Velká reportáž z Tiëstova Elements of Life

Velká reportáž z Tiëstova Elements of Life

25. 11. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (42)
Jedna z nejočekávanějších párty v tomto roce, která vyrazila na turné ze svého rodného Nizozemí po 56ti městech celého světa konečně dorazila i do srdce střední Evropy. Po dvou letech a šesti dnech k nám opět zavítala DJská dvojka světového žebříčku, DJ Tiësto.
Ten přijel do Prahy přesně po dvou letech se svým jedinečným, celovečerním konceptem - In Concert, v rámci svého turné ke svému třetímu autorskému albu Elements Of Life (EOL). Média hlásila již více jak měsíc před konáním akce vyprodaný stav, takže po vyprodaném Dánsku (7.11.2007) následovalo i vyprodání domácí T-Mobile Areny. Vše nasvědčovalo tomu, že datum 24. listopadu bude jedním z mezníků České taneční scény, na který se jen tak nezapomíná. Na 20:00 hodin bylo naplánováno otevření sparťanského svatostánku, ale to bych musel být ze zahraničí, abych v to mohl doufat. Naštěstí zdržení bylo menší, než jsem předpokládal, a tak jsem v útrobách T-Mobile Areny byl celkem rychle. Ovšem čekání venku mě vynahradilo čekání na šatnu. V jedné šatně v prvním patře (IX) byli tři zaměstnanci, což mně přišlo spíš jako výsměch, nežli dobrá připravenost na počáteční nápor a věřím, že aspoň v tomto směru se dala udělat nějaká opatření. I když vím, že sparťanská hokejová hala není nafukovací, tak věřím, že opatření by se zcela určitě dala vymyslet jiná, než žádat návštěvníky aby si své bundy nechali v autech, pokud jimy přijedou. Další negativa následovala v podání stánků s občerstvením a jejich zásobení. Omezený a jednotvárný výběr sortimentu, zvláště na straně alkoholických nápojů, mě více než zaskočil. O cenách ani nemluvě, při placení jsem snad ani nechtěl věřit svým uším, řekl jsem si: po týdnu v Pobaltí, vítej opět doma.

tiesto

Gig started with Jes
Produkce celé show začala v 21.45 a to americkou zpěvačkou Jes Brieden, která je mimo jiné známa jako vocalistka Motorcycle (pseudonym pod kterým se skrývá dobře známé DJské duo Gabriel & Dresden) a to pěkně od podlahy, celou arénu během několika minut dokázala rozeskákat svým živelným temperamentem. Zazpívala dobře známé As The Rush Come, Deep Breath Love, Ghost a Like A Waterfall. Jako předskokanka, dobře připravila půdu pro hvězdu dnešního večera, která se nám nejdříve představila vizuálně v 23.00.

Take it in visual way
Po 15ti minutách se ke svému vizuálnímu dvojčeti připojil i pravý nefalšovaný DJ Tiësto a tím tak započal své Elements Of Life In Concert. Koncept byl tvořen čtyřmi živly – Vodou, Vzduchem, Zemí a ohňem. Atmosféra byla dokreslena třemi plněbarevnými lasery, zavěšaným stropním světelným parkem a velkou promítací plochou tvořenou z led diod. Velké plus ale shledávám ve fire show, která dobře dobře hodila k trackům, a kouřometech.

Standing On The Earth
Show se začala odvíjet v pozvolném tempu za tónů z tracku Tiëstova posledního alba: Tiësto - Ten Seconds Before Sunrise, záhy následovalo Tiësto feat. Jes - Everything v Cosmic Gate Remix, čímž byl vyprávěn příběh Země. V této části se představila vocalistka Julie Thompson a svým zpěvem podpořila následující dva tracky: Allure feat. Julie Thompson - Somewhere Inside Of Me a Tiësto feat. Julie Thompson - Do You Feel Me. Dav začal vřele reagovat a snad všichni na celé ploše, ale i na tribunách, začali zvedat ruce nad hlavu.

Flowing In The Air
Jako druhé téma byl vzduch – čerstvý, svěží a tuto část odstartoval holandský matador trackem Tiësto - Bright Morningstar. Dále v této části zazněl i track od First State feat. Anita Kelsey - Falling v Original Extended Mix, pro mě srdcová zaležitost. A i v této části bylo zpestření vocálním doprovodem a to v podání Christian Burns při tracku Tiësto feat. Christian Burns - In The Dark, pro mě jeden z velmi vydařených tracků EOL alba.

Under The Water
Při tracku Tiësto - Elements Of Life už bylo jasné, že se nacházíme ve vodním živlu, což bylo doprovázeno modrou barvou na ploše obrazovky tvořené led diodami. I v této části jsme byli obdarováni dárečkem v podání vocálního doprovodu a to již vystupivší Jes Brieden, která podpořila track Taxigirl - High Glow.

Sound Of Tiësto
Tato část mě jako jediná přišla, že byla nejvíce nabitá pozitivní energií od začátku do konce. Ne že bych patřil do řady zatvrzelých fans, ale zamlouvala se mně asi nejvíc z celého večera. Odstartoval ji známou věcí z TIC 2004 Kane - Rain Down On Me (Tiësto Remix). Následoval průřez jeho tvorby Traffic, Dance4Life, Lethal Industry, Just Be, Suburban Train, Adagio For Strings. Došla řada i na povedený remix pro Delerium - Silence (DJ Tiësto In Search Of Sunrise Remix) a na závěr zaznělo He's A Pirate (Album Version). Při této části došlo na skandování Tiësto, Tiësto.. až šel z toho v tu chvíli mráz po zádech.

In Fire
Závěrečná část této show postupně gradovala. Zazněly tracky od Seal vs. Starkillers - Killer (Mac & Mac Edit), Schiller - Das Glockenspiel (Humate Remix), Paul Oakenfold - Southern Sun (Tiësto Remix). Nejlepší okamžik večera pro mě byl při tracku od Nenes & Pascal Feliz – Platinum. Při D'Alt Vila – Breathing Tiësto pomalu sundal sluchátka, podepsal je a hodil do davu - upřímně řečeno jsem to ani nečekal. Tím si zajistil další zpestření tohoto večera. Tím čím byla celá show začata, tak tím i také zkončila Tiësto - Ten Seconds Before Sunrise za doprovodu vizualizace východu slunce na led obrazovce. Tiësto se prošel po pódiu, poděkoval publiku a rozloučil se s ním a odešel do zákulisí. I když publikum skandovalo Tiësto, Tiësto…, tak to asi nebylo dostatečně silné, aby to světovou dvojku znovu přitáhlo na pódimu. Tím v 5.10 zkončila celá show.

elements of life

Zhodnocení

Tiësto v Praze předvedl to, na co se dlouhou dobu u nás čekalo (solo projekt), i když si myslím, že lokace T- Mobile Areny nebyla dvakrát dobře zvolena na párty takovýchto rozměrů - Sazka Arena by byla mnohem důstojnějším svatostánkem. Ono přeci jenom lepší zázemí, kvalitnější podlaha, výkonnější klimatizace a celkově prostor na úrovni se dost podepíší na kvalitě párty. Ostatně sám jsem čekal, že Tiësto se v Praze předvede mnohem víc než se v sobotu předvedl, ale na druhou stranu to mohlo po organizační stránce skončit mnohem hůře. Takže z akce jsem odcházel po jejím úplném závěru vesměs se smíšenými pocity. Tiësto nezářil až tak jak jsem očekával, ale T-Mobile Arena to zas na druhou stranu vcelku unesla. Zvuk mně přišel vyvážen v několika částech arény, nejhorší byl asi úplně u stropu, co jsem tak za celou show stihl vypozorovat.

Klady
- Po dlouhé době vyprodaná T-mobile Arena
- Konečně dorazilo co tu ještě nebylo – koncept Solo
- Pořádně dotažený  merchandising
- Fire show
- Live vocalist

Zápory
- Přeprodaná kapacita = nestíhající bary, toalety a nedostačující šatna
- Absence slibovaných vip záchodů
- Nekomunikace DJe s publikem a chladnější rozloučení a bez přídavku
- Fronty u šaten a malá kapacita šaten
- Nedotažený nevyvážený zvuk, světel mohlo být více

Hodnocení
7/10

Track večera
Nenes & Pascal Feliz- Platinum společně s First State feat. Anita Kelsey - Falling
http://uk.youtube.com/watch?v=HR4BgCJFIoo
http://uk.youtube.com/watch?v=90XHiphCfd4&feature=related
http://uk.youtube.com/watch?v=KqINu5-2Rqw


Jes @ Elements Of Life – In Concert – Prague 24.11.2007 – T- Mobile Arena:

Motorcycle - As The Rush Comes (Gabriel & Dresden Sweeping Strings Mix)
Solar Stone ft. Jes - Like A Waterfall (Deeper Sunrise Mix) Jes - Ghost
Jes - Magik Mission
Jes - People Will Go
Jes - Stronger
Jes - Heaven
Jes - In All


Tracklist Tiësto Elements Of Life – Prague 24.11.2007 – T- Mobile Arena:
(Převzato z for a Trance.cz)

3D Intro
01. Es Vedra - La Hacienda
02. Glenn Morrison - Contact
03. Clear View ft. Jessica - Tell Me (Original Mix)
04. The Veil Kings - Searching For Truth
05. Moonbeam - See The Difference Inside (Inside Mix)

Earth
06. Tiesto - Ten Seconds Before Sunrise
07. Tiesto ft. Jes - Everything (Cosmic Gate Remix)
08. ID01
09. ID02
10. Reeves ft. Alanah - Lonely
11. Allure ft. Julie Thompson - Somewhere Inside Of Me *
12. Tiesto ft. Julie Thompson - Do You Feel Me *
13. Tiesto - Carpe Noctum (Original Mix)
14. Leonid Rudenko - Summerfish (Scandal Sunset On Ibiza Remix)
15. ID03 Ben Brown - City Streets?
16. Shah & Laruso Present Global Experience - Madras
17. Markus Lange - Perihelion (Julian Jeweil Remix)
18. Deadmau5 - Clockwork
19. Remo - Ivision (Original Mix)

Air
20. Tiesto - Bright Morningstar (Original Mix)
21. ID05
22. Leon Bolier - Further Instructions (Tech Mix)
23. First State ft. Anita Kelsey - Falling (Original Extended Mix)
http://uk.youtube.com/watch?v=HR4BgCJFIoo
24. Tiesto ft. Charlotte Martion - Sweet Things (Tom Cloud Remix)
25. Tegan & Sara - Back In Your Head (Tiesto Remix)
26. Tiesto ft. Christian Burns - In The Dark (Original Mix) **

Water
27. Tiesto - Elements Of Life
28. ID07 Breakfast - The Horizon ?
29. ID08 Steve Forte Rio - A New Dawn (ID Remix) ?
30. ID09/10 Topher Jones - Young Life ?
31. Maor Levi - Reflect
32. Taxigirl - High Glow ***

Sound Of Tiesto
33. Kane - Rain Down On Me (Tiesto Vocal Mix)
34. Tiesto - Traffic (Original Mix)
35. Tiesto ft. Maxi Jazz - Dance4Life (Berlin Edit)
36. DJ Tiesto - Lethal Industry (Original Mix)
37. Delerium - Silence (DJ Tiesto In Search Of Sunrise Remix)
38. DJ Tiesto - Suburban Train (Original Mix)
39. Tiesto - Just Be (Original Mix)
40. DJ Tiesto - Magik Journey (Original Mix)
41. Tiesto - Olympic Flame
42. Tiesto - Adagio For Strings (Original Mix)
43. Tiesto - He's A Pirate (Album Version)

Fire
44. Chris Corrigan Presents Velvet Skies - Uplifter (Mike Koglin Re-Edit)
45. Carl B - Life Can Wait
46. Skunk Anansie - Brazen (Weep) (ID Remix)
47. Alex Kunnari - Lifter (Original Mix)
48. First State - Sierra Nevada
49. ID14
50. Seal vs. Starkillers - Killer (Mac & Mac Edit)
51. Schiller - Das Glockenspiel (Humate Remix)
52. ID16
53. Oliver Smith - Nimbus
54. Paul Oakenfold - Southern Sun (DJ Tiesto Remix)
55. Randy Boyer & Eric Tadla - Stemcell (Original Mix)
56. Soliquid - Music Is For Rich People (Mat Zo Remix)
57. ID19 Stalker - Philae (Michael Badal Remix)?
58. Red Carpet - Alright (Doman & Pettigrew Bootleg)
59. ID20
60. Radiohead - Motion Picture Soundtrack (Mat Zo Remix)
61. Sophie Sugar - Day Seven (Sophie's One Night In Jakarta Mix)
62. ID21
63. Cold Blue & Del Mar - 11 Days (Sebastian Brandt Remix)
64. ID23
65. Gareth Emery - More Than Anything (Stoneface & Terminal Remix)
66. Bart Claessen - First Light (Dub Mix)
67. Nenes & Pascal Feliz - Platinum (Original Mix)
68. Jedidja - Dancing Water
69. D'Alt Vila - Breathing.

* Live Vocals by Julie Thompson
** Live Vocals by Christian Burns
*** Live Vocals by Jes Brieden


Foto: Keepsmile
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEMENTS OF LIVE TOUR

Sobota 24. 11. 2007
Vstup: vyprodáno
Vystupují:
Tiesto (NL), Jes Brieden (USA)
Další informace
42 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Michal
23. 04. 2008 | 13:13:17
+0 | -0
Reportáž je super, bohužel musím souhlasit s tím, že DJ nekomunikoval s publikem a že na konec nepřidal ani jeden song..Viděl jsem koncert EoL v Dánsku a tak jak se loučil s publikem, to bylo něco úžasnýho.. S každým z prvních řad si podal ruku, vyfotil a pod. a u nás? Zahrál a odešel.. Ale jinak koncíku nemám co vytknout! Fakt super a těším se na další, ale nejspíš někde v zahraničí a v lepších prostorách!

27. 02. 2008 | 10:41:23
+0 | -0
Shop najdete na jeho oficiálních stránkch: http://tiësto.com

10. 02. 2008 | 23:36:50
+0 | -0

Odkaz

Zdravim, chtěl jsem se zeptat jestli nekdo z vás nemá odkaz na nějakej Tiesto shop. Chtěl jsem koupit nějaký triko atd... díky moc za odpověď

03. 12. 2007 | 12:48:10
+0 | -0

Hledam pisnicku

chtel sme se zeptat jestli nahodoui nekdo nevi nazev pisnicky jak probihaly ty hory na projekci? dekuju moc a pls pisnete mi to na email dekuju moc predem;)
Daggu
01. 12. 2007 | 18:27:41
+0 | -0

Tiesto

S reportazi prilis nesouhlasim. Na rozdil od autora clanku my jsem byli v "normalni zone" od zacatku do konce. Neni pravda, ze se nevedelo, kdy zacne Tiesto hrat. My jsme vedeli, ze tam bude jen jeden DJ a ze zacatek cele akce bude ve 22h. Necekali jsme, ze Tiesto zacnehrat hned ve 22 h, ale i tak jsme dorazili do haly jiz ve 21.15, abysme si vklidu ulozili veci do satny, koupili si piti a nasli si pekne misto. I kdyz na plose bylo v tu chvili plno, na tribunach bylo mista dostatek a to obzvlast na predni tribune. Takze tem co si stezuji bych doporucila netlacit se tam co jde nejvice lidi a co je nejblize hlavnimu vchodu ale zkusit take jine vchody, kde nebyl vubec zadny problem. stejne tak satny. Zatimco u vchodu nebylo satnu pres lidi ani videt, v hornich patrech se cekalo celkem kratce a pri odchodu tam zadna fronta nebyla. to same u baru a se zachody, kde i v rannich hodinach byl toaletni papir a byly ciste a neucpane!! na rozdil od vsech ostatnich party, ktere jsme v T-mobile arene zazili. Nevim take co pan autor clanku videl z VIP zony, ale z tribuny bylo videt absolutni nadseni vsech ucastniku party. ze se na zacatku moc netancovalo - lidi byli na sebe tak namackani, ze se ani hybat nemohli ale behem prvni pul hodiny co Tiesto zacal, se to hodne rozpohybovalo. Byla jsem prekvapena, kolik lidi vydrzelo az do rana a to ruznych vekovych kategorii. Rozhodne bych nerekla, ze to byla obycejna party. Takovouhle atmosferu jsme na zadne nezazili. Priste bych doporucovala stravit party v centru deni a ne ve VIP zone. Tiesto je pro me DJ, ktery oslovuje svou hudbou a svym stylem nejvice lidi, hral vyborne. Byla to jedina party, kde jsem - krome casti Jes, ktera byla na me moc dlouha - se ani na chvili "nenudila". Bylo to vyborny, skvely zazitek a to ze to byla tak masova akce tak ten zazitek spis podporilo, nez ze by mi ho to zkazilo. Odchazeli jsme az v 5. Priste pujdem urcite zas...!!!!!!

29. 11. 2007 | 09:04:38
+0 | -0

Fotky

Dobře napsaná reportáž - smekám.

jinak další fotky jsou na www.dance-event.cz

28. 11. 2007 | 19:24:45
+0 | -0

JEDINEČNY zážitek

..už dlouhou dobu sem se na tuhle akci těšil a naezklamala----vzal bych to trochu jinak než někteří tu(co pišou o...)řadách v šatnách u bufetu... na WC----a co jste čekali????--myslim že to každej moh tušit---a jestli se budu ,,vzrušovat,, nad tim že sem čekal 15 min u šatny--vubec!!! ....ta MUSIC tohle šecko zpláchla...takže si z akce pamatuju jen SUPRRRRRRRRR jízdu a MEGAAA zažitek ze ktereho nemůžu ještě tedka:-) TIESTO FOREVER

28. 11. 2007 | 14:29:17
+0 | -0

místo v hale

Celkem dobře napsaná reportáž. Pouze si dovolím malou poznámku. Hrozně moc záleželo na tom, jaké místo jste si v hale vybrali. Já nepotkal žádnou frontu na wc, ani u baru. Neberu cca 2minuty u baru jako frontu. Dokonce jsem měl i štěstí na šatnu, kde jsem postával dvakrát 10minut, déle to nebylo. V hale jsem byl mezi prvními a pařil jsem až do samého konce. Určitě by se dala najít spousta zlepšení (zvuk, světla, efekty, ... ), ale jak se říká, vždycky to může být lepší... Já hodnotím vystoupení velmi kladně. Příště si TIesta určitě nenechám opět ujít.... a snad už v Sazce - hoj
Jiry z Písnice
28. 11. 2007 | 13:01:51
+0 | -0
Přesně tak mohlo to být horší, ale taky lepší. Nejlepší výsek trafika a spol :-)) Jo a Čakabunky tě zdraví :-)
Ajinka05
28. 11. 2007 | 12:59:58
+0 | -0
Mám upe stejnej názor, při Platinum jsem z tý tribuny vystřelila takovou rychlostí a začala znovu pařit... a Falling bylo moje tajné přání, aby mi jí zahrál :-)
Packelnik
27. 11. 2007 | 16:39:13
+0 | -0

Tegan & Sara - Back In Your Head (Tiesto

TADY MATE TENHLE TRACK V MP3! http://www.filefactory.com/file/d9360e/
Rony
27. 11. 2007 | 02:41:53
+0 | -0

nej track

Pro me je nejlepsi track : Randy Boyer & Eric Tadla - Stemcell.Proste grandiozni!!! Trance4Ever
HOznizek
26. 11. 2007 | 23:00:50
+0 | -0

sorry ale nechápu

tak tady na to koukám a jak ste poslali sem ten odkaz na jes tak jak si to mám uložit, nikdy to neuložím správně, vím že to je trapas ale mohl by mi to někdo vysvětlit...
princess
26. 11. 2007 | 22:29:37
+0 | -0

4 trance-forever

Dík:-*

26. 11. 2007 | 21:52:08
+0 | -0
for trancovka: jo je nej ted mi zrovna hraje.... vyborna vec....

26. 11. 2007 | 21:37:56
+0 | -0
for trancovka: jo je nej ted mi zrovna hraje.... vyborna vec....
trancovka
26. 11. 2007 | 21:36:38
+0 | -0
díííky moc je naprosto skvělá!!!!

26. 11. 2007 | 21:36:32
+0 | -0

Jes

jes mam uz cely cedo stahly http://uloz.to/95833/jes-disconnect-2007.rar


26. 11. 2007 | 21:34:39
+0 | -0

tady je

Tegan & Sara - Back In Your Head (Tiesto Remix) vyborna ta se mi strasne libila zkousim ji vsude stahnout a nejde.... ale na youtube.com je tahle verze...tak ahoooj a Trance-forever

26. 11. 2007 | 20:11:44
+0 | -0

for zruda

zrudicko, já hledám a stále nic nenacházím...:-(
zruda
26. 11. 2007 | 18:49:20
+0 | -0

for Princess

Kdo hledá, najde :-)
zruda
26. 11. 2007 | 18:48:34
+0 | -0

for trancovka

Je to skladba Back in your head od Tegan and Sara, jestli jsem to z popisu pochopil správně... Klip zde: http://youtube.com/watch?v=l7nsnnf7cZg

26. 11. 2007 | 18:02:17
+0 | -0

Jes

prosím Vás, nevíte někdo kde bych mohla najít mp3 Jes? moc bych je chtěla ale nikde je nemůžu najít...prosím jestli někdo víte, nebo je máte napiště mi to sem nebo na majla:-) děkuju moc:-*

26. 11. 2007 | 17:04:09
+0 | -0

posim:)

nevite jak se jmenuje ta pisnicka jak hral tiesto..ze za nim na tom platne byla zenska hnedy kratky vlasy?a s ni tam jeste byl nejakej chlap co hral na bubny??a ona hrala jako na piano..mela takovej zvlastni hlas.diky moc kdyztak napiste na mejl nebo sem:)diky moc

26. 11. 2007 | 16:49:24
+0 | -0

for zruda

ja si pamatuju ale autor clanku ma asi dojem ze fire hral zbytek setu a nepride mu divny ze ostatni elementy sou jinak dlouhy...takze pane autor este jednou a naposled ....fire zacina od 13. Carpe Noctum....nemast ctenare prosim :)
zruda
26. 11. 2007 | 15:18:28
+0 | -0

Element Fire

Element Fire začal už skladbou Carpe Noctum. Nepamatujete si na ohně? A na plátno?

26. 11. 2007 | 13:31:57
+0 | -0

for IIIIII - tracklisty

Nemusíš mít notýsek, stačí mobil. Název tracku naťukáš za pár sekund a je to :) a zpětně je fajn, vědět co kdo hrál... (čimž nechci říct, že bych byla nějakej velkej tracklistor, já jsem na tohle levá)
topn
26. 11. 2007 | 10:07:42
+0 | -0

2achayo

na tiesto in concert jsem nebyl ale sam nehral - hral myslim cca 3hodky tady v prg....
achayo
26. 11. 2007 | 09:41:17
+0 | -0

2 Ozzby

Stejnej efekt , jako při minulé zastávce v Praze a daleko lepším setu v klubovém prostředí Duplexu? P.S. Jinak při minulém tůrné Concerto hrál taky jen on sám, ne?!
ozzby
26. 11. 2007 | 04:53:27
+0 | -0

lllll

vidis to koukam velmi zjednodusene. Ver nebo ne, ale dost lidi to vskutku zajima... a prave i proto jsme tady :o)
Zobrazit další komentáře   >>
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika