Kalendář koncertů 08/2009

Kalendář koncertů 08/2009

03. 08. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Prázdniny se přehouply do své druhé půle. Pracujícím je to stejně jedno, nicméně, co by jim jedno být nemělo, jsou koncerty, tedy možnost odreagování se od práce. Navzdory dominujícím festivalům je i v klubech živo. Takže pojďme na to.
4.8. – Junior Boys
Po vystoupení na bratislavském Wilsonicu se tohle kanadské duo představí premiérově i v ČR, konkrétně v Roxy. Může za to především Sperm festival a Junior Boys můžou zase za to, že víme, že i pop může znít kvalitně a dobře, zvláště je-li v elektronickém hávu.

4.8. – Third World (Lucerna Music Bar)
Third World je jamajská reggae legenda. Kapela, která vznikla již v roce 1973 a inspirovala taková jména, jakými jsou například Sean Paul či Damien Marley. Tenhle reggae svátek by si neměli nechat ujít všichni příznivci tohoto vyklidněného stylu.

5.8. - Loonaloop
(Cross Club)
Tak trochu v tichosti připravil Cross velmi zajímavý koncert australských Loonaloop. Nejvýstižněji je popisuje termín worldbeat - dance act. Prostě směs DnB, world beats, house a trance a především živých nástrojů a technologií. Kdo pamatuje Tribal Drift, na jejichž troskách Loonaloop vznikli, neměl by chybět. A jako bonus free vstup.

6.8. – S.O.I.L.
Ve čtvrtek, úderem desáté, rozezní holešovický Cross pražská kapela SOIL. Jejich směs indie-popu, jazzových i funky prvků, a to vše se špetkou elektroniky, potěší různorodé publikum, která pak do cíle dovede dj Ghonzales.

6.8. – Monkey Business (O2 Žluté Lázně)
Tuzemská parta okolo Romana Holého, v čele s excentrickým Matějem Ruprtem se představí zase jednou v Praze, a tentokrát pod širým nebem na břehu Vltavy. Za 299,- ideální večírek. PS: Na Sázavafestu byli naprosto famózní, takže neváhejte.

13.8. – Madonna
Popová královna opět v ČR. Událost pro spoustu věrných fanoušků se uskuteční na Chodově na speciálním místě, upraveném pouze pro tuto příležitost. Madonna přijíždí v rámci Sticky & Sweet Tour. Doprovodí ji Paul Oakenfold.

17.8. – Faith No More
Faith No More se dali opět dohromady, a tak můžou jejich věrní slavit. A to hned dvojnásob, poněvadž 17. srpna se opět představí v Česku. Konkrétně v Tesla Aréně v rámci Reunion Tour. Koncert je takřka vyprodán, takže pokud váháte, pospěšte si. Potřetí se kapacita již navyšovat nebude…

23.8. – Radiohead
Bezesporu koncert měsíce a jeden z aspirantů na koncert roku. Věta: Radiohead poprvé v ČR, snad ani nepotřebuje dalších komentářů. Thom York přiveze svou partu na pražské Výstaviště a vyplní tak prázdné místo na českém koncertním nebi, které zelo prázdnotou sakra dlouho. Zásadní koncert zásadní kapely.

31.8. – B-REAL (Lucerna Music Bar)
V rámci Insane Boombox / Smoke N Mirrors Tour přijede do Lucerna Music Baru B-Real. Člověk známý především příznivcům hip-hopu, a taky těm, kterým něco říká jméno Cypress Hill. B-Real je to tiž jedním z nich, takže Lucerna se bude otřásat pod hutnými beaty a ostrými texty.

31.8 – Jaromír Honzák
Hned dvě události podtrhnou vystoupení výborného jazzového skladatele Jaromíra Honzáka. Především jeho jubileum, oslaví zde 50 let, a dále křest nového alba Snímal Music. Koncert obzvláštní rovněž řada významných hostů v čele s Ivou Bittovou či Markem Ebenem.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika