Bajofondo se v červenci vrací do Prahy

Bajofondo se v červenci vrací do Prahy

17. 06. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Gustavo Santaolalla, všestranný umělec ale hlavně významný člen hudební skupiny Bajofondo, strávil posledních 40 let posouváním hranic latinskoamerické hudby, která byla dlouho v americké kultuře definovaná stereotypy Rickyho Ricarda a líbivostí Rickyho Martina.
„Nemám nic proti mariachi kapelám a bubínkům, ale latinskoamerická hudba je něco mnohem víc,“ říká. „Co je americká hudba? Barbershop? Bluegrass? Jazz? Country a western? Big band? Blues? Latinskoamerická hudba je stejně tak obsáhlá.“

V současných latinskoamerických kruzích je El Jefe. Santaolalla (57), narozen v Argentině a žijící v Los Angeles, je vysoce ceněný a stále viditelnější skladatel, producent, muzikant, tvůrce filmové hudby a průkopník rozvíjejícího se hnutí rock en español. Na konto si může připsat pět nominací na latinskoamerické ceny Grammy, dvě z nich za produkci alb od Café Tacuba a Juanese (Album roku), dvě v kategorii Nahrávka roku. Pátá nominace je za video ke skladbě Pa' Bailar od Bajofonda, jeho argentinsko-uruguayské skupiny, která kombinuje tango, techno, trip-hop a rock.

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: BAJOFONDO

Úterý 21. 7. 2009
Vystupují:
Bajofondo
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika