Drumattic Twins na zářijové Breaksome

Drumattic Twins na zářijové Breaksome

24. 08. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Jestli někdo udává směr současnému breakbeatu a drum & bassu, tak jsou to právě Drumattic Twins! A právě ti přijedou na první podzimní Breaksome v klubu Roxy. Představí se zde dne 25. září.
Drumattic Twins

Po delší době budeme mít možnost opět vidět v ČR v rámci klubové noci Breaksome v akci zástupce labelu Finger Lickin‘. V pátek 25. září do Roxy dorazí Drumattic Twins, kteří se u nás s velkou slávou před 2 lety podruhé představili, a i když je to už nějaký ten pátek, nebude od věci si nějaká ta fakta o nich zopakovat...

Jak je čitelné z názvu, za projektem stojí dvojka ostřílených producentů Nick Slater a Kevin Lancaster vulgo Lanx. Pseudonym Drumattic Twins si vybrali podle své největší obsese, jímž bylo neustálé vylepšování zesilovacích efektů na jejich drum-machines. Hlavní studio mají drumattici v Peterborough, kde Nick také rozjíždí úspěšné noci Bungalow. Parťák Lanx se spíš pohybuje na severu Anglie, což ale pro pány není takový problém, jak by se mohlo zdát. Vždy se sejdou v danou dobu u internetu, komunikují v textovém okně, zatímco sequencery a samplery jim běží kontinuálně. Jako kdyby byli společně ve studiu, jen se jaksi nevidí – vot ťéchnika!!

Ještě předtím než se vyloupli na labelu "prstolízalů", měli za sebou již několikaletou kariéru produkování a djingu. Začali už na školních diskotékách, kde s nadšením sjížděli klasické 80s hity od The Human League, Depeche Mode nebo New Order. Jako děti “acidové revoluce” na přelomu osmdesátých a devadesátých let se Nick a Lanx provařili v raveovém projektu Shades of Rhythm. Společně s vokalistou Rayanem Geem atakovali hitparády skladbami “Sweet Sensation, Sound of Eden, nebo Psycho Base” (okořenila legendární kompilaci F.S.U.K. vol. 1, umíchanou Dereckem Dahlargem v roce 98) . Dokonce to "dotáhli” až na výběry Top of the Pops. Včas ale zatáhli za undergroundovou páku a založili si vlastní label Zoid Records, kde ventilovali svou společnou vášeň pro electro, pod hlavičkou The Freakazoids. Za zmínku stojí singly “Need Another Beat, Freak and Hustle či What is A DJ?”.

Koncem devadesátých let nastarovali alterego Drumattic Twins, pod kterým stvořili singly “Daydream, One Time a Drop The Bomb” pro svůj nový label Drumattic. Na přelom tisíciletí se datovaly jejich remixy pro Wayward Soul či Deejaye Punk-rocka. Díky dlouholetému přátelství s Lee Coombsem dostali Nick a Lanx laso od stáje Finger Lickin’, kde se blýskli hned prvním singlem “Thinkin About You”. Kvality potvrdily I remixem tuctuc klasiky Criminal Element Orchestra “Put The Needle On The Record”, na kterém jim vypomáhal právě Lee Coombs. Na oplátku mu pomohli rozjet jeho rovnější a dnes dobře prosperující label Thrust. Jejich směs funku, hip-hopu, house a breakbeatu byla pro Finger Lickin’ jako stvořená a tudíž nebylo překvapením, že v roce 2002 vydali debutové LP “Drumattical”, které je katapultovalo do nejvyšších pater taneční hudby. Dvouvinylový sampler z Drumattical se stal hojně používanou ingrediencí setů Peta Tonga, Meat Katieho, Stanton Warriors či Groove Armady a dlouho okupoval DJ Beats charts. Koncem roku slízli smetanu díky hitu “Feelin Kinda Strange” a vydařený rok oslavili mixem “Pure Future 2003” (XMag 2002) a hlavně vystoupením na stejnojmenné silvestrovské party v Praze. Tenkrát na Výstavišti Nick kontroloval gramofony a Lanx navigoval samplery a klávesy.



V roce 2004 vzkřísili Nick a Lanx projekt Shades Of Rhythm a za doprovodu MC Rayana podnikli živá vystoupení v největších klubech v UK. Samozřejmě se stále věnovali projektu Drummatic Twins a koncem léta přichystali čerstvý singl s retrofunkovkou “Le Funky” a hutnějším matrošem “Rock Steady”. Jako čím dál oblíbenější remixéři se ujali skladeb od Dreadzone (Believing In It) nebo Brothers Bud vs Z2 (Herbgrinder). Koncem roku všechny výplody notně prověřili na velkém turné po Austrálii. Po návratu na ostrovy se vrhli do další produkce: zkomponovali pro BBC hudbu k TV show “No Waste Like Home”, singl “Twister”, který se objevil u počítačové hry “Wipeout Pure”. Také oprášili svojí starší hitovku Feelin Kinda Strange s vynikajícím remixem od australského dua Bass Kleph & Nick Thayer (pozdějise dočkal zlatého stupínku na cenách Breakspoll 2006).

Drummatics se podíleli na albu “Teamplayers” od Aquasky, kde s nimi kolaborovali na vychytaném matroši “Bring it on Down”. Pro domovský label vkusně namíchali první část mixkompilace Finger Lickin‘ Export 01, která z větší části obsahovala jejich vlastní tracky doplněné o skladby od Plumps, Soul of Man, Slyde nebo Rogue Element. Vtesali na ní i horkou novinku “Pumped Up Funk/Big Buddha”. Co se týče loňských remixů, k těm nejzdařilejším patřila zdramatikovaná hitovka Time To Rock pro Deibeat.

Aktuální album Drummer & Tongs, ke které zároveň Drmattic Twins jedou světové turné, obsahuje zároveň obrovskou klubovou hymnu Deep Throat, která je letos velkým tahounem letní Ibizy!

Jak vidno z přechozích odstavců, v pátek pětadvacátého září přiletí na Breaksome duo veteránů taneční scény a při svém opěvovaném decks ‘n‘ fx setu zajisté zúročí své dlouholeté zkušenosti práce s beaty, zvuky a vokály.
Drum it!

www.fingerlickin.co.uk a www.drumattic.co.uk
www.myspace.com/drumattictwins

Dodal: Jarda Hainzel, Roxy - PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BREAKSOME

Pátek 25. 9. 2009
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
Drumattic Twins (Finger Lickin rec., Uk), Kaplick & Saku, Pauls B, Toner, Ans
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
cube
29. 08. 2009 | 15:43:22
+0 | -0

.

asi joooo
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika