Legendy jamajského roots reggae poprvé v Praze

Legendy jamajského roots reggae poprvé v Praze

15. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přelom měsíce února a března se letos pro mnohé stane obdobím návratu ke kořenům reggae hudby. V pražském Lucerna music baru vystoupí v rámci warm-upu na reggae festival Real Beat 2008, krátce po sobě hned dvě přední tváře jamajského roots reggae.
Nejprve se ve středu 27. Února českému publiku vůbec poprvé představí jamajský zpěvák a hudebník Max Romeo se svou doprovodnou kapelou, který již bezmála čtyři desetiletí patří mezi naprostou špičku svého stylu. Mnohé z jeho nahrávek ze sedmdesátých let se staly notoricky známými po celém světě a pořád se hrají. Jako příklad uveďme londýskou skupinou Prodigy zremixované “I Chase the Devil” nebo jeho spolupráci s Rolling Stones. Jedinečný koncert podpoří svými sety i domácí veteráni reggae scény: Liquid A, Oneheartman a Royal Hi-Fi.

V těsném závěsu za tímto vystoupením Prahu navštíví ve čtvrtek 6. Března mediálně o něco méně známý, nepochybně však stejně kvalitní zpěvák Don Carlos, který se proslavil jako zakládající člen Black Uhuru - nejúspěšnější jamajské kapely takzvané “druhé vlny reggae”. V pražské Lucerně jej na jeho prvním koncertu v Čechách bude doprovázet jeho americká doprovodná skupina Dub Vision Band. Fanoušky jim na začátek rozehřeje General Kryshpeen, člen u nás velmi vyhledávaných Pro Sound System. A po koncertu si můžete užít karibské muziky ještě s německými Rizla Sound a domácími JahMusic Lighta.

Vzhledem k hudební blízkosti obou interpretů a faktu že oba vystoupí v Praze pod záštitou festivalu Real Beat, připravili pořadatelé pro posluchače možnost zakoupení jednotné vstupenky na oba koncerty, a to za 650 Kč + poplatky prodejce. Pokud chcete ušetřit, kombinované lístky bez poplatků jsou k dostání na pokladně Lucerna Music baru a ve vinylovém shopu TSP Records (Školská 26, Praha 1).
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: MAX ROMEO & THE BAND

Středa 27. 2. 2008
Vstup: 450/550 Kč
Vystupují:
Max Romeo & the band, Liquid A, Royal Hi-Fi, Oneheartman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika