nejdelší vymezený čas (hodinu a půl), a v jejich vystoupení jsou některé tracky doplněny exkluzivní živou performancí MC DV8. Kostýmy obou bratří se vyznačují rohy připevněnými na hlavě a šedo-černým oděvem. Mé očekávání, že zazní vesměs věci z jejich alba Today Is Tomorrow, se částečně potvrzuje, avšak pod jejich rukama projde i spousta songů od jiných uznávaných producentů. Během setu mají návštěvníci možnost slyšet například zatím poslední vydaný song z jejich dílny - předělávku založenou na tvorbě skupiny Good Charlotte - s názvem Shout Out, dále například poněkud starší Brainckrackin', či jejich nejnovější remix happyhardcorové klasiky Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful Days. Poté následuje úžasně energická pecka od Zanyho & Tatanky - Front 2 Back. Vzhledem k nedostatku místa paříme po straně na tribunách, a proto můžeme také perfektně pozorovat vrcholící extázi, která prostupuje každého z 25 000 účastníků. Celé kouzlo hardstylových setů zřejmě spočívá v technice mixu – Dj je schopen namíchat 10 skladeb za 30 minut, díky čemuž se prostě nemůžete nudit, jelikož se nikde neobjevují hluchá místa. Showtek jakožto zkušení umělci, kteří na hudební scéně působí již nějaký ten pátek, dokazují, že umí pobavit nejen partypeople, ale i sami sebe. Ze své tvorby dále prezentují například Early Soundz či pecku Fuck The System, jejíž text společně s MC DV8 opakuje snad celá hala. Vskutku neradi opouštějí bratři Janssenové stage, aby udělali místo dalšímu vystupujícímu. I publikum provází Showteky mohutným potleskem a skandováním.

showtek

Za mixážní pult nastupuje mladičký autor letošní hymny – Headhunterz. Jeho set se skládá taktéž převážně z jeho vlastní produkce, slyšet můžeme například tracky Call It Music, Blame It On The Music či výše zmiňovaná hymna letošního Qlimaxu – The Power Of The Mind. Bohužel opět jsou lidské potřeby silnější než my, a tak si jeho set neužíváme zdaleka tak, jak bychom měli. Asi největší nedostatek této party tkví totiž ve vysoké koncetraci návštěvníků, a tím pádem i v leckdy nekončících frontách před záchody, bary či jinými prodejními místy. Člověk zkrátka musí počítat s tím, že pokud na chvíli odejde, unikne mu podstatná část setu. Vystojíme tedy frontu u Q-Dance shopu a nakoupíme trička a jiné reklamní předměty, to vše samozřejmě při poslechu Headhunterzova Djského umění. Hodinka, jež mu byla vyhrazena, se však pomalu chýlí ke konci.

qlimax

Publikum se již začíná těšit na skutečné legendy hardstyle music – Holanďany Zanyho a Propheta. Ti v back2back show dokazují, že pověst duchovních otců hardstylu si skutečně zaslouží právem. Jejich set je pro nás velká neznámá, avšak i přesto se velmi dobře bavíme. Ke konci si pěkně zařádíme zejména na Southstylers - Pounding Senses a Zany & DV8 - Nothing Else Matters. Legendární dvojici se dostane nadšených ovací, a hned posléze se vynořuje na stage jediný zástupce italského hardstylu -  Technoboy. Jeho set se nese v duchu italského hardstylu, ke konci začíná přitvrzovat a připravovat tak publikum na posledního vystupujícího. Tím není níkdo jiný, než jeden z členů slavné hardcorové trojice Neophyte. Během poslední hodiny zní výhradně hardcorové hymny, jsme však natolik zaměstnáni gabbováním, než abychom psali tracklist. Pro orientaci stačí zmínit například jejich Braincracking či Viperův mash-up Hardcore Vibes (v originále od Dune). Nejúžasnější atmosféra však panuje jednoznačně při přídavku, jímž je track od jednoho z jejich projektů Hard Creation – I Will Have The Power v remixu od Stunned Guys. Když celá hala zpívá a gabbuje, máme jasný důkaz, jak velké oblibě se hardcore mezi Holanďany těší. Všechno hezké však jednou končí, a tak je jasné, že poslední tóny hardcorové hymny uzavírají předchozích devět hodin neúnavné zábavy. Jen neradi opouštíme halu a vrháme se do mrazivého listopadového rána s vidinou bezútěšné cesty vlakem, ranní snídaně v některém a amsterdamských fast foodů, a následné šestnáctihodinové cesty domů. Rozhodně však nelitujeme, že jsme se Qlimaxu zúčastnili, a již plánujeme další návštěvu nějakého z eventů, jež agentura Q-Dance pořádá.

qlimax

Marně hledám negativa, která bych mohla této party vytknout, napadají mě snad jen problémy spojené s příliš vysokým počtem návštěvníků. V součtu dopadlo vše na výbornou – organizace, efekty, hudba a hlavně výborná atmosféra! Je vidět, že hardstyle zažívá v Holandsku zlatou éru, a lidé si jej umí skutečně užít. Tento styl však momentálně expanduje do mnoha zemí v různých koutech světa, a všude jej lidé přijímají s nadšením. I my v České republice budeme mít možnost okusit naživo kouzlo hardstylu v podání bratrského dua Showtek, a to 28. prosince na party Techno Masters v klubu KC Karlov v Benešově.

Na úplný závěr bych ráda poděkovala pár lidem, a to: Škvárovi za skvělou společnost při tomto výletu, Atronossovi a Infernovi za výborné spolupaření, Q-Dance za špičkovou organizaci, a především DJ Agentovi, díky němuž mi bylo umožněno zúčastnit se tak jedinečné party, jako je Qlimax.


Fausto

Nenes & Pascal Feliz - Platinum (Tech Mix)
Marco V - Godd (ID Remix)
Joop - The Future

Ghost

Prodigy – Breathe (ID Remix)
Coone - Words From The Gang (D-Block & S-Te-Fan remix)
Binum - Chapter 1 (Greg C Remix)
Lethal MG - Youternal
The Horrorist - Flesh Is The Fever
The Prophet feat. Headhunterz - High Rollerz

Brennan Heart

01. The Kick & The Bass Intro
02. Brennan Heart – Revival X
03. A-lusion - Veritas
04. Brennan Heart – This is Qlimax
05. Headhunterz – Forever As One
06. Unknown – Don’t Speak
07. Geal – Losing my Feelin’ (Beholder & Balistic Rmx)
08. Brennan Heart – Get (Fuckin) Wasted (Qlimax Mix)
09. Interlude - Singin’ in the Rain again?!
10. Deepack – Prophecy (Qlimax anthem)
11. Brennan Heart – Faith In Your Dj(Short mix)
12. B-Front & Jones – Lunatick (NC Rmx)
13. Brennan Heart – Remember, Remember the 17th of November (Just 4 Qlimax!)
14. Clive King – The Prophecy
15. Moby - Thousand
16. Brennan Heart – One-Qlimax-Blade
17. Fight for Fother Muckers
18. Brennan Heart ft Shanokee – Home (Goosfraba Qlimax edit)
19. Sylenth & Glitch - Music In You

Showtek & DV8

01. Julian DJ & Davide Sonar - Go Go Go
02. DJ Isaac - Go Insane
03. Showtek - Shout Out (Donkey Rollers Remix)
04. The Pitcher - New World
05. Wildstylez - Missin
06. Showtek - Braincrackin'
07. Showtek - The Colour Of The Harder Styles
08. Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful Days 2008 (Showtek Remix)
09. Zany & Tatanka - Front 2 Back
10. Walt Jensen - Ctrl-WALT-Del (Dr. Willis Remix)
11. Southstylers - Crystal
12. DJ Isaac - Waiting For
13. Showtek - Early Soundz
14. Showtek - Today Is Tomorrow
15. T4T4NK4 - Let's Rock
16. ID (mash Up; Deepack Qlimax Anthem, Our Power And Q-dance Bow-wow)
17. Showtek - Fuck The System (Hard Mix live)
18. Josh & Wesz Vs Glowiej - I Got You 2007
19. Deepack - Tha Roof Iz On Fire
20. ID
21. ID

Headhunterz

01. Headhunterz - The Sacrifice
02. Traum - The Frame (The Raiders Remix)
03. Headhunterz vs Wildstylez - Project 1
04. Clive King & Exzellar - Evolution Leaps FWD
05. Headhunterz - Rock Civilization
06. A-Lusion - Perfect It
07. Headhunterz - Lost Of The Mohicans (Qlimax DJ Tool)
08. Headhunterz - Subsonic
09. The Raiders - Disk Warrior (Disk Mix)
10. Tatanka vs Headhunterz - Call It Music
11. Headhunterz - The Power Of The Mind (Qlimax 2007 Anthem)
12. Headhunterz - Hate It Or Love It
13. Headhunterz vs Wildstylez - Blame It On The Music
14. Headhunterz - (Scantraxx) Reloaded Part 2
15. Tatanka - Wise Massacre

Zany & The Prophet

01. Zany & The Prophet - 384.000
02. Pavo - Tekno Music
03. Cherrmoon Traxx - Acid Dream (Prophetz Qlimax Re-Edit)
04. Noisecontrollers - Rushroom
05. Frontliner - Tuuduu
06. Unknown - Alleen?
07. D-Block & S-te-Fan - Ride With Uz
08. Zany & DV8 - Distorted
09. Unknown - I Feel Hypnotic
10. Pavo - Elektronic
11. Jochem Myer vs Wildstylez - Mag ik héél, héél even de Truth?
12. Bonza Channel 1
13. Tatarola - Who'z Calling (Zenith Rmx)
14. Return Corps & Hollow - Wrong Frequency (Zany Rmx)
15. Jack Overdose - Octavius Augustus
16. SMD - Helemaal Kapot
17. D-Block & S-te-Fan - Evolutionz
18. Zany & DV8 - The Anthem
19. The Prophet vs Wildstylez - Alive!
20. Zanza Labs - Control The Mind (Abject Rmx)
21. Southstylers - Pounding Senses (Deeper Rmx)
23. Zany & DV8 - Notning Else Matters
24. Zany - Wilde Gullie Bass?

Technoboy

01. Dark Oscillators - Nero (TBY remix)
02. Hunter - I Shot The Blender (TBY remix)
03. 2 Best Enemies - Les Drums (TBY remix)
04. The Prophet & Technoboy - Psych Ex X
05. Technoboy - Angel heart
06. Citizen - 1980
07. Builder - Her Voice
08. Hardstyle Masterz Ft Max Enforcer - Lights In The Dark
09. Acti Vs Zatox - Can't Stop
10. The KGB's - Infinity (Original Mix)
11. The KGB's - Superdisco (Technoboy Ruff Mix)

Neophyte

Art of Fighters - Artwork (Tha Playah Remix)
Wasting Program vs Dune - Bring That Hardcore Vibes Back (The Viper Mashup Mix)
VA - Atmos-Fear/Psychriatich Ass/Slaves To The Rave (Evil Activities Mash up)
The Viper & Gess - Blow The Club Down (Original Mix)
The Viper & G-Town Mad-Town Madnness - Buck'm Down
Neophyte – Braincracking
Tha Playah - Mastah of Shock
Masters of Ceremony - Bottoms up
Partyraiser & Triax - Assassins
Euromasters - Alles Naar De Klote (Subtiel Naar De Tyfus Geholpen Door Neophyte And Evil Activities)
Masters Of Ceremony - Hardcore To The Bone
Hard Creation - I Will Have That Power (Stunned Guys Remix)

Tracklisty vytvořili Škvára a Atronoss, některé převzaty z www.globalhardstyle.com. Další fotky na www.qlimax.nl
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

QLIMAX

Sobota 17. 11. 2007
Vstup: Vyprodáno
Vystupují:
Fausto, DJ Ghost, Brennan Heart, Showtek feat. DV8, Headhunterz, Zany & The Prophet, Technoboy, Neophyte
Další informace
27 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Dr.Sined
18. 04. 2010 | 23:47:07
+0 | -0

The Prodigy - Breathe ( ID remix)

Tou "známou peckou Breathe od Prodigy v jumpovém remixu" je : Mark With AK - Don't Fuck With Me , taze si to tam prosim ta oprav ;)



ENJOY !
Atronoss
29. 09. 2008 | 20:14:29
+0 | -0

Qlimax

Pro nějaké souhrnné info o Qlimaxu můžete zavítat na tuto stránku, speciálně jemu věnovanou :)

http://atronoss.com/qlimax.html


04. 05. 2008 | 15:19:02
+0 | -0
no to neni vela a ako sa tam da dostat ako zo slovenska myslim a este taka otazka kde sa kona Defqon dyk
dance-girl
02. 04. 2008 | 17:22:46
+0 | -0

COKI

něco kolem 40 euro tušim...

02. 04. 2008 | 16:23:09
+0 | -0

Toto je nic

Komentár je nic o proti tomu co tam bolo to hovorim kazdemu :) COKI este to nieje zname ale ked budem vediet napisem :)

03. 03. 2008 | 14:21:30
+0 | -0

Nazdar

chcem sa spitat kolko stoji listok na tu super shov ako je Q-limax pls
orome
31. 12. 2007 | 19:19:45
+0 | -0
report velmi pekny, dik za tracklist, akcia bola presne taka ako som si predstavoval, ja som fronty zazil jedine pri q-dance stanku,my sme tam stravili min.40minut,ale pitie a strava,wc-ka no problem bez cakania

25. 11. 2007 | 00:12:45
+0 | -0

chválím

Je fajn přečíst si na webu jako je tento report z nějaké hardstylové akce..ikdyž to nebyla jen tak nějaká ale QLIMAX..:) Reportu dávám jedničku, ikdyž jsem nějak nepochopil slovo gabbování..je tím snad myšleno hakke?
Starf
24. 11. 2007 | 04:19:19
+0 | -0
ty tracklisty sou luxusni, chybi mi tam asi jedinej track, kterej sem si posledni dobou oblibil, ale nikde nemuzu sehnat vinyl: Bass.T.O.R.M. - Caveman ;)

Somi
23. 11. 2007 | 21:22:15
+0 | -0
Mooc peknej report! Ja sem taky momentalne v Holandsku, ale o party sem se bohuzel dozvedela, kdyz uz nebyly listky :(

23. 11. 2007 | 13:41:27
+0 | -0
Asi takhle... někdy je těžký odlišit, co je hardtrance a co tech-trance... a říct, že hrál hardtrance a jako příklad tracku uvíst Platinum je - uznejte - poněkud zavádějící ;-) a formulace hardtrance občas proloženej tech-trancem se mi do tý věty nehodila, takže tak ;-) myslim, že nejlíp to vystihl Sq4Raa
MM38F
23. 11. 2007 | 12:24:25
+0 | -0
Diky za odpoved. Dal bych to nerozpitvaval ... ;o)


23. 11. 2007 | 11:21:22
+0 | -0
jako něco se určitě rozeznat dá, že jo, ale takhle detailně....

23. 11. 2007 | 11:19:41
+0 | -0
Já sem jenom narážel na to, že mi nejde na mysl, jak někdo může nějakou hudbu přesně zaškatulkovat. Kolikrát se podivuju nad reportama z akcí, kde je přesně napsaný, jakej styl ten nebo onen hrál. Jak se poznaj hranice ?? jak můžu říct, že zrovna tenhle track je trance, nebo třeba tenhle je techno, nebo jinej progressive. Ty hranice přece nejsou nikde určený - něco jako: když zaslechnu tenhle zvuk je to trance atd. ;)

Sq4Raa
23. 11. 2007 | 11:05:47
+0 | -0
Myslím, že to nebylo myšleno ve stylu určitého směru, ale tak, že fausto zahrál směsici techu a hardu, navíc spousta tracků vůbec neměla breakdown, takže to bylo našáplý :-). Občas to byl tech trance s vyšším bpm a občas hardtrance s vrzáním. Asi tak. Nepředstavujte si žádnou škatuli ;-)

23. 11. 2007 | 08:32:24
+0 | -0
Pochvala za report, opravdu se povedl a ja osobne si podle neho dovedl predstavit, jak to tam vypadalo.



Co se tyka hudby, tak tenhle zanr uz ted neposloucham, protoze jsem z neho vyrostl, presto by me zajimalo jak zni hard-tech-trance? Protoze tu odpoved jeste nepadla. Nevim jak to bylo mysleno, jestli jako priblizeni hudby, ktera hrala, nebo jako styl hudby. Do me stouchat nemusis, stací hodit odkaz na nejake htt tracky. Diky
Josifek
22. 11. 2007 | 23:41:27
+0 | -0

to DjDkDave

No myslim ze na tyhle akci by to nebylo nic podivnyho kdyby cert na koze lital :))))

22. 11. 2007 | 23:32:50
+0 | -0

kurnik šopa

Příští rok tam pojedu i kdyby cert na koze lítal :-D
Josifek
22. 11. 2007 | 22:05:31
+0 | -0

nechapu :)

No tak sem si poslech produkci djs co hrali na tyhle akci a musim uznat ze toto opravdu neni muj salek caje. Je to opravdovej hardcore :))) Jinak peknej report.

22. 11. 2007 | 20:05:34
+0 | -0
Hezký :)

22. 11. 2007 | 17:44:48
+0 | -0
jo to je vona ta z toho lesbickyho pecka s velkejma kozama...:-)))))
Sq4Ra
22. 11. 2007 | 16:31:13
+0 | -0
wobr:

Můžeš jet příště s námi až něco takového zazní, tak to tebe šťouchnu..
SHP
22. 11. 2007 | 16:18:00
+0 | -0

2 miniMat

Dance-Girl je ta s velkým talentem pro psaní reportů....
miniMat
22. 11. 2007 | 15:53:02
+0 | -0
dance-girl je ta s tema velkejma... (o)(o) ??
Langy
22. 11. 2007 | 11:10:15
+0 | -0
Zrovna posloucham Blutonium Boy záznam z Q-Base 2007, k tomu si procitam v tomto reportu, velka pochvala!!!

22. 11. 2007 | 11:02:31
+0 | -0
Jenom by mě zajímalo, jak se pozná hard-tech-trance. Díky za odpověď
SHP
22. 11. 2007 | 10:17:27
+0 | -0

Super report

Report jak má být z akce jak má být :)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika